Οικονομία

Θα συνεχισθεί το 2014 το πρόγραμμα για τους νέους ανέργους, λέει ο Γ.Βρούτσης

tha_synehisthei_to_2014_to_programma_gia_toys_neoys_anergoys_leei_o_g.vroytsis.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τη διεύρυνση του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών», από το 2014, προανήγγειλε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Σημειώνεται ότι 126.000 νέοι υπέβαλαν αιτήσεις για την ένταξη τους στο πρόγραμμα.

Μιλώντας στο εθνικό αναπτυξιακό συνέδριο «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο: Προετοιμασία Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020», ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι στόχος είναι στη νέα προγραμματική περίοδο «να αφήσουμε τα γενικού χαρακτήρα προγράμματα, να βελτιώσουμε ριζικά τη στόχευση και εξειδίκευσή τους, ιδίως με τη μορφή ολοκληρωμένων εθνικών σχεδίων δράσης τόσο για την απασχόληση όσο και για την κοινωνική προστασία».

Το 2014, πρώτη χρονιά της νέας προγραμματικής περιόδου, είπε ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι «εγκαινιάζουμε την νέα περίοδο, κάνουμε ποδαρικό στη νέα προγραμματική περίοδο, με μια σημαντική και επιθετική πρωτοβουλία. Μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάσχεση της ανεργίας των νέων».

Ο υπουργός Εργασίας είπε ότι καταρχήν θα αξιολογηθεί το τρέχον πρόγραμμα «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών», ώστε να προχωρήσουν οι απαραίτητες βελτιώσεις και η νέα χρονιά να εγκαινιαστεί με τη διεύρυνση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Συγκεκριμένα, 75.000 θα είναι οι νέες ευκαιρίες απασχόλησης που θα προσφερθούν στους νέους, όπως είπε ο υπουργός και προσέθεσε ότι 15.000 άτομα θα απασχοληθούν στον τουρισμό.

Επιπλέον, άλλες 10.000 θέσεις θα διατεθούν στον τομέα που παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική αυτή την περίοδο, δηλαδή στον πρωτογενή και αγροτοδιατροφικό τομέα, είπε ο κ. Βρούτσης, καταλήγοντας με τη δέσμευση η προετοιμασία του προγράμματος να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο.

Πηγή: www.in.gr

Όλη η επικαιρότητα