Πολιτική

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Ορκίστηκε υπουργός Τουρισμού

Ακριβώς τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου (04.05.2019) όπως είχε ανακοινωθεί, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος βρέθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και πήρε τον πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος διαδέχεται την Έλενα Κουντουρά, που ήταν υπουργός Τουρισμού τα τελευταία 4,5 χρόνια αλλά παραιτήθηκε την Παρασκευή γιατί θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Τι είπε… σήμερα ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

«Αποδέχτηκα την πρόταση του πρωθυπουργού γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι τώρα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις και αυτή τη στιγμή χρειάζεται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων για να πάει μπροστά η χώρα», τόνισε ο νέος υπουργός Τουρισμού αμέσως μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι η συμμετοχή του στην κυβέρνηση «σηματοδοτεί, πρώτον, την σταθερή προσήλωση όλων και ιδίως του Αλέξη Τσιρπα στην Προοδευτική Συμμαχία και, δεύτερον, αυτή η Προοδευτική Συμμαχία να προτάξει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στην οποία ο Τουρισμός έχει καθοριστικό ρόλο».

Τόνισε επιπλέον ότι η προγραμματική διακήρυξη ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ αποτελεί τη βάση της συμφωνίας μας» και πως «η κοινή μας στόχευση για μια ευρεία συμπαράταξη με συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων έθεσε τις βάσεις της συμπόρευσής μας». «Στόχος μας», υπογράμμισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, «μια ισχυρή, μεγάλη, δημοκρατική προοδευτική παράταξη απέναντι στις συντηρητικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά».

Φωτογραφία InTime News

«Προχωράμε μαζί για να προωθηθούν εφικτές αριστερές λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας. Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα και τόλμη», είπε.

Τι έλεγε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος… πριν

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος θα διαδεχτεί την Έλενα Κουντουρά στο υπουργείο Τουρισμού, η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, άλλωστε, έλεγε πως όχι μόνο δεν ήθελε υπουργικές καρέκλες, αλλά πως εκείνος ασκούσε αντιπολίτευση.

Φωτογραφία InTime News

Χαρακτηριστική η δήλωσή του τον περασμένο Ιανουάριο στο δελτίο ειδήσεων του Open: «Δεν θα είμαι σε κανέναν αντιπολίτευση. Ασκώ αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση. Είμαστε στην αντίπερα όχθη».

Μόνο που σε αυτή τη όχθη κύλησε… πολύ νερό και από την αντιπολίτευση ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος βρέθηκε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΙΝΑΛ, στην Προοδευτική Συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ κι από στην κυβέρνηση και το υπουργείο Τουρισμού.

newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα