Ηλεία

Θεματικό πάρκο «Ξυστρή» στον Πύργο: Μένουν λίγα για την ολοκλήρωση του έργου…

Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί, στο θεματικό πάρκο «Ξυστρή» στον Πύργο, επίσκεψη κλιμακίου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν η Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 Άλκηστις Σταθοπούλου. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η πρόοδος των εργασιών και η ολοκλήρωση του έργου καθώς και η επίτευξη της λειτουργικότητας του με τις επιμέρους εργασίες που έχουν δρομολογηθεί.

Την κα Σταθοπούλου συνόδευσε στο χώρο ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής με τους δυο τους να δηλώνουν στην ΠΑΤΡΙΣ ότι, έστω κι αν υπάρχουν κάποια (μικρά) προβλήματα, το έργο φτάνει στο τέλος του…

Ο δήμαρχος Πύργου δήλωσε ότι «είπαμε πολλά πράγματα, ξεχωρίζω όμως το γεγονός πως τα δύσκολα εμπόδια τα έχουμε ξεπεράσει η συνεργασία με την Διαχειριστική Αρχή ξεπέρασε τα όρια των δυνατοτήτων και των δυο πλευρών. Και αυτό γιατί και από την πλευρά τους έπρεπε να γίνουν πράγματα για να διευκολυνθούμε αλλά κι εμείς έπρεπε να κάνουμε πράγματα που ξέφευγαν από την δυνατότητα μας. Ρόλο στα παραπάνω έπαιξε η διαπροσωπική σχέση και επικοινωνία που υπήρξε που διευκόλυνε τα πράγματα. Με καλή θέληση και αν συνεχιστεί το καλό κλίμα που υπάρχει και άλλων, που δεν έχουν σχέση με εμένα και την κυρία Άλκηστις Σταθοπούλου, δοθεί μια πρόσθετη μικρή δυνατότητα, θα μπορέσει το έργο να παραδοθεί και να λειτουργήσει σωστά. Οι παρεκκλίσεις θα είναι μικρής σημασίας. Περνώντας σε ένα άλλο επίπεδο θα έλεγα, αρχίζει να μας απασχολεί το πώς θα φυλάμε το έργο… κάτι που σημαίνει ότι θα το τελειώσουμε το έργο. Μέσα στην  διαδρομή που κάναμε υπήρχαν Κασσάνδρες που έλεγαν για αμέλεια της Δημοτικής Αρχής, για δυσκολίες από την Περιφέρεια… όλα αυτά δεν έχουν πια καμιά σημασία γιατί πλέον μιλάει το ίδιο το έργο, μιλάει η πραγματικότητα. Η είσοδος παραδίδεται σε δέκα ημέρες, ο εργολάβος είναι συνεπής, το ΚΑΣ έδωσε την τελική του απάντηση. Το μόνο που μένει είναι να πυκνώσουμε την επικοινωνία με την Διαχειριστική Αρχή και να κάνουμε μαζί τα τελευταία βήματα».

Από την πλευρά της η κα Σταθοπούλου τόνισε ότι «είδαμε ότι το έργο φτάνει στο τέλος του, ολοκληρώνει το φυσικό και το οικονομικό αντικείμενο. Έχουμε βέβαια κάποιες τελευταία προβλήματα που πρέπει να διευθετήσουμε αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε διότι έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία και με τον κύριο δήμαρχο που έχει προσπαθήσει, κι έχει βάλει τα δυνατά του, θα έλεγα, γιατί ήταν ένα έργο με πολλά προβλήματα. Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-13 που μεταφέρθηκε στο 2014-20, πράγμα το οποίο αποδεικνύει τα προβλήματα του, δηλαδή ότι δεν μπόρεσε στην προγραμματική περίοδο να ολοκληρωθεί και αναγκαστήκαμε και το μεταφέραμε στην τρέχουσα προγραμματική… θεωρώ ότι θα ολοκληρωθεί! Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους της Τεχνικής Υπηρεσίας καθώς και το δήμαρχο για την βοήθεια και την συνεργασία και θελω να παρακαλέσω όλους τους πολίτες να προστατεύσουν το έργο, να το χρησιμοποιήσουν, γιατί τότε θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και θα πιστεύουμε ότι και το τελευταίο ευρώ έφτασε στο χρήστη, κάτι που αποτελεί στόχο όλων μας, και του δημάρχου, και της Υπηρεσίας μας, και της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη κύριου Κατσιφάρα».

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Μονάδας Παρακολούθησης Έργων της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, Νίκος Θωμόπουλος και το στέλεχος της Μονάδας Παρακολούθησης Έργων Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης, Αγγελική Συλλαϊδοπούλου.

Από πλευράς Δήμου Πύργου συμμετείχαν επίσης, ο διευθυντής Προγραμματισμού Άρης Φιλιππόπουλος, η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Σοφία Γούργουρα και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Παρόν στην συνάντηση ήταν και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας («Δοξα») Βασίλης Παναγούλης.

Όλη η επικαιρότητα