Ηλεία

Θανάσης Αντύπας για Δ. Κωνσταντόπουλο: «Βλέπω έναν άνθρωπο να χαμογελά και μεταφέρει σε όλους μας την αισιοδοξία»

Κάθε μέρα που περνά τον πιστεύω ακόμη περισσότερο!
Ακούστε το άρθρο

«Εμείς σε αποκαλούμε ήδη Δήμαρχο Ήλιδας, Δημήτρη Κωνσταντόπουλε. Εσύ έχεις την μεγάλη ευθύνη της τελικής επιλογής προσώπων που θα αναλάβουν τη διοίκηση στον Δήμο ως νέα δημοτική αρχή…»

Με την ανωτέρω φράση, ένας άνθρωπος ιδιαίτερα επιτυχημένος σε αυτό που κάνει – ως Ανώτατο Στέλεχος των ΕΛΤΑ – αλλά και γνώστης των προβλημάτων του τόπου, ο Θανάσης Αντύπας, αναφέρεται στην υποψηφιότητα και στην κίνηση που έχει κάνει για το Δήμο Ήλιδας ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Ο κ. Αντύπας που από την πρώτη στιγμή έχει δείξει εμπράκτως και με όλη του την αγάπη τη στήριξη μέσω και της προσωπικής του συμμετοχής στην παράταξη «ΗΛΙΔΑ–Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», εξηγεί σήμερα με χαρακτηριστικό, εγκάρδιο αλλά και ξεκάθαρο τρόπο, γιατί συστρατεύεται με τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, που αποτελεί «πηγή ελπίδας» για ένα καλύτερο αύριο στην Ήλιδα και την Πηνεία! 

«Πέρασαν ήδη 10 χρόνια από τη ζωή μας και δεν τα καταλάβαμε, γιατί διανύουμε μία εποχή χαμηλών προσδοκιών. Άγχος, ανέχεια και υπομονή σκληρού μνημονίου και πριν προλάβουμε να πούμε δόξα το Θεό, βρεθήκαμε σε διετία με τον φόβο της πανδημίας. Και ξαφνικά σήμερα, νιώθουμε τη σκληρή πλευρά ενός πολέμου, που προηγούμενο δεν έχει, με την οικονομική ανέχεια να πλανάται και πάλι πάνω από τη ζωή μας. Πρέπει όμως να είμαστε αισιόδοξοι, για το μέλλον το δικό μας, το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον του τόπου μας. Θυμάμαι πάντα στην οικογένειά μου από μικρό παιδί να λέγεται ότι: «μη φοβάσαι ποτέ έναν άνθρωπο, που συνέχεια χαμογελάει στη ζωή του». Και σήμερα θυμάμαι αυτά τα λόγια και δικαιώνομαι για την αρχική απόφασή μου και επιλογή μου, που αποτελεί και στάση ζωής μου πλέον, να συστρατευτώ και να συμπορευτώ δίπλα στον αγαπητό φίλο και εξαίρετο άνθρωπο Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. 

«Ο άνδρας κάνει τη γενιά»

Διότι όπως πράγματι είπε ο Ελευθέριος Βενιζέλος «Ο άνδρας κάνει τη γενιά και όχι η γενιά τον άνδρα». 

Χαιρετίζω με σθένος την απόφαση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, φίλου μου και συμπατριώτη να εμπλακεί ενεργά με τα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας στην Ηλεία, από το μετερίζι του υποψηφίου Δημάρχου Ήλιδας. Κάθε μέρα που περνάει και διανύουμε το χρόνο έως τις εκλογές, πιστεύω ακόμη πιο ακράδαντα στον άνθρωπο αυτό, τον επαγγελματία, τον ίκαρο Δημήτρη, πού στην πορεία της ζωής του έχει πάντα σημαντικές επιτυχίες, αναγνωρίσεις και τεράστια ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά. Και όλα αυτά καθόλου τυχαία, όπως τον ζούμε σήμερα, παρακολουθώντας τον ζήλο, τη μαχητικότητα, τις γνώσεις, την αγάπη του για το δήμο Ήλιδας και όλους τους συμπολίτες του.

«Εισπράττει» αγάπη…

Η περπατησιά του υποψηφίου δημάρχου Ήλιδας Δημήτρη Κωνσταντόπουλου σε κάθε γωνιά του Δήμου με κατανόηση και ενδιαφέρον, εισπράττει την αγάπη και τη στήριξη όλων των συμπολιτών. Για αυτό για όλους εμάς, θεωρείται ήδη δήμαρχος Ήλιδας, προσδοκώντας καλυτέρευση της ζωής μας και της καθημερινότητάς μας. Τα τελευταία χρόνια, ακόμα και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης που θεσμικά είναι πιο κοντά στον άνθρωπο-πολίτη, δεν έχει προηγούμενο η αρνητική ποιότητα ζωής, η δύσκολη καθημερινότητα… 

Οι περισσότεροι διατελέσαντες σε θέσεις ευθύνης με λαϊκή εντολή, καλυτέρευσης των συνθηκών διαβίωσης, δεν απέδωσαν τα προσδοκώμενα, ούτε και τα υποσχόμενα από αυτούς αλλά και τους συνεργάτες τους. Μεγάλη είναι η αγανάκτηση, όπως αυτή αποτυπώνεται και στα μέσα ενημέρωσης, των πολιτών. Αυτη η καλυτέρευση προσδοκάται στο δήμο Ήλιδας. Η μόνη ελπίδα ο νέος δήμαρχος, που πιστεύω ότι θα είναι ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Πέραν από πολιτικές ιδεολογίες και κομματικές ιδεοληψίες που πιστεύει ο καθένας, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος έχει δείξει δείγματα γραφής ότι είναι η προσωπικότητα υψηλού πολιτικού επιπέδου και του αξίζει κάθε υποστήριξη στο νέο του στόχο. Δεν αξίζουν προσοχής, απασχόλησης και ενδιαφέροντος, πολιτικές ίντριγκες, υποψηφιότητες που δήθεν “μαγειρεύονται”, χωρίς ουσία, όραμα και φιλοδοξίες, που επιδιώκουν να πουν κάτι όταν ήδη από τα αποδυτήρια… έχουν ήδη κουραστεί, είτε τραυματιστεί… 

Ο δήμος Ήλιδας καλείται να κάνει την υπέρβαση. Στη διοίκηση του προσωπικού, στην οργάνωση, στη διαχείριση, στις υποδομές, στην καθημερινότητα… Επίσης στο ενδιαφέρον του στα εγκαταλελειμμένα χωριά του, στο μέλλον της όμορφης περιοχής της Πηνείας… 

Όχι πια στις… απλές συνταγές

Με παλιές συνταγές δεν υπάρχει ελπίδα. Εύχομαι και ελπίζω, οι πολίτες του δήμου Ήλιδας να ενημερωθούν σωστά, να αναλογιστούν τι βιώνουν και τι επιθυμούν για το μέλλον τους, να κλείσουν τα αυτιά τους σε πολιτικούς “κανιβαλισμούς” επιβολής συμφερόντων και να στηρίξουν με σθένος, για μία φορά μετά από δεκαετίες, ένα νέο άνθρωπο, μία υγιή προσωπικότητα, έναν πραγματικό πατριώτη με αισθήματα για τον τόπο, το δήμο Ήλιδας, τον υποψήφιο δήμαρχο Δημήτρη Κωνσταντόπουλο. Οι πολίτες στο δήμο Ήλιδας έχουν καταθέσει τις ελπίδες τους στο πρόσωπό σου. 

Ήδη όλοι και όλες σε αποκαλούν Δήμαρχο Ήλιδας, ύψιστη ευθύνη για σένα και τους συνεργάτες σου. Εσύ όμως έχεις το καθήκον επιλογής νέων προσώπων, με γνώσεις και ζήλο προσφοράς, που θα βάλουν “πλάτη” στηρίζοντας το δήμο και την κοινωνία, από τα μικρά και απλά έως τα μεγάλα και σημαντικά. 

Έχεις επίσης την ευθύνη να μην διαπραγματευτείς και να μην λυγίσεις σε ίντριγκες και “δεσμεύσεις” που αποβλέπουν σε προσωπικά οφέλη, αλλά να ασχοληθείς με το μέλλον του τόπου σου και των συμπολιτών σου. 

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία φίλε Δημήτρη. 

Προσωπικά, με ότι δυνάμεις διαθέτω, ήδη έχω συστρατευτεί δίπλα σου και θα στηρίξω τον αγώνα σου για τη νίκη σου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο δήμο Ήλιδας.

Θανάσης Αντύπας

Διοικητικό Στέλεχος των ΕΛΤΑ

Ενεργό μέλος της παράταξης «ΗΛΙΔΑ–Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Όλη η επικαιρότητα