Ψυχαγωγία

The Rings of Power: Αντίστροφη μέτρηση για τo prequel του “Lord of the Rings” – Τι ώρα κυκλοφορεί στην Ελλάδα

Αδειάζει η κλεψύδρα για την μεγάλη πρεμιέρα της σειράς που θα μας ταξιδέψει ξανά στη... Μέση Γη. Τι ώρα θα τη δούμε στη χώρα μας. Η υπόθεση και οι διαφορές με τα "Lord of the Rings" και το "Game of Thrones".
Ακούστε το άρθρο

Λίγα 24ωρα έμειναν για την πρεμιέρα του The Lord of the Rings: The Rings of Power στην υπηρεσία Amazon Prime Video και την τηλεοπτική επιστροφή στον κόσμο που εμπνεύστηκε ο J.R.R.Tolkien, μετά τις κινηματογραφικές τριλογίες The Lord of the Rings και The Hobbit.

Στο τελευταίο trailer είδαμε την Galadriel σε νεαρή ηλικία να τραβά το σπαθί από το πτώμα του αδερφού της, να φορά πανοπλία και να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον Sauron και τον στρατό του που απειλούν να καταστρέψουν την ζωή στη Μέση Γη, αφυπνίζοντας παράλληλα όλες τις φυλές για το επικείμενο κακό.

Δείτε το τελευταίο trailer του “The Lord of the Rings: The Rings of Power” που κάνει πρεμιέρα στις 2 Σεπτεμβρίου 2022 με δύο επεισόδια.

Σύμφωνα με επίσημο tweet, η πρεμιέρα του The Rings of Power με τα πρώτα δύο επεισόδια θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα
στις 04:00 τα ξημερώματα Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου μέσα από το Amazon Prime Video.

Στη συνέχεια, κάθε Παρασκευή θα διατίθεται ένα επεισόδιο στις 07:00 ώρα Ελλάδος. Η σειρά θα ολοκληρωθεί στις 14 Οκτωβρίου με την προβολή του 8ου και τελευταίου επεισοδίου.

Η υπόθεση

Σε μια εποχή όπου επικρατεί, σχετικά, ειρήνη, η σειρά ακολουθεί διάφορους χαρακτήρες (γνώριμους και νέους), καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την επάνοδο του κακού στη Middle-earth.

Από τα σκοτεινά βάθη των Misty Mountains, στα μεγαλειώδη δάση της πρωτεύουσας των ξωτικών Lindon, στο ανεπανάληπτο νησιωτικό βασίλειο της Numenor και τις απομακρυσμένες άκρες του χάρτη, αυτά τα βασίλεια και οι χαρακτήρες θα διαμορφώσουν την κληρονομία που θα μείνει ζωντανή για χιλιάδες χρόνια.

Η σειρά έχει κλείσει ήδη πέντε σεζόν, οι οποίες θα κοστίσουν στη συνδρομητική υπηρεσία περίπου μισό δισεκατομμύριο και τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το πλήρες cast περιλαμβάνει τους: Cynthia Addai-Robinson, Owain Arthur, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman και Sara Zwangobani.

Δεν έχει σχέση με τα “Lord of the Rings” και το “Game of Thrones”

Σε πρόσφατη συνέντευξή του με το Empire Magazine, ο συν-showrunner Patrick McKay, είπε ότι το “The Rings of Power” δεν προσπαθεί να ανταγωνιστεί ούτε με τις ταινίες του “Lord of the Rings” του Peter Jackson, ούτε με άλλες σειρές επικής φαντασίας, όπως το “Game of Thrones”.

“Όποιος είδε το ‘Lord of The Rings’ στην οθόνη θα ήταν λάθος να μην σκεφτεί το πόσα υπέροχα σωστά έκανε ο Jackson”, είπε ο McKay. “Αλλά είμαστε θαυμαστές από το μακριά και αυτό είναι όλο. Το ‘The Rings Of Power’ δεν προσπαθεί να ανταγωνιστεί μαζί του”.

Στο περιοδικό δημοσιεύτηκε και μια εικόνα από το snow-troll που θα δούμε στην σειρά την οποία αναδημοσιεύει το gr.ign.com.

Άλλος ένας τίτλος με τον οποίο μπορεί να συγκριθεί η σειρά είναι το “Game of Thrones”. Μάλιστα, η prequel σειρά του, το “House of the Dragon” πρόκειται να κυκλοφορήσει λίγες εβδομάδες πριν το “Rings of Power”. Και πάλι, όμως ο McKay μάς λέει να μην προετοιμαζόμαστε για να συγκρίνουμε τα δύο project.

“Μπορείτε να προετοιμάζεστε ψυχολογικά για τη σύγκριση, αλλά ένα από τα μάντρα σε αυτό ήταν ‘η επιστροφή στο πηγαίο υλικό'”, είπε. “Τι θα έκανε ο Tolkein; Κάποιοι από τους ανταγωνιστικούς τίτλους – παίζουν μια οκτάβα πανέμορφα, αλλά ο Tolkien έπαιζε κάθε νότα στο πιάνο. Είχε αυτήν την ποικιλία τόνων”.

“Υπάρχει η ανάλαφρη διάθεση, η φιλία και το χιούμορ για το οποίο έχει αγαπηθεί το ‘Harry Potter’ – αλλά υπάρχει και πολυπλοκότητα, πολιτικά, ιστορία, μυθολογία και βάθος, επίσης. Οπότε, εμείς θέλαμε να εμβαθύνουμε αυτό που είμαστε και όχι να ανησυχούμε για το τι κάνουν οι άλλοι”.

Όλη η επικαιρότητα