Ελλάδα

«Θα βουτούσα στην κόλαση για να τον φέρω πίσω», λέει ο πατέρας του 20χρονου μετά την καταδίκη του δολοφόνου

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για τις υπόλοιπες πλημμεληματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.
Ακούστε το άρθρο

«Δεν υπάρχει δικαίωση για εμάς. Εμείς θα ήμασταν δικαιωμένοι μόνο αν το παιδί μας γύριζε πίσω. Αν μου έλεγαν ότι ο γιος μου θα μπορούσε να γυρίσει πίσω, θα έκανα βουτιά στην κόλαση και θα γύριζα μαζί κι όλα τα παιδιά του κόσμου», ανέφερε ο πατέρας του 20χρονου Δημήτρη μετά την καταδίκη του δράστη που δολοφόνησε τον γιο του τον περασμένο Αύγουστο στην Άνω Καμήλα Σερρών.

Ο 22χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο, καταδικάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, σε ισόβια κάθειρξη και σε επιπλέον τέσσερα έτη φυλάκισης και το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ αποφάσισε η έφεση του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Ο πατέρας του θύματος και η δικηγόρος της οικογένειας

Το στυγερό έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο έγινε σε πάρκο της περιοχής το βράδυ της 10ης Αυγούστου του 2021 και η δολοφονία αποδόθηκε σε λόγους ερωτικής αντιζηλίας, καθώς το θύμα είχε σχέση με την πρώην σύντροφο του 22χρονου.

Ο δράστης μετά τη δολοφονία που διέπραξε, τράπηκε σε φυγή για να αποφύγει τη σύλληψη και ανέβασε σε ”στόρι” στο instagram το μαχαίρι 27 εκατοστών που χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον 20χρονο, γράφοντας στη φωτογραφία «κάθε φορά που σφάζω κάποιον το ανεβάζω στόρι».

Στις 05.10 έστειλε γραπτό μήνυμα στο κινητό της συντρόφου του θύματος, η οποία δε γνώριζε ότι ο άνθρωπος με τον οποίον διατηρούσε δεσμό είχε πέσει νεκρός, και τις έγραφε «πες στον δικό σου περαστικά. Είναι στη χειρότερη εξαιτίας σου γιατί του είπες ότι σου έστειλα αίτημα φιλίας. Πες του περαστικά».

Όπως είχε αποκαλύψει η νεαρή κοπέλα στην έναρξη της δίκης, η ίδια είχε πέσει θύμα βιασμού από τον 22χρονο μετά τον χωρισμό τους, είχε ενημερώσει το θύμα για αυτό το γεγονός και το κατήγγειλε επίσημα στην αστυνομία μετά τη δολοφονία του 20χρονου συντρόφου της.

«Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω. Υπάρχουν οι επιπτώσεις από τέτοιους παραβατικούς χαρακτήρες σε όλα τα παιδιά. Μια συμβουλή θα δώσω σαν χαροκαμένος γονιός. Αγαπήστε τα παιδιά σας όπως αγαπήσαμε και εμείς τον Δημήτρη μας. Εμείς του μάθαμε να είναι δοτικός, να αγαπάει και να εκτιμάει τα πάντα τριγύρω του. Δεν έχω άλλα λόγια να πω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλο το πανελλήνιο για τα κύματα συμπαράστασης που έδειξαν στην οικογένειά μας 15 μήνες», σημείωσε ο πατέρας του θύματος.

«Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για τις υπόλοιπες πλημμεληματικές πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Για την πρώτη πράξη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και σε τέσσερα έτη για τις υπόλοιπες πράξεις. Το δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς που προτάθηκαν», τόνισε η δικηγόρος της οικογένειας, Μαρία Τσιακίρη.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα