Πολιτική

Θεανώ Φωτίου: «Ο λαός εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση»

Ακούστε το άρθρο

«O κόφτης δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί, ούτε νέα μέτρα θα ληφθούν» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Παράλληλα, απέδωσε την καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, σε διαφωνίες που υπάρχουν μεταξύ των δανειστών, τονίζοντας ωστόσο ότι «ο λαός εξακολουθεί να έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση».

«Είμαστε δύο χρόνια στην κυβέρνηση, παρά τις προβλέψεις και τις Κασσάνδρες ότι θα πέσουμε σε τρεις μήνες, και χωρίς να έχουμε μαζί μας ούτε τα συνδικάτα, ούτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση» ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και υποστήριξε πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

«Δεν δίνουμε τις μάχες για να επιτρέψουμε στο παλαιό κατεστημένο να επιστρέψει, επειδή άλλαξε προβιά» πρόσθεσε.

Υποστήριξε πως έχει μειωθεί η ανεργία από 27% σε 22%, διευκρινίζοντας ότι, παρά τη μείωση, δεν πανηγυρίζει η κυβέρνηση. Η Θεανώ Φωτίου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι εναντίον των ελαστικών μορφών απασχόλησης, και τόνισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, δίνει τη μάχη για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η κ. Φωτίου είπε πως το πλαίσιο για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης περιλαμβάνει το επιδοματικό, τις υπηρεσίες και την προσπάθεια, το 10% των ανέργων δικαιούχων του να βρουν δουλειά μέσα σε ένα έτος.

Επίσης, σημείωσε πως τα σχολικά γεύματα επεκτείνονται σε 72.000, μετά το επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα στο Πέραμα.

 
Πηγή: CNN

Όλη η επικαιρότητα