Ψυχαγωγία

The Crown: Ξανά στο Top10 του Netflix μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ – Τι γνωρίζουμε για τον 6ο κύκλο της δημοφιλούς σειράς

Το The Crown έκανε το ντεμπούτο του στο Netflix το 2016. Βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα, η σειρά δραματοποιεί την ιστορία της ζωής της βασίλισσας Ελισάβετ Β' και τα πολιτικά και προσωπικά γεγονότα που διαμόρφωσαν τη βασιλεία της, σύμφωνα με τη σύνοψη του Netflix.
Ακούστε το άρθρο

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ απεβίωσε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στο αγαπημένο της κτήμα Balmoral σε ηλικία 96 ετών. Το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ ξεκίνησε την Τετάρτη στην παλαιότερη αίθουσα του κοινοβουλίου, στο Γουεστμίνστερ, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι την κηδεία της, τη Δευτέρα. Η κηδεία της μακροβιότερης βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί ιστορικό γεγονός, που θα διεξαχθεί με κάθε μεγαλοπρέπεια. Υπολογίζεται ότι τη μέρα εκείνη θα βρεθούν στο Λονδίνο περισσότεροι από 1 εκατ. επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της 70χρονης διακυβέρνησής της, συνεργάστηκε με 15 πρωθυπουργούς (συμπεριλαμβανομένου του Ουίνστον Τσόρτσιλ), αντιμετώπισε πολλά σκάνδαλα και είδε τη ζωή της να δραματοποιείται περισσότερες από μία φορές στη σκηνή και την οθόνη. Η πιο διάσημη από αυτές τις δραματοποιήσεις είναι αναμφίβολα η βραβευμένη σειρά του Netflix, «The Crown». Μετά το θάνατο της βασίλισσας, η δημοφιλής σειρά The Crown φαίνεται ότι βρήκε νέο κοινό, καθώς η πρώτη σεζόν μπήκε ξανά στο Top 10 του Netflix, σύμφωνα με το People

Από τις 5 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, οι συνδρομητές του Netflix έκαναν streaming 17,6 εκατομμύρια ώρες του The Crown, φέρνοντας την πρώτη σεζόν του ιστορικού δράματος στο Νο 7 του Top 10 των αγγλόφωνων σειρών του Netflix, σύμφωνα με το Variety. «Η Αυτού Μεγαλειότης Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ ήταν στις καρδιές και στο μυαλό των τηλεθεατών», ανέφερε το Netflix σε δήλωσή του, την οποία εξασφάλισε το πρακτορείο.

Εκτός από το The Crown, στο Top 10 της λίστας βρέθηκαν η 5η σεζόν του Cobra Kai (βρίσκεται στο Νο 1 με 106 εκατομμύρια ώρες), το Devil in Ohio (Νο 2 με 70,8 εκατομμύρια), το The Imperfects (Νο 3 με 24,1 εκατομμύρια), η 1η σεζόν του Dated and Related (Νο 4 με 19,8 εκατομμύρια), η 1η σεζόν του The Sandman (Νο 5 με 19,6 εκατομμύρια), το Partner Track (Νο 6 με 18,2 εκατομμύρια), η 4η σεζόν του Stranger Things (Νο 8 με 16,6 εκατομμύρια), το Echoes: Limited Series (Νο. 9 με 14,3 εκατομμύρια) και Manifest season 1 (Νο. 10 με 12,4 εκατομμύρια), σύμφωνα με το Variety.

Το The Crown έκανε το ντεμπούτο του στο Netflix το 2016. Βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα, η σειρά δραματοποιεί την ιστορία της ζωής της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και τα πολιτικά και προσωπικά γεγονότα που διαμόρφωσαν τη βασιλεία της, σύμφωνα με τη σύνοψη του Netflix.

Η πρώτη σεζόν απεικονίζει τα πρώτα γεγονότα της ζωής της Βρετανίδας μονάρχη μέχρι το 1955, συμπεριλαμβανομένου του γάμου της με τον πρίγκιπα Φίλιππο και της ανάδειξής της σε βασίλισσα μετά το θάνατο του πατέρα της.

Η Claire Foy έπαιξε το ρόλο της βασίλισσας στις δύο πρώτες σεζόν της σειράς, κερδίζοντας το Emmy για εξαιρετική πρωταγωνίστρια σε δραματική σειρά μετά τη 2η σεζόν το 2018. Κέρδισε επίσης το Emmy για εξαιρετική guest ηθοποιό σε δραματική σειρά το 2021, όταν επέστρεψε στη σειρά για ένα cameo στην τέταρτη σεζόν.

Η Olivia Colman ανέλαβε αργότερα τον ρόλο για την 3η και 4η σεζόν, υποδυόμενη μια μεσήλικη βασίλισσα Ελισάβετ. Όπως και η Foy, βραβεύτηκε με Emmy στην κατηγορία εξαιρετικής πρωταγωνίστριας σε δραματική σειρά το 2021 για την 4η σεζόν της σειράς.

Η Verity Russell έχει επίσης υποδυθεί μια νεότερη εκδοχή της μονάρχη, παίζοντας τον ρόλο της πριγκίπισσας Ελισάβετ σε αναδρομές της παιδικής ηλικίας για τις σεζόν 1 και 3. Η Imelda Staunton είναι η τελευταία που θα ενσαρκώσει την Αυτού Μεγαλειότητα στην πέμπτη και έκτη σεζόν της σειράς.

Αν και το Netflix είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι η σειρά θα τελείωνε μετά την 5η σεζόν, η υπηρεσία streaming επιβεβαίωσε αργότερα, τον Ιούλιο του 2020, ότι η σειρά θα τελείωνε μετά την 6η σεζόν λόγω του ότι ο δημιουργός Peter Morgan άλλαξε γνώμη.

Η 5η σεζόν της σειράς είναι ήδη έτοιμη, προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, και η 6η σεζόν βρίσκεται σε διαδικασία παραγωγής. Ενώ οι ηθοποιοί και το συνεργείο γύριζαν την 6η σεζόν, το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε «ειρηνικά» στη σκωτσέζικη κατοικία της, το κάστρο Balmoral, σε ηλικία 96 ετών την περασμένη Πέμπτη.

Έτσι, το αμήχανο ερώτημα είναι πώς αυτό το παγκόσμιο γεγονός – ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και μια φορτισμένη περίοδος παρατεταμένου πένθους – επηρεάζει τα όποια σχέδια για την 5η σεζόν του The Crown; Θα έχουν οι θεατές διαφορετική αντίδραση στην ερμηνεία της Imelda Staunton ως βασίλισσα μετά τον θάνατο της πραγματικής μονάρχη; Θα καταφύγει ο showrunner Peter Morgan στο μοντάζ για να κάνει ορισμένες σκηνές να «ενοχλούν» λιγότερο; Και θα προσπαθήσει το Netflix να επωφεληθεί από το παγκόσμιο ενδιαφέρον με ένα βολικά συγχρονισμένο τρέιλερ;

O Morgan δήλωσε στο Deadline ότι θα «σταματούσαν τα γυρίσματα από σεβασμό» προς την εκλιπούσα μονάρχη, παρόλο που η τελευταία σεζόν της σειράς δεν αναμενόταν να δραματοποιήσει τα σημερινά γεγονότα.

«Το The Crown είναι ένα ερωτικό γράμμα προς [τη βασίλισσα] και δεν έχω τίποτα να προσθέσω προς το παρόν, μόνο σιωπή και σεβασμό», έγραψε ο Morgan σε δήλωσή του εκείνη την ημέρα. «Αναμένω ότι θα σταματήσουμε τα γυρίσματα και από σεβασμό». (Το Variety επιβεβαίωσε αργότερα την Παρασκευή ότι η παραγωγή της 6ης σεζόν είχε σταματήσει).

Ο σκηνοθέτης Stephen Daldry δήλωσε στο Deadline ότι η σειρά έχει από καιρό έτοιμα σχέδια για την περίπτωση θανάτου της βασίλισσας. «Κανείς μας δεν ξέρει πότε θα έρθει αυτή η στιγμή, αλλά θα ήταν σωστό και πρέπον να δείξουμε σεβασμό στη βασίλισσα. Θα ήταν ένας απλός φόρος τιμής και ένα σημάδι σεβασμού. Είναι μια παγκόσμια προσωπικότητα και αυτό πρέπει να κάνουμε», δήλωσε μετά το ντεμπούτο του βραβευμένου με Emmy δράματος του Netflix το 2016.

Το Netflix δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του PEOPLE για σχολιασμό σχετικά με το άμεσο μέλλον της σειράς, συμπεριλαμβανομένου του αν θα προχωρήσει στην αναμενόμενη φθινοπωρινή πρεμιέρα της 5ης σεζόν.

The Crown 6ος κύκλος: Ποιοι θα υποδυθούν τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον

Η παραγωγή του The Crown και το Netflix φαίνεται ότι κατέληξαν στο ποιοι ηθοποιοί θα υποδυθούν τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλεντον στη σεζόν 6 που είναι και η τελευταία σεζόν της σειράς, της οποίας τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν πριν το τέλος του 2022.

Η έκτη σεζόν θα πάρει την ιστορία της βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000 και θα εξιστορήσει τον απόηχο του θανάτου της Πριγκίπισσας της Ουαλίας.

Οι παραγωγοί της σειράς The crown μάλιστα για τη σεζόν 6 επέλεξαν μία ηθοποιό για το ρόλο της Κέιτ Μίντλετον και δύο ηθοποιούς για να ενσαρκώσουν τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ, αφού κατά τη διάρκεια της 6ης σεζόν, θα τον δούμε σε δύο περιόδους της ζωής του, και ως έφηβο αλλά και ως ενήλικα. Ο 16χρονος Rufus Kampa θα υποδυθεί τον Ουίλιαμ στην ηλικία των 15 ετών και ο Ed McVey 21 ετών, θα αναλάβει τον ρόλο του Ουίλιαμ μετά την ενηλικίωση του. Ενώ στο ρόλο της Κέιτ Μίντλεντον θα δούμε την πρωτοεμφανιζόμενη 19χρονη Meg Bellamy, που θα υποδυθεί τη Δούκισσα του Cambridge, όταν ήταν φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο St Andrews στη Σκωτία όπου γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της το 2001.

Τέλος άγνωστο ακόμα παραμένει το ποιος ηθοποιός θα υποδυθεί στην τελευταία σεζόν τον αδερφό του Ουίλιαμ, Πρίγκιπα Χάρι, τον ρόλο του οποίου στην 5η σεζόν έχουν αναλάβει ο Teddy Hawley και ο Will Powell.

Πηγή: Ethnos.gr

Όλη η επικαιρότητα