Ηλεία

Θάνατος πολύτεκνης μητέρας στον Πύργο: Αγώνας για να προστατευθεί το νεογνό

Το παιδί πρέπει να έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης και την ιατρική περίθαλψη που απαιτείται για ένα νεογνό.
Ακούστε το άρθρο

Τον γύρο της Ελλάδας έκανε η είδηση με την πολύτεκνη μητέρα που γέννησε το παιδί της στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όμως μετά έφυγε από το νοσοκομείο με δική της πρωτοβουλία, όπου νοσηλευόταν θετική στον κορωνοϊό, επιστρέφοντας στον καταυλισμό Ρομά στην είσοδο του Πύργου, όπου έμενε, και τελικά πέθανε.

Αυτό που προέχει τώρα είναι φυσικά η ζωή του παιδιού που έφερε πρόσφατα στον κόσμο, το οποίο πρέπει να έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης και την ιατρική περίθαλψη που απαιτείται για ένα νεογνό.

Το νεογέννητο μωρό μένει στον καταυλισμό Ρομά μαζί με τον πατέρα του, χωρίς να έχει τίποτα από όσα αναφέραμε παραπάνω, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα το αν νοσεί από κορωνοϊό όπως και η μητέρα του, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 35 ετών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, που μίλησε γι’ αυτό το σημαντικό θέμα στην εφ. «Πατρίς», την περασμένη Δευτέρα υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, της Πρόνοιας και του Κέντρου Κοινότητας – Παραρτήματος Ρομά, επισκέφθηκαν τον καταυλισμό, προκειμένου να εξετάσουν τις συνθήκες διαβίωσης του νεογνού.

Οι υπάλληλοι του δήμου πρότειναν στον πατέρα να μεταφερθεί το νεογέννητο στο νοσοκομείο, κάτι που όμως αρνήθηκε.

«Πρέπει να δούμε την άμεση προστασία της υγείας του παιδιού. Δεν ξέρουμε αν είναι θετικό στον κορωνοϊό ή όχι, καθώς δεν είχε συνωδά έγγραφα από το νοσοκομείο. Σε μια αρχική προτροπή των υπηρεσιακών παραγόντων να πάνε το νεογνό στο νοσοκομείο υπήρξε άρνηση από την πλευρά της οικογένειας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνακόπουλος στην εφ. «Πατρίς» που παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Πύργου υπογράμμισε ότι η οικογένεια του μωρού προμηθεύτηκε με γάλα, κατόπιν συνεννόησης με φαρμακοποιούς της πόλης, καθώς και οτιδήποτε άλλο ήταν αναγκαίο, έπειτα και από ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης και από απλούς πολίτες της πόλης.

Ακόμα ο κ.Αντωνακόπουλος, τόνισε ότι από εδώ και πέρα θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την προστασία του νεογνού, ενώ θα δοθεί και μια οικονομική ενίσχυση από τον δήμο προς την οικογένειά του. «Σε επικοινωνία που είχα με το Χαμόγελο του Παιδιού μου είπαν ότι πρέπει να στείλουμε επιστολή προς τον Εισαγγελέα και να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την προστασία της ζωής του παιδιού. Ως δήμος θα δώσουμε ένα ποσό βοήθειας στην οικογένεια, το οποίο πρέπει να το διαχειριστεί φυσικά υπέρ του παιδιού» όπως επισήμανε ο δήμαρχος Πύργου.

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα