Αχαϊα

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Τον έδιωξε νοσηλεύτρια – Πριν λίγους μήνες είχε πεθάνει και η αδερφή του

Σοκάρει η είδηση του θανάτου του 49χρονου στην Πάτρα που πέθανε, αφού νοσηλέυτρια του νοσοκομείου "Αγιος Ανδρέας" τον έστειλε στο "Ρίο", λόγω εφημερίας. Η απώλεια του 49χρονου είναι η δεύτερη που "μετρά" η οικογένεια.
Ακούστε το άρθρο

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τον θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα, όπου πήγε στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” στην Πάτρα με δυνατούς πόνους στο στήθος και στην πλάτη και αδυναμία να πάρει αναπνοή και λόγω του ότι δεν εφημέρευε τον έδιωξαν.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης όταν πληροφορήθηκε το γεγονός ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου του 49χρονου άνδρα, ενώ την παρέμβαση εισαγγελέα είχε ζητήσει και η οικογένειά του.

«Ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα και άμεσα θα διερευνηθούν και θα αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν, για το περιστατικό θανάτου του 49 χρόνου στην Πάτρα. Σε όποιον καταφθάνει εκτάκτως σε νοσοκομείο οφείλουμε να παρέχουμε τη δέουσα φροντίδα είτε το νοσοκομείο εφημερεύει είτε όχι», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Θάνος Πλεύρης.

Η καταγγελία των συγγενών

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται συγγενείς του 49χρονου, ο άτυχος άνδρας έφτασε με συμπτώματα οξέως εμφράγματος στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ενημερώνοντας τους γιατρούς για πόνους στην πλάτη.

Όπως λένε οι συγγενείς του, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και του σύστησαν να μεταβεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Ο 49χρονος άνδρας αισθάνθηκε να επιδεινώνεται η κατάσταση του και έξω από το Νοσοκομείο κάλεσε συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο έφτασε και τον παρέλαβε για να πάνε στο Νοσοκομείο του Ρίου. Όμως, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, ο 49χρονος “έσβησε” στο κάθισμα του συνοδηγού. Όταν έφτασε στο Νοσοκομείο του Ρίου, ήταν πλέον αργά.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δεύτερη τραγωδία για την οικογένεια, καθώς πριν από λίγους μήνες πέθανε και η αδελφή του, 49χρονου σε ηλικία 44 ετών, από κορονοϊό.

Υπό διερεύνηση το περιστατικό

Το tempo24.news επικοινώνησε με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Άγιος Ανδρέας”, κ. Ηλία Θεοδωρόπουλο ο οποίος ανέφερε ότι το περιστατικό τελεί υπό διερεύνηση.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος διευκρίνισε ότι μέχρι ώρας έχει προφορική ενημέρωση για το εν λόγω περιστατικό. Σύμφωνα με τα όσα του έχουν μεταφερθεί από το προσωπικό του Νοσοκομείου, ο 49χρονος έφτασε εκεί με το αυτοκίνητό του, λέγοντας ότι πονάει στην πλάτη από ψύξη, επικαλούμενος παράλληλα γνωμάτευση από τον προσωπικό του γιατρό.

Η ασφάλεια του νοσοκομείου κάλεσε νοσηλεύτρια η οποία συνομίλησε μαζί του, εκείνος της ανέφερε ότι πονάει, μάλλον από ψύξη, και εκείνη τον ενημέρωσε ότι θα πρέπει να πάει στο Νοσοκομείο του Ρίου, που εφημερεύει, για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του προσωπικού εκείνος αποχώρησε, χωρίς να δώσει σημάδια ότι η κατάστασή του ήταν σοβαρή και κρίσιμη.

“Η ηλικία του, το γεγονός ότι έφτασε μόνος του με το αυτοκίνητό του και περπατούσε κανονικά και επικοινωνούσε δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό στο προσωπικό”, αναφέρει ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Ο Διοικητής κάνει λόγο για ένα πραγματικά λυπηρό και δυστυχές περιστατικό, το οποίο θα ερευνηθεί πλήρως, ενώ διευκρινίζει ότι οποιοσδήποτε πολίτης καταφύγει στο Νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι κρίσιμη, αντιμετωπίζεται με τη δέουσα προσοχή και ιατρική περίθαλψη, είτε το νοσοκομείο εφημερεύει, είτε όχι.

Όλη η επικαιρότητα