Αθλητισμός Ευρώπη

Θάνατος Εμιλιάνο Σάλα: Δήλωση ενοχής στη δίκη για το αεροπορικό δυστύχημα

Ο Εμιλιάνο Σάλα πέθανε στη Μάγχη στις 21 Ιανουαρίου 2019, μαζί με τον πιλότο Ντέιβιντ Ίμποτσον, λόγω της συντριβής του ιδιωτικού του αεροπλάνου όταν κατευθυνόταν στο Κάρντιφ (για να ενταχθεί ο Αργεντινός στον σύλλογο της Ουαλίας, μετά τη μετεγγραφή του από τη Ναντ)
Ακούστε το άρθρο

Στο… προσκήνιο η υπόθεση του θανάτου του Εμιλιάνο Σάλα, σε αεροπορικό δυστύχημα. Ξεκίνησε σήμερα (18.10.2021) στην Ουαλία η σχετική δίκη, με δήλωση… ενοχής από τον οργανωτή της πτήσης!

Ο Ντέιβιντ Χέντερσον δήλωσε ένοχος για το αεροπορικό δυστύχημα στο οποίο πέθανε ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής, Εμιλιάνο Σάλα, στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα, στο Κάρντιφ.

Ο 66χρονος άνδρας κατηγορείται ότι έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του Σάλα, επειδή δέχθηκε να οργανώσει την πτήση, παρότι το αεροσκάφος δεν είχε άδεια για να μεταφέρει επιβάτες. Ο Χέντερσον αρνείται όμως ότι ο πιλότος δεν είχε άδεια γι’ αυτόν τον τύπο αεροσκάφους και εκπαίδευση να πετάει τη νύχτα.

Θυμίζουμε ότι ο Εμιλιάνο Σάλα πέθανε στη Μάγχη στις 21 Ιανουαρίου 2019, μαζί με τον πιλότο Ντέιβιντ Ίμποτσον, λόγω της συντριβής του ιδιωτικού του αεροπλάνου όταν κατευθυνόταν στο Κάρντιφ (για να ενταχθεί ο Αργεντινός στον σύλλογο της Ουαλίας, μετά τη μετεγγραφή του από τη Ναντ). Το σώμα του βρέθηκε στο κέλυφος του αεροσκάφους δύο εβδομάδες μετά το δυστύχημα σε βάθος 67 μέτρων. Αντίθετα, δεν βρέθηκε το σώμα του 59χρονου πιλότου.

Τον Οκτώβριο του 2020, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο Χέντερσον δήλωσε αθώος για τις κατηγορίες στο δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Επίσης, προέκυψε ότι η άδεια χειριστή του Ντέιβιντ Ίμποτσον για πτήση εμπορικού αεροσκάφους έληξε τον Νοέμβριο του 2018.

Το Τμήμα Διερεύνησης Ατυχημάτων Αεροπορίας (AAIB) ανέφερε νωρίτερα φέτος ότι το αεροπλάνο έχασε μονοξείδιο του άνθρακα κατά την πτήση για την Ουαλία και λόγω του τελικού ελιγμού του πιλότου να σταματήσει το αεροπλάνο, προκλήθηκε έκρηξη στον αέρα πριν πέσει στη θάλασσα.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Όλη η επικαιρότητα