Αχαϊα

Θανατηφόρο δυστύχημα στο Αίγιο: Σε καταδίωξη με τραυματισμό αστυνομικού εμπλέκεται ο 28χρονος

Ακούστε το άρθρο

Αίσθηση προκαλούν νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον 28χρονο οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο.

Σύμφωνα όσα μετέφερε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, στην Πάτρα, Κωνσταντίνος Φλαμής, ο 28χρονος έχει ένα δικαστήριο που εκκρεμεί από το 2016 καθώς είχε εμπλακεί σε περιστατικό σε καταδίωξη και τραυματισμό αστυνομικού.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ο νεαρός οδηγός δεν είχε σταματήσει σε μπλόκο που έκαναν αστυνομικοί. Αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί καταδίωξη μέχρι να συλληφθεί. Από την καταδίωξη είχε τραυματιστεί μάλιστα και ένας αστυνομικός.

Ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 προσέθεσε ότι στην κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε είχαν βρεθεί όπλα και ναρκωτικές ουσίες.

Ακόμη, όπως αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο ανταποκριτής του στην Πάτρα, Κωνσταντίνος Φλαμής, αυτόπτης μάρτυρας της μοιραίας παράσυρσης ακολούθησε το αυτοκίνητο του δράστη και μόλις κατάφερε να το φτάσει, αφού ο οδηγός του το ακινητοποίησε, τον ρώτησε αν έχει καταλάβει τι έχει κάνει.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, ο 28χρονος βγήκε τότε από το αυτοκίνητο του και άρχισε να χορεύει, για να του αποδείξει ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Τι λένε εμπειρογνώμονας και Αλέξης Κούγιας για την τραγωδία στο Αίγιο

Εν τω μεταξύ ο εμπειρογνώμονας που έχει οριστεί από την τροχαία για να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος αναφέρει ότι πιθανή αιτία είναι η μεγάλη ταχύτητα του οχήματος.

Συγκεκριμένα ο κ. Θωμάς Χόνδρος ανέφερε ότι «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία συμπεραίνουμε ότι η ταχύτητα του οχήματος ήταν υψηλή. Σημειώθηκε εκτροπή του οχήματος σε στροφή λόγω της υψηλής ταχύτητας και η παράσυρση στο πεζοδρόμιο της γιαγιάς και του αγοριού».

Και συμπλήρωσε «στις κατοικημένες περιοχές το όριο ταχύτητας των 50 χλμ. έχει οριστεί γιατί στην παράσυρση πεζού υπάρχει πιθανότητα να επιζήσει το θύμα. Κάτι που λησμονούμε ως οδηγοί».

Από την πλευρά του ο συνήγορος του 28χρονου Αλέξης Κούγιας βρέθηκε στο δελτίο του Alpha και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «πριν καν αναλάβω την υπεράσπιση του συγκεκριμένου ανθρώπου, θέλω να εκφράσω την προσωπική μου άποψη, είναι ένα αδικαιολόγητο ατύχημα. Έχω και εγώ παιδιά και συγγενείς. Δεν υπάρχει χειρότερο από αυτό το αδιανόητο που έγινε στην οικογένεια αυτή».

Και συμπλήρωσε «η πρόθεσή του να αυτοκτονήσει ήταν ειλικρινής. Αμέσως μετά το ατύχημα έπεσε στη θάλασσα. Η μητέρα του για να τον σώσει ειδοποίησε την αστυνομία. Από εκεί και πέρα ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική είναι επίσης πραγματική και δεν ήταν δική του επιλογή».

Νωρίτερα ο συνήγορος του 28χρονου είχε δώσει την εντολή για να τα βρουν οι δύο πλευρές εξωδικαστικά. Στην σχετική ανακοίνωση αναφερόταν «η εντολή την οποία έχουμε από τον αποκλειστικά υπαίτιο του ατυχήματος, ο οποίος αμέσως μετά το ατύχημα νοσηλεύεται σε τραγική κατάσταση σε Ψυχιατρική Κλινική και δεν προβάλλει καμιά δικαιολογία για την υπαιτιότητά του, είναι, εφόσον το επιθυμεί και η οικογένεια των θυμάτων, να έρθουμε σε επαφή είτε απευθείας μαζί τους, είτε με τους νομικούς τους εκπροσώπους, ώστε να διευκολύνουμε κάθε διαδικαστική επιλογή τους, είτε δικαστικώς, είτε εξωδίκως».

via 

Όλη η επικαιρότητα