Ελλάδα

Θάνατος βρέφους στην Άρτα: Η νεκροψία – νεκροτομή θα δώσει τις απαντήσεις

Ο θάνατος του 5,5 μηνών έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα, ενώ σε τραγική κατάσταση είναι οι γονείς του παιδιού.
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων θα παιχθεί το επόμενο κεφάλαιο της τραγωδίας με το νεκρό βρέφος στην Άρτα. 

Εκεί θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή για να δοθούν απαντήσεις για το ποια ήταν η αιτία θανάτου του μωρού που το ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο.

Ο θάνατος του 5,5 μηνών έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα, ενώ σε τραγική κατάσταση είναι οι γονείς του παιδιού.

Η απίστευτη τραγωδία άρχισε να εκτυλίσσεται όταν 35χρονος πήρε το 5,5 μηνών παιδί του, χθες το πρωί της Τρίτης και το έβαλε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου για να το μεταφέρει στον βρεφονηπιακό σταθμό και μετά να μεταβεί στη δουλειά του, σε δημόσια υπηρεσία στην Άρτα.

Ο άνδρας αφού πάρκαρε το αυτοκίνητό του, το κλείδωσε στη συνέχεια πήρε το υπηρεσιακό του όχημα για τη δουλειά του χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε ξεχάσει στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου το μωρό.

Η συνειδοποίηση ήρθε ώρες μετά όταν η μητέρα του παιδιού πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να το παραλάβει. Οι υπεύθυνοι της είπαν ότι το παιδί δεν ήρθε σήμερα στον σταθμό. Σε κατάσταση πανικού κάλεσε τον σύζυγό της και εκείνος της απάντησε: «Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο!».

Ο πατέρας του βρέφους έσπευσε στο αυτοκίνητο αλλά ήταν πλέον αργά. Το μόλις 5,5 μηνών βρέφος ήταν χωρίς τις αισθήσεις του. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες έβγαζε αφρούς από το στόμα του.

Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών για να το κρατήσουν στη ζωή.

Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Οι Αρχές συνέλαβαν τον πατέρα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ο οποίος παραμένει στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας φρουρούμενος.

Αδιευκρίνιστο παραμένει πότε θα απολογηθεί οα πατέρας ενώ η 27χρονη μητέρα του άτυχου βρέφους βρίσκεται σε καταστολή.

Πληροφορίες από τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι , ο πατέρας επιχείρησε να αυτοκτονήσει με το καλώδιο της τηλεόρασης. Η παρέμβαση των γιατρών ήταν άμεση και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με το artinos.gr, η υπόθεση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε βεντέτα, καθώς συγγενείς από τη πλευρά της μητέρας έχουν μεταβεί στο Νοσοκομείο της Άρτας όπου είναι κρατούμενος από την Αστυνομία ο πατέρας και τον απειλούν με λιντσάρισμα.

Όλη η επικαιρότητα