Ηλεία

The Distinguishes Gentleman’ s Ride στο Πάρκο Ξυστρή

Ακούστε το άρθρο

Οι λάτρεις της κλασικής μοτοσυκλέτας σε μια βόλτα «πίσω στο χρόνο»

Με μια λιτή εκδήλωση, όπως απαιτούν τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, θα δοθεί την Κυριακή 23 Μαΐου από το Πάρκο Ξυστρή η εκκίνηση της πολύ εντυπωσιακής δράσης «The Distinguishes Gentleman’ s Ride» που διοργανώνεται για άλλη μια χρονιά στην πόλη του Πύργου με τη στήριξη του Δήμου Πύργου. Την βόλτα των μοτοσυκλετιστών από τον Πύργο μέχρι την Αρχαία Ολυμπία   θα κηρύξει ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Η συγκέντρωση των μοτοσυκλετιστών έχει προγραμματιστεί  γύρω στις 10 π.μ. ενώ σχεδόν δύο ώρες μετά θα οι αναβάτες θα ξεκινήσουν την βόλτα τους με τις εντυπωσιακές μηχανές τους για την Αρχαία Ολυμπία.

Μετά από ένα  χρόνο αποχής-λόγω των απαγορευτικών μέτρων κατά της πανδημίας-οι λάτρεις της κλασικής και μοντέρνας κλασικής μοτοσυκλέτας δίνουν και πάλι ραντεβού στην πόλη του Πύργου για έναν μεγάλο φιλανθρωπικό σκοπό: να ενημερωθεί ο κόσμος για τον καρκίνο του προστάτη και την ψυχική υγεία των αντρών όπως και να συγκεντρωθούν χρήματα για την πρόληψή του μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης «gentleman’sride.com».

Ιδρυτής της παγκόσμιας αυτής δράσης είναι ο Αυστραλός Mark Hawwa και πραγματοποιείται εξ’ ολοκλήρου μέσω του ιδρύματος Movember. Στον Πύργο την όλη δράση υπογράφουν οι: Γιώργος Μπούζας, Σπύρος Σορβατζιώτης Γιάννης Πλατανίτης, Τάκης Διαμαντόπουλος και Κώστας Ζάβος ενώ κάθε χρόνο ο θεσμός αποκτά περισσότερους υποστηρικτές.

*φωτογραφίες αρχείου

Όλη η επικαιρότητα