Ηλεία

«Θέλουμε μέτρα για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» – Για τεράστια ζημιά στην αγορά της Αμαλιάδας μιλά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου

Ακούστε το άρθρο

Πλέον η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στην Αμαλιάδα δεν προσφέρει κάτι με τις υπάρχουσες συνθήκες, σε μια πόλη που έτσι κι αλλιώς δεν κινείται καθόλου, ουσιαστικά αναφέρει στην χθεσινή του δήλωση, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Νίκος Σιαψάλης.

Ο κ. Σιαψάλης ζητά τη λήψη πραγματικών μέτρων στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της τοπικής αγοράς που έχει πληγεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, μια ζημιά που έρχεται ως «ταφόπλακα», μετά από μια δεκαετία μνημονίων, που συνέβαλλε στο κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων.

«Πλέονηαγορά και της Αμαλιάδας μπαίνει σε άλλον ρυθμό. Ήδη βρίσκεται σε πολύ μεγάλη κρίση και δεν ξέρουμε αυτό που θα βγάλει. Χρειάζεται ψυχραιμία, προέχει η ασφάλεια όλων μας, όμως θα πρέπει να ενταχθούν στα μέτρα στήριξης όλοι οι επαγγελματίες, όλα τα καταστήματα που οι τοπικές κοινωνίες έχουν πληγεί από τον ιό.

Εδώ και μέρες οι επαγγελματίες δεν κάνουν τζίρο και ο φόβος τους για τον ιό ολοένα και μεγαλώνει και έτσι κι αλλιώς θέλουν να κλείσουν. Να ενημερωθούν λοιπόν για την ΚΑΔ από τους λογιστές τους, για το σε ποια κατηγορία ανήκουν για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα, αν και πολλοί έτσι κι αλλιώς κλείνουν αφού η αγορά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση δεν μπορεί να σταθεί υπό αυτές τις συνθήκες.

Θέλουμε γενναία μέτρα και να ενταχθούν όλοι είτε ανοίξουν είτε κλείσουν. Η κρίση έχει καταλάβει όλη την αγορά. Εάν δεν στηριχτούμε πραγματικά, τελειώσαμε…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας.

Όλη η επικαιρότητα