Κινηματογράφος

«The Phone Call»: Η μικρού μήκους που θα σας ραγίσει την καρδιά

large_phonecall_web_3.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αδικούμε τον Τζιμ Μπρόουντμπεντ. Ο οσκαρικός ηθοποιός και συμπρωταγωνιστής της Χόκινς είναι εξίσου συγκλονιστικός. Κι ας μην βλέπουμε ούτε πλάνο του. Αυτός όμως καλεί στο τηλέφωνο, αυτός κινεί τη δράση στο «The Phone Call» του Ματ Κίρμπι. Ενας άντρας που τηλεφωνεί σ’ ένα 4ψηφιο νούμερο, ένα κέντρο κρίσης, και του απαντά μία μοναχική κοπέλα. Η συνομιλία τους, τι πραγματικά συμβαίνει και τι δε θα μάθουμε ποτέ, τι λένε και τι έμεινε ανείπωτο είναι όλη η ταινία. Περισσότερο από όλα: αν ένας caller στις τελευταίες του στιγμές μπορεί να γίνει το δικό σου wake up call για να απαιτήσεις λίγη ευτυχία.

Το «The Phone Call» κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στο Φεστιβάλ της Tribeca, τον βραβείο Silver Dragon αντίστοιχο του Krakow, ενώ σάρρωσε τα βραβεία κοινού και πρωτοεμφανιζόμενου στο φεστιβάλ του Aspen Shortsfest.

Το βραβεία στην Tribeca το καθιστά αυτόματα επαρκές για να επιλεχθεί στην 5άδα της Ακαδημίας. Τα μέλη αυτή την εποχή βλέπουν και ξεσκαρτίζουν τα μικρού μήκους. Να τους πάρουμε ένα τηλέφωνο να τους πούμε τη γνώμη μας;

Μας τσάκισες Ματ Κίρμπι.

Πηγή: flix.gr

Όλη η επικαιρότητα