Πολιτισμός

Θέατρο Μπολσόι: Νέες παραστάσεις μπαλέτου και όπερες δωρεάν στο YouTube

Ακούστε το άρθρο

Το Μπαλέτα Μπαλσόι συνεχίζουν την προβολή παραστάσεων όπερας και μπαλέτου του φημισμένου θεάτρου μέσω του επίσημου καναλιού που διαθέτει το Θέατρο στο YouTube

«Με δεδομένο ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονική λειτουργία του θεάτρου και οι αγαπημένοι μας θεατές αναγκάζονται να απομονωθούν, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη μετάδοση των παραστάσεων μας στο διαδίκτυο. Προφανώς, είναι μία πρωτοβουλία που φέρνει μεγάλη χαρά» αναφέρει σε δήλωση του ο γενικός διευθυντής του Θεάτρου Μπολσόι, Βλαντίμρ Ουρίν.

Έως τις 11 Μαΐου θα μεταδοθούν -για πρώτη φορά- οι παραστάσεις μπαλέτου «Σπάρτακος» (18/4), «Δον Κιχώτης» (7/5), «Ήρωας των καιρών μας» (25/4), «Φωτεινό ρυάκι» (3/5), «Κουρσάρος» και τις όπερες «Καταρίνα Ισμαΐλοβα» (29/4) και «Σατκό» (11/5), καθώς και τη συναυλία που ήταν αφιερωμένη στην 175η επέτειο από την γέννηση του Ρώσου συνθέτη Νικολάι Ρίμσκι Κόρσακοφ (21/4).

Οι μεταδόσεις ξεκινούν στις 7 μ.μ. και κάθε παράσταση παραμένει online για 24 ώρες.

Την πρώτη περίοδο των διαδικτυακών προβολών, από τις 27 Μαρτίου έως τις 10 Απριλίου, οι πρώτες έξι μεταδόσεις παραστάσεων συγκέντρωσαν 6,5 εκατομμύρια views από 134 χώρες. Μόνο την «Ωραία κοιμωμένη» συγκέντρωσε μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο 1,5 εκατομμύριο views.

Με πληροφορίες από Opera Wire 

via

Όλη η επικαιρότητα