Ηλεία

Θέλουν κλειστό το Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Ρολά από Δευτέρα στην Παθολογική Κλινική

Ακούστε το άρθρο

ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

– Επικοινωνία Ανδρέα Νικολακόπουλου με Κώστα Διαμαντόπουλο

-Έντονες αντιδράσεις από βουλευτές, αν. διοικητή, πρόεδρο εργαζομένων και φορείς της πόλης

Ρολά κατεβάζει από Δευτέρα η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αμαλιάδος ύστερα από σχετική απόφαση που ελήφθη κατά πλειοφηφία του ΔΣ του νοσοκομείου Πύργου και η οποία χαρακτηρίζεται «ακατανόητη και προκλητική» τόσο από τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Αμαλιάδος όσο από τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων και άλλους φορείς.

Η απόφαση αυτή καταργεί την αποστολή του νοσοκομείου, αφού χωρίς παθολόγους είναι αδύνατο να λειτουργήσει νοσηλευτική μονάδα.

Παθολόγους ζητά ο Πύργος

Χθες Παρασκευή από τη συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου Πύργου υπό την προεδρία του κ. Κώστα Διαμαντόπουλου, πέρασε κατά πλειοψηφία (4-2) η απόφαση για κάλυψη εφημεριών και πρωινών στη Ν. Μ Πύργου, από τoυς δύο εναπομείναντες Παθολόγους της Αμαλιάδας.

Αυτό ουσιαστικά συνεπάγεται το κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με την σφραγίδα-ταφόπλακα του ΔΣ.

Το θέμα συζητήθηκε ως έκτακτο και εκτός Ημερησίας Διατάξεως και να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει απόφαση ανώτερης αρχής 6ης ΥΠΕ ή υπουργείου (πριν και μετά τις εκλογές). Μάλιστα από την αρχή του μήνα έχει  γίνει προέγκριση εφημεριών στη Ν.Μ. Πύργου από παλαιότερη απόφαση.

Ενημέρωση βουλευτών

Την παράλογη και ακατανόητη απόφαση καταψήφισαν δύο μέλη μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Αμαλιάδος κ. Ιωάννης Χουζούρης. «Καταψήφισα την απόφαση γιατί αφενός διαφωνώ με την ουσία της απόφασης, αφετέρου με τη διαδικασία της απόφασης», δήλωσε ο κ. Χουζουρής, ο οποίος ενημέρωσε για τις αρνητικές εξελίξεις όλους τους βουλευτές του νομού, τον δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη , τον Ιατρικό Σύλλογο, τον Εμπορικό Σύλλογο και άλλους φορείς.

 

Οι προτάσεις Ιωάννη Χουζουρή

Ο   αναπληρωτής διοικητής Αμαλιάδος κ. Ιωάννης Χουζουρής διαφώνησε στο ΔΣ και προτείνει  τα εξής:

«1) Μη υλοποίηση της απόφασης.

2) Εξάντληση των διαθέσιμων εφημεριών και πρωινών από Παθολόγους είτε στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας, είτε σε άλλες υπηρεσίες δευτεροβάθμιας. Διευθέτηση στα ΤΕΠ της Ν.Μ. Πύργου για το ποια περιστατικά θα μεταφέρονται στην Αμαλιάδα (ελαφρά – αποσυμφόρηση στην Ν.Μ. Πύργου).

3) Συμφωνία με τους 4 Παθολόγους του Νομού για έκτακτο εφημεριακό καθεστώς και κάλυψη με άλλες παρεμφερείς ειδικότητες παθολογικής για 5 ενεργές εφημερίες συν 5 ετοιμότητας (στην ετοιμότητα να συνδράμουν ειδικευόμενοι – άλλες ειδικότητες κλπ) μέχρι να γίνει προκήρυξη Ιδιώτη Παθολόγου στην Αμαλιάδα (βρίσκεται στο τελικό στάδιο) ή διεκπεραίωση των μόνιμων προκηρύξεων στο Νομό Ηλείας.

4) Άμεση προκήρυξη Ιδιωτών Παθολόγων στη Ν.Μ. Πύργου.

5) Άμεση προκήρυξη Διευθυντή Παθολογικής υπηρεσίας στην Ν.Μ. Πύργου που δεν έχει γίνει εδώ και 1,5 χρόνο.

Πιστεύω οτι πρέπει να δώσουμε χρόνο στη νέα ηγεσία να δημιουργήσει ένα χρονοδιάγραμμα ενεργειών για την Υγεία στο Νομό. Μέχρι να αποφασίσει η νέα ηγεσία μπορούμε να λειτουργήσουμε με τις παραπάνω ενέργειες προσπαθώντας για το καλύτερο για όλο το Νομό Ηλείας και περιμένοντας τη νέα Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ».

 «Αιτία πολέμου η απόφαση»

 

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Σωκράτης Σωτηρόπουλος δήλωσε στην «Πατρίς»:

«Η μετακίνηση Παθολόγων από το νοσοκομείο Αμαλιάδος στον Πύργο είναι αιτία πολέμου. Το νοσοκομείο Πύργου να καλύψει τα κενά με τις δικές του δυνάμεις. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι τουλάχιστον προκλητική γιατί λαμβάνεται τρείς μέρες μετά τις εθνικές εκλογές. Συγκαλούμε άμεσα έκτακτη Γενική Συνέλευση και ενεργοποιούμε όλους τους φορείς της Αμαλιάδος . Είμαστε και πάλι στα πρόθυρα κινητοποιήσεων. Ας μην λησμονούμε ότι υπάρχουν εξαγγελίες κυβερνητικών στελεχών που κάνουν λόγο για αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Αμαλιάδος»

Έτοιμος για αγώνες ο Εμπορικός Σύλλογος

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας κ. Νίκος Σαψάλης δήλωσε: «Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει προτείνει και συνεχίζει να υποστηρίζει τις  εξής προτάσεις για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Αυτόνομη διοίκηση, άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, άμεση λειτουργία της «νέας» πτέρυγας, επαναλειτουργία της μαιευτικής κλινικής. Αυτά πρέπει να γίνουν για να μείνει ανοικτό το  Νοσοκομείο που εξυπηρετεί τον μισό νομό και όχι μόνο. Είμαστε ως Εμπορικός Σύλλογος έτοιμοι για κινητοποήσεις κάτι που έχουμε αποδείξει με πράξεις και στο παρελθόν»

Ανδρέας  Νικολακόπουλος: «όχι βεβιασμένες κινήσεις»

Ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος δήλωσε: «Ζητούμενο είναι η εύρυθμη, και απολύτως ισορροπημένη προς το συμφέρον των Hλείων πολιτών λειτουργία των Κλινικών των Νοσοκομειακών Μονάδων Πύργου και Αμαλιάδας, και αυτό δεν επιτυγχάνεται, με αιφνιδιαστικές, παράτυπες και βεβιασμένες αποφάσεις μετακίνησης ιατρών που αποδυναμώνουν την μία έναντι της άλλης περίπτωσης»

Ο κ. Νικολακόπουλος επικοινώνησε άμεσα με τον Δκτή του Νοσοκομείου Ηλείας κ. Διαμαντόπουλο, θέτοντάς του το ζήτημα αλλά και την εξεύρεση λύσης η οποία πρέπει να βρεθεί ώστε να μην υποβαθμιστεί και αποδυναμωθεί η λειτουργία της Κλινικής στην οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι συγκεκριμένοι γιατροί.

Παράλληλα ο Hλείος βουλευτής υπενθύμισε στο σημείο αυτό το έγγραφο που εστάλη ήδη προς τις Διοικήσεις των ΥΠΕ από τον Υπουργό Υγείας Βασ. Κικίλια, σύμφωνα με το οποίο, αναστέλλεται μέχρι νεώτερης απόφασης, οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή στα θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού πλην ορισμένων και μόνο εξαιρέσεων.

Όλη η επικαιρότητα