Ψυχαγωγία

The Prom: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το πολυσυζητημένο μιούζικαλ του Netflix

Ακούστε το άρθρο

Από τον Οκτώβριο κιόλας, όταν είχε κυκλοφορήσει το τρέιλέρ του, σε είχαμε προειδοποιήσει για τη νέα δουλειά του Ryan Murphy. Ο τύπος που ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός, μετά το Ratched ξαναχτυπά στο Netflix με ένα ποιοτικό μιούζικαλ που φιλοδοξεί να πάρει κινηματογραφική ρεβάνς μετά τη μέτρια (έως κακή) πορεία του στο Broadway.

H ιστορία είναι απλή: Η 17χρονη Emma (Jo Ellen Pellman) από την Ιντιάνα δε μπορεί να πάει στο χορό του σχολείου της συνοδευόμενη από το κορίτσι της, επειδή της το έχει απαγορεύσει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων (Kerry Washington). Σε αυτήν την επιθυμία της, βρίσκει δύο αναπάντεχους συμμάχους: Δύο ηθοποιοί του Broadway, οι Dee Dee Allen και του Barry Glickman (Meryl Streep και James Corden) θα προσπαθήσουν να τη βοηθήσουν με απώτερο σκοπό την ανάκαμψη της καριέρας τους στην υποκριτική.

Παρακάτω διαβάζεις, πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις προτού παρακολουθήσεις την ταινία:

Netflix

Βασίζεται σε πραγματική ιστορία;

Η απάντηση είναι… περίπου. Ο Chad Beguelin, ο οποίος συνυπογράφει το σενάριο και τους στίχους δήλωσε στο NBC News το 2018 ότι ο παραγωγός του μιούζικαλ, Jack Viertel άντλησε την έμπνευσή του μέσα από τίτλους ειδήσεων με παρόμοια περιστατικά που συνέχιζαν να συμβαίνουν. Για παράδειγμα, σχολείο καθολικών στο Κονέκτικατ το 2017 απαγόρευσε σε μαθήτρια να πάει με το κορίτσι της στο χορό ή το 2016, δύο αγόρια στη Λουιζιάνα δεν κατάφεραν να συμμετέχουν ως ζευγάρι στον αντίστοιχο του δικού τους σχολείου.

Γιατί στην Ιντιάνα συγκεκριμένα;

Αν και η υπόθεση της ταινίας βασίζεται σε πολλαπλά περιστατικά, η τοποθεσία επιλέχθηκε εσκεμμένα για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο: Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος των Η.Π.Α, Mike Pence κατάγεται από εκεί. Μάλιστα τo 2018, ο Beguelin απηύθυνε δημοσίως πρόσκληση στον Pence -ο οποίος είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά της LGBTQ κοινότητας- να παρακολουθήσει το μιούζικαλ στο Broadway, λέγοντας «Νομίζω ότι πραγματικά πρέπει να έρθετε και να δείτε το The Prom και επίσης, το γυρίσαμε στην Ιντιάνα εξαιτίας σας».

Οι αντιδράσεις για τον Corden

Τα πρώτα σχόλια της γκέι κοινότητας στα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι ιδιαίτερα θετικά ούτε για τον James Corden ούτε για τον Ryan Murphy. Στον πρώτο πολλοί καταλογίζουν «προσβλητική» ερμηνεία στο ρόλο του ομοφυλόφιλου ηθοποιού Barry Glickman και για το δεύτερο οι περισσότεροι ξαφνιάστηκαν αρνητικά δεδομένου του ότι στο «Boys in the Band» είχε επιμείνει σε ένα all gay καστ ηθοποιών.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Prom (@promnetflix)

H πρωταγωνίστρια Jo Ellen Pellman και η δική της προσωπική ιστορία
Για τον Murphy ήταν πολύ σημαντικό να βάλει μία «πρωτάρα» στο ρόλο της Emma. «Η Jo Ellen δεν είχε υπάρξει ποτέ ξανά μπροστά από κάμερα και στη δεύτερή της ημέρα είχε μία σκηνή με τη Meryl Streep. Όλοι τη λάτρεψαν και τη φρόντισαν», δήλωσε σχετικά ο παραγωγός στο Variety. H Jo Ellen Pellman από το Οχάιο στο μεταξύ, προσπάθησε να ερμηνεύσει το ρόλο της, αντλώντας έμπνευση μέσα από τα δικά της queer βιώματα: «Έβαλα όλη μου την ψυχή μέσα σε αυτό», ανέφερε στο Hollywood Reporter αποκαλύπτοντας πως είχε δει την παράσταση στο Broadway και τότε της είχε θυμίσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ίδια ούσα μαθήτρια.

Γυρίσματα vs πανδημία σημειώσατε 1

Τα γυρίσματα του μιούζικαλ ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο και τρεις ημέρες προτού ολοκληρωθούν το Μάρτιο χρειάστηκε να σταματήσουν εξαιτίας της πανδημίας. «Είχαμε μόλις τελειώσει το γύρισμα με τη Nicole στο Zazz και εκείνη ήταν η νύχτα που μάθαμε ότι ο Tom Hanks διαγνώστηκε με κορωνοϊό», σημείωσε ο Murphy στο Variety. Τότε δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια· δημιούργησε ένα δικό του πρωτόκολλο (σαν αυτό που τηρούν όλοι όσοι σήμερα συνεχίζουν να δουλεύουν) ώστε να μπορέσει να ξεμπερδέψει με τα γυρίσματα και να μην αναβάλλει την προγραμματισμένη πρεμιέρα του The  Prom στο Netflix.

 via

Όλη η επικαιρότητα