Αχαϊα Ελλάδα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Η Ρούλα άργησε να έρθει στην κηδεία της Τζωρτζίνας, είχε πάει για καφέ»

Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι όταν ειδοποιήθηκαν για την ανακοπή της Τζωρτζίνας «ήταν γενικώς αργά, ο θάνατος είχε εγκατασταθεί» - Γιατροί είχαν συζητήσει ότι ίσως χρειάζεται να εξεταστεί η μητέρα, όμως η 33χρονη τους επέπληξε
Ακούστε το άρθρο

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών στην Πάτρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με άτομα φιλικά προς τους γονείς να δηλώνουν ότι η σχέση του ζευγαριού είχε διαταραχθεί.

Μια γυναίκα που έζησε από κοντά το ζευγάρι υποστήριξε μιλώντας στο Mega ότι «την ημέρα της κηδείας της Τζωρτζίνας, η μητέρα άργησε να έρθει στην κηδεία, είχε πάει για καφέ». Όπως υποστήριξε, την είχαν πάρει τηλέφωνο να πάει στην εκκλησία, όπου ήδη είχε φτάσει η σορός του παιδιού.

Σύμφωνα με την ίδια μαρτυρία, το ζευγάριπαντρεύτηκε το 2015 ωστόσο ποτέ δεν είχε «καλή-καλή σχέση», ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαν ρήξεις. Η ίδια υποστηρίζει ότι η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί πανέξυπνο, πανέμορφο, ζωντανό και επικοινωνιακά φοβερό.

Εντύπωση προκαλεί η φράση της για το πώς οι γονείς των τριών κοριτσιών βίωναν τις απώλειες. «Δεν ήθελαν να το συζητήσουν, ήταν σαν να έχαναν ένα πουκάμισο. Κι όταν τους ρωτούσες, δεν σου έδιναν σημασία στην κουβέντα, μόνο έλεγαν για “γονιδιακό πρόβλημα”» είπε

«Οι γιατροί συζήτησαν ότι η μητέρα θα πρέπει να δει ψυχολόγο»

Οι έρευνες για την υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών συνεχίζονται, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις οκτώ γιατρών και τεσσάρων νοσηλευτών.

Σύμφωνα με μαρτυρία, στη διάρκεια της νοσηλείας της Τζωρτζίνας, είχε γίνει συζήτηση ότι τα επεισόδια της μικρής δεν είναι φυσιολογικά και ότι θα πρέπει να διερευνηθούν κάποια θέματα που σχετίζονται με τη μητέρα. Πλην όμως η μητέρα άκουσε τη συζήτηση και παρενέβη, ζητώντας να σταματήσουν οι γιατροί να ασχολούνται μαζί της.

Παράλληλα, άλλοι γιατροί αναφέρουν ότι η Τζωρτζίνα, στις 8 Απριλίου, οπότε και πήγε στο νοσοκομείο για πρώτη φορά, λίγες ημέρες πριν πάθει την ανακοπή, μπήκε στο Καραμανδάνειο φοβισμένη. Οι γιατροί δεν έβλεπαν προβλήματα υγείας, αλλά ένα παιδί φοβισμένο.

Παράλληλα, οι γιατροί κλήθηκαν να εξετάσουν τις αναφορές της μητέρας ότι το κοριτσάκι είχε πρόβλημα με το οξυγόνο και βραδυκαρδία, πλην όμως όταν επενέβησαν, το επεισόδιο είχε λήξει. Την ίδια περίοδο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχέσεις του ζευγαριού είχαν διαρραγεί (ο πατέρας είχε ζητήσει διαζύγιο) και η μητέρα δεν του επέτρεπε να δει το παιδί, παρά μόνον κατόπιν συνεννόησης. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι όταν η Τζωρτζίνα ήταν στη ΜΕΘ, η Ρούλα Πισπιρίγκουείχε τη δυνατότητα να παρίσταται περισσότερες ώρες απ’ αυτές που τελικώς πήγαινε στο πλευρό της κόρης της.

Όταν τους ειδοποίησαν «ήταν αργά, είχε εγκατασταθεί ο θάνατος»

Παράλληλα, πηγές από το Καραμανδάνειο, όπου εισήχθη η Τζωρτζίνα ανέφεραν ότι οι εξετάσεις του παιδιού ήταν καθαρές. Μέχρι να τελειώσουν τα διαδικαστικά, η μητέρα είπε ότι το κοριτσάκι έκανε εμετό. «Του κάναμε κι άλλες εξετάσεις, δεν βρέθηκε τίποτα. Του βάλαμε κι έναν ορό για να μην ερεθιστεί το στομαχάκι του, δεν ξαναέκανε τίποτα», κάτι που επανελήφθη και το Σάββατο.

«Και την Κυριακή (11 Απριλίου) έκανε αυτή την ανακοπή και καταφέραμε και το επαναφέραμε. 45 με 50 λεπτά έκανε ανάνηψη ο εμπειρότατος συνάδελφος. Από τη στιγμή που έπαθε ανακοπή μέχρι τι στιγμή που μας φώναξε, δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς πόσα λεπτά πέρασαν. Δεν υπάρχει χρονομέτρηση και δεν ξέρουμε ακριβώς την ώρα που συνέβη η ανακοπή. Όμως είναι γεγονός ότι ήταν γενικώς αργά. Είχε εγκατασταθεί ο θάνατος, να το πω έτσι. Και αυτό φάνηκε εκ του αποτελέσματος γιατί το παιδί λόγω της ανοξίας του μετά είχε εγκεφαλική παράλυση», ανέφεραν οι πηγές.

Μάλιστα, μαρτυρίες υποστηρίζουν ότι η μητέρα βγήκε με καθυστέρηση από το δωμάτιο και χάθηκε πολύτιμος χρόνος μέχρι να ειδοποιηθούν οι γιατροί.

πηγή:protothema

Όλη η επικαιρότητα