Ηλεία

The Distinguished Gentleman’s Ride: Διαδρομή από μία ιδέα παγκόσμια

Ιδρυτής αυτής της παγκόσμιας δράσης είναι ο Αυστραλός Mark Hawwa.
Ακούστε το άρθρο

Για μια ακόμη χρονιά, η πόλη του Πύργου φιλοξένησε τους λάτρεις της κλασικής μοτοσυκλέτας, σε μια παγκόσμια δράση που διοργανώνεται εδώ και αρκετά χρόνια. Μια δράση, που έχει αμιγώς φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με σκοπό να αφυπνίσει και να ενημερώσει το κοινό – και κυρίως το αντρικό – για τον καρκίνο του προστάτη.

Ιδρυτής αυτής της παγκόσμιας δράσης είναι ο Αυστραλός Mark Hawwa.

Στον Πύργο, το φετινό “The Distinguished Gentleman’ s Ride” έγινε χθες στην κεντρική πλατεία, όπου οι λάτρεις της μηχανής αφού συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί, αφήνοντας τις μοτοσυκλέτες τους να τις θαυμάσουν όλοι, ακολούθως ξεκίνησαν την βόλτα τους για την Αρχαία Ολυμπία.

Για την εκδήλωση “The Distinguished Gentleman’ s Ride” ο Κωνσταντίνος Ζάβος, από τους εμπνευστές της εκδήλωσης στον Πύργο, τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε μία ομάδα, η οποία ασχολείται με το Retro biker – Classic και όλα τα σχετικά. Αυτή η εκδήλωση που γίνεται παγκόσμια, έχει 136.000 συμμετοχές αναβατών και σήμερα αυτό που κάνουμε έχει να κάνει με την ενημέρωση των ανδρών για τον καρκίνο του προστάτη. Όλα τα χρήματα από την εκδήλωση, πηγαίνουν σε ένα συγκεκριμένο ίδρυμα, το οποίο χρηματοδοτεί όλη την έρευνα και ταυτόχρονα και την ψυχική υγεία του άντρα. Ξεκινάμε κάθε χρόνο τη διαδρομή μας από τον Πύργο στην κεντρική πλατεία και θα καταλήξουμε στην Αρχαία Ολυμπία, όπου εκεί θα έχουμε μία μικρή εκδήλωση για τους αναβάτες. Έχουμε κλασικές μηχανές και όλο αυτό το σκηνικό έχει να κάνει με το διαφορετικό που προσφέρουμε σαν ημέρα. Δεν είναι μία απλή βόλτα, είναι μία βόλτα στην οποία έχουμε ντυθεί όλοι με ένα διαφορετικό τρόπο, για να μπορεί αυτή η βόλτα να μην είναι μία απλή κλασική βόλτα. Θέλουμε με αυτή την εκδήλωση να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό.

Η σημερινή εκδήλωση έχει να κάνει με την ιδέα ενός Αυστραλού, του Mark Hawwa, που την είχε ξεκινήσει πριν από κάποια χρόνια για λόγους υγείας και μπήκε στη διαδικασία να προσφέρει τη βοήθεια του μέσω αυτής της εκδήλωσης. Και ξεκίνησε δειλά – δειλά με κάποιες φιλικές συμμετοχές και κατέληξε να είναι σήμερα μία παγκόσμια εκδήλωση, να έχουμε πολλές συμμετοχές, να έχουμε χορηγούς πολλές εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς. Σήμα της εκδήλωσης είναι το μουστάκι και ελπίζουμε ότι κάθε φορά θα μεγαλώνει και θα περνάμε καλύτερα όλοι μαζί».

Όλη η επικαιρότητα