Αχαϊα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Ίσως κάποιο παιδί έφυγε από ιατρικό λάθος» – Τι υποστηρίζει η πλευρά του πατέρα

Τι δηλώνει ένα από τα πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανατροφή των τριών κοριτσιών.
Ακούστε το άρθρο

Σαν κεραυνός εν αιθρία έχει πέσει στα μέλη των οικογενειών Δασκαλάκη και Πισπιρίγκου, τα όσα τελευταία βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον θάνατο των τριών κοριτσιών και την έρευνα της ΕΛΑΣ αλλά και των εισαγγελικών Αρχών προς κάθε κατεύθυνση.

Ένα από τα πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών ήταν η προγιαγιά τους, μία θεία του πατέρα τους η οποία λάτρευε τα εγγόνια της.

Άλλωστε, ήταν εκείνη που πολλές φορές τα κρατούσε στο σπίτι της όταν οι γονείς είχαν κάποιες δουλειές.

Η συγκεκριμένη γυναίκα μίλησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» λέγοντας ότι η οικογένεια πιστεύει ότι «κάτι συνέβη στα παιδιά» αποδίδοντας τους θανάτους σε ένα μεγάλο ποσοστό σε κάποιο γονίδιο, ή ακόμη και σε κάποιο ιατρικό λάθος.

«Οι άνθρωποι αυτοί δίνουν 1% πιθανότητα να κρύβεται κάποιας μορφής ανθρωποκτονία», είπε χαρακτηριστικά η γυναίκα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Βέβαια το «ιατρικό λάθος» δεν μπορεί να έχει γίνει και στα τρία παιδιά, και αυτό προβληματίζει.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» κάποιοι δηλώνουν ότι μπορεί έστω το ένα παιδί να «έφυγε» από κάτι τέτοιο. Σε σχέση με τον γονιδιακό έλεγχο που δεν έδειξε κάτι, οι συγγενείς έχουν την απάντηση από καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών στην Ιατρική Σχολή: «Αν ο γονιδιακός έλεγχος έδειχνε κάτι, τότε θα ήμασταν σίγουροι ότι κάτι υπάρχει. Αν δεν δείξει όπως τώρα, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι»!

Τι ερευνούν οι αστυνομικοί

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί έχουν ήδη ζητήσει τους τρεις ιατρικούς φακέλους των θανάτων των κοριτσιών και όλες τις καταγραφές που υπάρχουν από άλλες κρατικές Αρχές για την υπόθεση.

Επιπλέον, διερευνούν περιστατικά στο εξωτερικό -όπως στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ- που έχουν σημαντικές ομοιότητες με την υπόθεση στην Πάτρα και εξιχνιάστηκαν από τις τοπικές Αρχές.

Πάτρα: Ξεκινούν οι καταθέσεις για τον θάνατο των τριών κοριτσιών (vid)

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι καταθέσεις για τη μυστηριώδη υπόθεση. Οπως έχει γίνει γνωστό αρχικά θα κληθούν για κατάθεση επιστήμονες, που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση και τελευταίοι αναμένεται να κληθούν οι γονείς των παιδιών.

Σημαντική αναμένεται η κατάθεση του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη.

Εδώ και πολλές ημέρες, οι αστυνομικοί έχουν εστιάσει στον θάνατο του τελευταίου παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στα τέλη Ιανουαρίου, που φαίνεται να σχετίζεται με ανακοπή καρδιάς, αλλά, όμως, έχει ιδιόμορφες, δραματικές ομοιότητες με τους θανάτους των δύο αδελφών της.

Οι αστυνομικές Αρχές δηλώνουν πως πλέον αποτελεί στοίχημα για εκείνους να δοθούν απαντήσεις σε σχέση με τις πραγματικές αιτίες θανάτου των παιδιών και να «φύγει εντελώς» από τον φάκελό τους η «απροσδιοριστία».

Κρίσιμες θεωρούνται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας για να διαπιστωθεί όχι μόνο γιατί απεβίωσε, αλλά και γιατί είχε την ανακοπή πριν από ένα χρόνο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, γεγονός που την οδήγησε στη συνέχεια στην ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου.

Όλη η επικαιρότητα