Αρθρογραφία

Θεάματα χωρίς άρτον

Ακούστε το άρθρο

Τελειώσαμε με τα βιτριόλια, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσαν οι ενημερωτές  στα πρωϊνάδικα της TV, μία τραγική ιστορία με θύμα μία νεαρή γυναίκα, από μία επίσης τραγική νέα γυναίκα δράστη, σύμφωνα τουλάχιστον με τους «αστυνόμους και δικαστές» της TV πάλι, βλέπετε είμαστε άνθρωποι του καναπέ και ας μπήκε το καλοκαίρι και ενημερωνόμαστε ανελλιπώς.

Και τώρα πάμε στα πιο σοβαρά, που μπορεί να έχουν οικονομικό, κουτσομπολίστικο και άλλο οποιοδήποτε περιεχόμενο προκύψει στην πορεία, αλλά πρωτίστως και κυρίως έχουν πολιτικό περιεχόμενο, που σημαίνει ότι το θερμόμετρο είναι ανεβασμένο, αφού θα δημιουργηθούν εντάσεις και κόντρες φραστικές σίγουρα, ίσως όμως και δικαστικές.

Πάμε λοιπόν σε μαγνητοφωνήσεις, ακροάσεις, υποκλοπές συνομιλιών, απαγορευμένων μεν, σοβαρών όμως, αφού οι διαρροές στην τηλεόραση προσφέρων προς το παρόν ακουστικό ενδιαφέρον ακόμη και θέαμα και ας μην βλέπουμε κάτι, μπορούμε όμως να φανταζόμαστε, αφού και οι ενημερωτές μας φροντίζουν να δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα με αναγωγές, συγκρίσεις, καλεσμένους, εκλεκτούς όπως λένε, αλλά και άλλους, που δεν τους αναφέρουν ως εκλεκτούς.

Παράλληλα  «τρέχει» και στην Βουλή η διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής , οπότε υπάρχει και το κατάλληλο κλίμα, ώστε να συνδεθούν διάφορα γεγονότα, να προστεθούν, να αφαιρεθούν, να πολλαπλασιαστούν, αλλά και να συμψηφιστούν ίσως, ώστε όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι και ως αναμένεται μετά από τέτοια μπερδέματα, να μην υποστεί κανείς καμία συνέπεια των πράξεών  του.

Παρακολουθήσαμε και στο παρελθόν παρόμοιες καταστάσεις, με μαϊμούδες, δράκους και φαντάσματα, μέγα παράδειγμα αποτελεί το «βρόμικο 89», όπου λοιδωρήθηκαν άνθρωποι , διώχθηκαν, αθωώθηκαν και έμεινε ένα είδος στάμπας  και οπωσδήποτε έμεινε ως κακή ανάμνηση και άδικο στραπατσάρισμα, ενώ παράλληλα άλλες τρανταχτές περιπτώσεις σκανδάλων, κομπινών κλπ, έμειναν στο απυρόβλητο και στο ατιμώρητο.

Και τώρα λοιπόν, στον ίδιο δρόμο βαδίζει το πολιτικό σύστημα, ανακαλύπτοντας και καταγράφοντας με τα όργανά του συνομιλίες για παράνομες συναλλαγές, επαφές, συμφωνίες κλπ, πάει   να δημιουργήσει κάποιο «βρόμικο χρόνο», ενώ η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά ζητήματα και προβλήματα και ως φαίνεται, με τις κατάλληλες διαρροές, ανέθεσε στα πρωϊνάδικα κλπ. δήθεν ενημερωτικά της ΤV την διαχείριση και διαλεύκανση, μετά του ανάλογου κουτσομπολιού, προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού.

Και εμείς ο κόσμος, όσο και αν προσπαθούμε κάποιοι να αντισταθούμε, μάλλον μάταια το πράττουμε, δεν υπάρχει αποτέλεσμα, αφού η προσπάθεια αποπροσανατολισμού μας από τα καθημερινά σοβαρά, οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά ζητήματα μάλλον πετυχαίνει και η κοινή γνώμη εισπράττει ευχαρίστως τα «θεάματα» και μάλιστα χωρίς «άρτον».-

Όλη η επικαιρότητα