Ηλεία

«Θέλουμε την Ελλάδα που παράγει!…» – Οι πρώτες συναντήσεις στελεχών της κυβέρνησης με φορείς της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους και φορείς της Ηλείας είχαν χθες στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας που θα διοργανωθεί το β’ δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου στην Πάτρα. Στόχος είναι η καταγραφή των τοπικών και περιφερειακών ζητημάτων και ιδιαιτεροτήτων, προκειμένου να διαμορφωθούν οι αναπτυξιακές προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός συνεργασίας με τους τοπικούς θεσμούς και φορείς.

«Είμαι σήμερα στην Ηλεία στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των απαιτούμενων προϋποθέσεων έτσι ώστε να διεξαχθεί το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν μία ολόκληρη χώρα και έναν ολόκληρο λαό στην οικονομική κατάρρευση. Πρέπει για πρώτη φορά συντονισμένα συντεταγμένα η κυβέρνηση, οι Περιφέρειες σε συνεργασία με το σύνολο των παραγωγικών, επιμελητηριακών αυτοδιοικητικών φορέων να διαμορφώσουμε ένα συγκροτημένο παραγωγικό υπόδειγμα της χώρας ανά περιφέρεια  και επιστημονικό κλάδο», δήλωσε το μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτης της κυβέρνησης στη διεξαγωγή αναπτυξιακών συνεδρίων, Δημήτρης Σακελλάρη, προσθέτοντας ότι είναι μια διαδικασία  ανοιχτή και με ευρεία συμμετοχή.

«Είναι μια διαδικασία που ξεκινά από κάτω προς τα επάνω με τη συμμετοχή της κοινωνίας και της Ελλάδας που θέλει να παράγει», συμπλήρωσε ο κ. Σακελλάρης και αποκάλυψε ότι το αναπτυξιακό συνέδριο θα γίνει μέσα με τέλη Ιανουαρίου, ενώ τις επόμενες μέρες θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες και το σύνολο των παρευρισκόμενων υπουργών έτσι ώστε να υπάρξει εκτενέστατος διάλογος και να διαμορφωθεί το παραγωγικό υπόδειγμα.

Συνεργασία για την ποιότητα ζωής των πολιτών της Ηλείας

Σε ερώτηση της εφ. «Πατρίς» για τη στασιμότητα της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Σακελλάρης σχολίασε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει διαφορετική αντίληψη για την πολιτική, με κύριο χαρακτηριστικό τη συνεργασία.

«Το ότι διαχρονικά τμήματα της Δυτικής Ελλάδας έμειναν στάσιμα αναπτυξιακά, δεν πρέπει να χρεωθεί σε αμέλεια. Είναι το αποτέλεσμα μίας πολιτικής που υλοποιήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες. Εμείς θέλουμε η Δυτική Ελλάδα, σε συνεργασία μαζί μας και με την περιφέρεια, να διαμορφώσει ισχυρά βήματα στο μέλλον. Δεν θα έρθουμε να δώσουμε δώρα, αλλά να διαμορφώσουμε συνθήκες ώστε να βιώσουν μία ποιοτικότερη κατάσταση οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας στο παρόν και το άμεσο μέλλον», εξήγησε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Σακελλάρης, επιβεβαιώνοντας την παρουσία του πρωθυπουργου Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα σφραγίσει με ομιλία το συνέδριο.

Ο κ. Σακελλάρης, συνοδευόμενος από τον Συντονιστή της ΠΣΕ Δυττικής Ελλάδας του ΣΥΡΙΖΑ,  Μιχ. Σιδηρόπουλο, και τον Συντονιστή της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάκη Γεωργόπουλο, ξεκίνησε τη σειρά επαφών με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γ. Γεωργιόπουλο, στο γραφείο του δεύτερου, και ακολούθησε συνάντηση με τους δημάρχους της Ηλείας, όπου του παρατέθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα κάθε δήμου, αλλά και οι βασικές επιδιώξεις για τη βελτίωση της ποιότητας των πολιτών της Ηλείας.  Από το μεσημέρι και μετά, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις με πλήθος παραγωγικών φορέων, όπως οι εμπορικοί σύλλογοι, το Επιμελητήριο, οι ΤΟΕΒ,  πολιτιστικοί σύλλογοι και σωματεία κλπ.

Όλη η επικαιρότητα