Επιχειρήσεις Ηλεία Καταναλωτές

«Θέλει προσοχή η αγορά της σχολικής τσάντας» – Τι δηλώνουν οι επαγγελματίες του Πύργου

Σχεδόν ίδιες με πέρσι οι τιμές στις τσάντες και στα σχολικά είδη.
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο, όπως είθισται άλλωστε σχεδόν κάθε χρόνο, ξεκινά η έρευνα αγοράς από τους γονείς, για την προμήθεια της σχολικής τσάντας του παιδιού τους και φυσικά όλων των υπόλοιπων σχολικών ειδών, που θα χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως τονίζουν οι επαγγελματίες πώλησης σχολικών ειδών (που ζητούν από τους γονείς να προσέχουν και να αγοράζουν μόνο τσάντες καλής ποιότητας, για την υγεία των παιδιών τους), αυτή την περίοδο, οι γονείς και τα παιδιά ζητάνε περισσότερο την σχολική τσάντα και λιγότερο τα άλλα σχολικά προϊόντα, όπως μολύβια, στυλό, τετράδια, μαρκαδόρους κ.α. και αυτό αφού περιμένουν τη λίστα που θα τους δώσει ο εκπαιδευτικός στο σχολείο τους, προκειμένου να προχωρήσουν στις υπόλοιπες αγορές.

Όσον αφορά τώρα τις τιμές, είναι σχεδόν ίδιες με πέρσι και μάλιστα κάποια προϊόντα είναι ακόμα πιο φθηνά, σε μία προσπάθεια των επαγγελματιών, να βοηθήσουν τις οικογένειες να ψωνίσουν ότι θέλει το παιδί τους, χωρίς να το αφήσουν παραπονούμενο…

Και στην ερώτησή μας, πόσο κάνει μία καλή και ποιοτική τσάντα, η απάντησή τους είναι ότι με 25-30 ευρώ, μπορούν οι γονείς να βρουν κάτι πολύ καλό, με ορθοπεδική πλάτη, που θα βοηθάει τα παιδιά να μένουν ξεκούραστα και να μην κουράζονται όταν κουβαλούν την σχολική τους τσάντα.

Σωτήρης Κορκολής: «Ο Αύγουστος έχει γίνει ο μήνας της σχολικής τσάντας»

Ο Σωτήρης Κορκολής από το Βιβλιοπωλείο «Κορκολής», τονίζει ότι ο Αύγουστος έχει γίνει ο μήνας της σχολικής τσάντας.

«Ο Αύγουστος έχει γίνει ο μήνας της σχολικής τσάντας, ενώ για τα υπόλοιπα σχολικά, ακόμα γίνεται μόνο μία έρευνα αγοράς, είναι άλλωστε νωρίς. Αλλά την σχολική τσάντα, από τις 15 Αυγούστου και μέχρι πριν ανοίξουν τα σχολεία, την έχουν αγοράσει οι γονείς. Ο κόσμος επιλέγει ποιοτική τσάντα, γιατί αυτό φαίνεται στην πάροδο του χρόνου και πλέον όλες οι ποιοτικές τσάντες είναι ορθοπεδικές, με πλάτη μελετημένη για να μπορεί το παιδάκι να μην επηρεάζεται από το βάρος και τον ιδρώτα. Εμείς φροντίζουμε να έχουμε μόνο ποιοτική τσάντα. Η κίνηση για τα σχολικά λοιπόν έχει ξεκινήσει με τη σχολική τσάντα και έχουμε αρκετή δουλειά».

Νίκη Μικεόγλου: «Τα παιδιά βλέπουν τα σχέδια και επιλέγουν ότι θέλουν»

Η Νίκη Μικεόγλου από το Βιβλιοπωλείο «Γραφή» τονίζει ότι το κάθε παιδί έχει διαφορετικό γούστο στην αγορά της σχολικής τσάντας.

«Έχει ξεκινήσει η κίνηση για τα σχολικά είδη και κυρίως για τη σχολική τσάντα, βλέπουν τα σχέδια, τα παιδιά έχουν άλλωστε τις δικές τους προτιμήσεις. Για τα υπόλοιπα, τετράδια, στυλό, μολύβια, όταν δοθεί από το σχολείο η σχετική λίστα, τότε θα ξεκινήσει και η αγορά τους. Σε πρώτη φάση είμαστε πιο πολύ στις τσάντες. Υπάρχουν κάποιες ιδιαίτερες προτιμήσεις όσον αφορά τις τσάντες, έρχονται τα παιδιά και ζητάνε με σούπερ ήρωες, τα κορίτσια έχουν άλλους ήρωες, ενώ άλλους ήρωες έχουν τα αγόρια. Βλέπουν όμως σχέδια και επιλέγουν ότι θέλουν. Περισσότερο την τσάντα τη θέλουν τα παιδιά που θα πάνε για πρώτη φορά σχολείο, αλλά και τα υπόλοιπα όμως βλέπουν τι σχέδια υπάρχουν».

Νικόλαος Ζήρος: «Έχει ξεκινήσει δειλά-δειλά η κίνηση»

Ο Νικόλαος Ζήρος από το Βιβλιοπωλείο «Lexis», δηλώνει ότι η κίνηση στα σχολικά είδη έχει ξεκινήσει δειλά – δειλά.

«Έχει ξεκινήσει η κίνηση, δειλά-δειλά κοιτάνε τα σχέδια οι πελάτες, δεν μπορώ να πω όμως ότι έχει ξεκινήσει δυνατά. Αλλά ευελπιστούμε τις επόμενες ημέρες που θα αρχίσουν να γυρίζουν από τις παραλίες και τις διακοπές τους, η κίνηση θα είναι μεγαλύτερη. Όλες οι τσάντες πλέον είναι προσεγμένες, οι εταιρείες δίνουν μία βαρύτητα στην πλάτη, στις ηλικίες τις πολύ μικρές όμως όλοι προτιμούν τα ροδάκια λόγω του βάρους. Τα παιδιά επιλέγουν μέσα από διάφορα σχέδια, αυτό που τους αρέσει περισσότερο. Συνήθως η τσάντα κρατάει δύο χρόνια, όχι επειδή χαλάει, αλλά λόγω του ότι οι γονείς θεωρούν ότι μπορεί να κρατήσει το παιδί τους δύο χρόνια αυτή την τσάντα».

Χρύσα Ασημακοπούλου: «Η τσάντα είναι μία αγορά η οποία θέλει μελέτη»

Η Χρύσα Ασημακοπούλου από το κατάστημα παιδικών και σχολικών «Φάρος», δηλώνει ότι η αγορά της σχολικής τσάντας θέλει μελέτη.

«Πάντα παραδοσιακά κάθε χρόνο, γύρω στο Δεκαπενταύγουστο εμείς βάζουμε τα σχολικά σιγά-σιγά στο μαγαζί. Τότε αρχίζει να υπάρχει ενδιαφέρον. Ο κόσμος ξεκινάει πάντα με έρευνα αγοράς και σιγά-σιγά προς το τέλος του μήνα ξεκινάνε και οι πωλήσεις. Η τσάντα είναι μία αγορά η οποία θέλει μελέτη και σε αυτό παίζει πολύ ρόλο και η συμβουλή και η καθοδήγηση από τα καταστήματα. Δεν πρέπει να επηρεάζεται ο πελάτης και να παίρνει μία καινούργια τσάντα, απλά επειδή έχει μία ωραία εικόνα, γιατί αν η κατασκευή της τσάντας δεν είναι καλή, τότε δεν θα κρατήσει για πολύ. Δεν είναι ένα προϊόν που μπορούμε να το αντικαθιστούμε κάθε χρόνο και για οικονομικούς λόγους, αλλά και για πρακτικούς. Υπάρχουν εταιρίες οι οποίες έχουν πολύ καλές και γερές κατασκευές, οι οποίες εκτός του ότι εξυπηρετούν τις ανάγκες των παιδιών, που πλέον μεταφέρουν πάρα πολύ βάρος, είναι καλές και σωστές για το σώμα του παιδιού, για να μην έχουμε τραυματισμούς. Προσπαθούμε σαν κατάστημα να έχουμε στο μαγαζί μας τις τσάντες αυτές οι οποίες ακολουθούν αυτές τις προδιαγραφές, γιατί με μία τέτοια τσάντα, ο γονιός κάνει απίστευτη οικονομία. Μπορεί να την έχει αυτή την τσάντα για δύο, για τρία και περισσότερα χρόνια».

Γιώργος Παναγόπουλος: «Πολλοί ρωτάνε τις τιμές, για να είναι ενημερωμένοι όταν θα έρθουν να ψωνίσουν»

Ο Γιώργος Παναγόπουλος από το βιβλιοπωλείο «Πολύπλευρο» τονίζει και αυτός, ότι έχει ξεκινήσει η έρευνα αγοράς για την σχολική τσάντα κυρίως.

«Έχει ξεκινήσει η ζήτηση της σχολικής τσάντας, υπάρχουν πωλήσεις, βασικά μόνο για την τσάντα αυτό τον καιρό, αλλά ρωτάνε και βλέπουν τιμές και προϊόντα, τι υπάρχει, για να είναι ενημερωμένοι τουλάχιστον, όταν θα έρθουν να ξέρουν τι θα αναζητήσουν. Μία τσάντα πού είναι καλής ποιότητας, ξεκινάει από 25 ευρώ, με όσο το δυνατόν πιο καλή τιμή μπορεί να γίνει. Από κει και πέρα υπάρχουν και οι πιο ακριβές τσάντες, πού φτάνουν μέχρι και 70 ευρώ, οι τρόλεϊ. Για τα υπόλοιπα σχολικά προϊόντα, περιμένουν οι γονείς τη λίστα που θα τους δώσουν οι δάσκαλοι στο σχολείο, να ξέρουν δηλαδή τι ακριβώς πρέπει να προμηθευτούν για τη σχολική σεζόν. Οι τιμές έχουν παραμείνει οι ίδιες ουσιαστικά, εάν υπάρχει μία μικρή αύξηση είναι του 1% σε κάποια προϊόντα. Και σε κάποια προϊόντα έχουμε προσπαθήσει να έχουμε και καλύτερη τιμή από πέρσι».

Διονύσης Τραμπαδώρος: «Πιστεύω ότι η κίνηση θα αυξηθεί με την έναρξη των σχολείων»

Ο Διονύσης Τραμπαδώρος από το βιβλιοπωλείο «Αλώνι εν Πύργω» αναφέρει ότι περιμένει μεγαλύτερη κίνηση από τους γονείς στην αγορά των σχολικών ειδών τις επόμενες ημέρες.

«Έχει ξεκινήσει αυτή τη στιγμή η ζήτηση από τους γονείς για την αγορά μίας σχολικής τσάντας, αλλά ακόμα είναι χαμηλή. Πιστεύω ότι η κίνηση θα αυξηθεί περισσότερο με την έναρξη των σχολείων και όσον αφορά τις τιμές μιας σχολικής τσάντας, εγώ έχω προϊόντα σε χαμηλές τιμές και μία καλή τσάντα είναι γύρω στα 20-25 ευρώ. Σιγά-σιγά θα ξεκινήσει η ζήτηση και για τα υπόλοιπα σχολικά προϊόντα».

Φώφη Κολόσακα: «Οι τιμές είναι ίδιες με πέρυσι…»

Η Φώφη Κολόσακα απο τον «Παιχνιδόκοσμο» δηλώνει πως οι τιμές, σχεδόν σε όλα τα σχολικά είδη, είναι ίδιες με πέρσι.

«Η κίνηση όπως κάθε χρόνο ξεκινάει από 10 Αυγούστου, δηλαδή τον Δεκαπενταύγουστο. Τότε πουλάμε τις πρώτες τσάντες, οι νονοί τις παίρνουν στα βαφτιστήρια σαν δώρο. Οι τιμές είναι ίδιες με πέρυσι, στις τσάντες και στα σχολικά, γενικά στα αναλώσιμα, πολύ ελάχιστα, 3-4 κωδικοί, να έχουν … πάρει λίγο πάνω. Γενικά όλες οι τιμές κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα. Τα παιδιά του Δημοτικού ,πρώτης, δευτέρας, κλασικά πάνε στους ήρωες, από τετάρτη και μετά πάνε σε πιο σοβαρές τσάντες, με λιγότερα σχέδια επάνω. Πέρα από τις τσάντες, στα υπόλοιπα είδη, τετράδια, μολύβια, στυλό, η κίνηση αυτή την εποχή είναι μηδαμινή. Όλοι οι γονείς πρώτα παίρνουν τσάντα, κασετίνα, παγουρίνο, φαγητοδοχείο, μετά με τη λίστα που θα πάρουν  από τον δάσκαλο ή την δασκάλα έρχονται και αγοράζουν τα υπόλοιπα που είναι απαραίτητα».

Ανδρέας Καράμπελας: «Ο κόσμος βλέπει τις τιμές, τα σχέδια, για να αποφασίσουν τα παιδιά τι θα επιλέξουν»

Ο Ανδρέας Καράμπελας από το Mega Bazaar αναφέρει πως αυτή την περίοδο ο κόσμος κυρίως κοιτάζει τις τιμές.

«Ξεκίνησε ο κόσμος να βλέπει τις τιμές, δεν έχει αρχίσει όμως να αγοράζει, εκτός από ένα πολύ μικρό ποσοστό, που ίσως να ήταν από Αθήνα και πήραν τις πρώτες τσάντες γιατί βρήκαν πολύ καλές τιμές. Υπάρχει όμως προσέλευση του κόσμου για να βλέπει τις τιμές, τα σχέδια, να αποφασίσουν τα παιδιά τι θα επιλέξουν. Τα παιδιά αν είναι σε μικρή ηλικία προτιμάνε τους επώνυμους ήρωες και όποια είναι σε πιο μεγάλες ηλικίες προτιμάνε τις επώνυμες που είναι Polo, Maui, Umbro κ.α. Τώρα για τιμές έχω την πιο φθηνή που ξεκινάει με τρία ευρώ και φτάνουμε στην Polo με 50 ευρώ».

Άννα Μαρία Μπακοβασίλη: «Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι κάνουν έρευνα αγοράς»

Η Άννα Μαρία Μπακοβασίλη, από το κατάστημα «Όλα για το σπίτι και την εστίαση» που βρίσκεται στο Λατζόι, τονίζει επίσης ότι με το άνοιγμα των σχολείων θα αυξηθεί η ζήτηση της σχολικής τσάντας και των σχολικών ειδών.

«Δειλά-δειλά έχει ξεκινήσει η κίνηση για την αγορά της σχολικής τσάντας, αλλά μέχρι να ξεκινήσουν τα σχολεία δεν θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Όταν θα ξεκινήσουν να πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο, δηλαδή στις 11 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσει σιγά-σιγά και η αγορά της σχολικής τσάντας, όπως και των υπολοίπων σχολικών ειδών. Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι κάνουν έρευνα αγοράς, ενώ τα παιδιά ζητάνε κυρίως ότι δείχνει η τηλεόραση. Αυτά τα παιδικά, με ήρωες κ.α. Όσον αφορά τις τιμές, εμείς πουλάμε στις ίδιες με πέρσι, δεν υπάρχουν διαφορές, ενώ έχουμε και το καλάθι για τα σχολικά είδη, οπότε θα έχουμε κάποιες εκπτώσεις και κάποιες προσφορές. Γενικά τα σχολικά δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά φέτος».

Όλη η επικαιρότητα