Θεοδ. Βασιλόπουλος: Θετικό βήμα οι προκαταβολές αλλά ζητούμε χρονοδιάγραμμα και για όσους δεν πληρώθηκαν

Share

Την ενεργοποίηση της διαδικασίας και για τους  μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες  οι οποίοι  πληρούν όμως  τις προϋποθέσεις της κρατικής αρωγής  για   αποζημιώσεις  πυρόπληκτων  ζήτησε με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Ένας σημαντικός αριθμός πυρόπληκτων αγροτών από τις πληγείσες περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας και του Πύργου πληρώθηκε τις προκαταβολές μέσα στην περασμένη Μεγάλη  εβδομάδα ωστόσο ένας εξίσου μεγάλος αριθμός που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται αναμένουν τις επόμενες πληρωμές.

Ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι ο αρμόδιος Υφυπουργός Χρήστος Τριαντόπουλος με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές θα πρέπει να δώσει συγκεκριμένο  χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες πληρωμές και πρόσθεσε: «Θετικά αντιμετωπίσαμε στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας την πληρωμή της  προκαταβολής  των αποζημιώσεων για τις ζημιές από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2021, σε φυτικά μέσα παραγωγής, όπως δενδρώδεις καλλιέργειες και αμπέλια.   Η συγκεκριμένη πληρωμή σε αυτή την χρονική στιγμή αφορούσε τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ωστόσο υπάρχει ένα σημαντικός αριθμός αγροτών που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Για αυτούς τους πληγέντες  το ερώτημα που τίθεται είναι πότε θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους διότι βιοπορίζονται σε σημαντικό βαθμό  από το εισόδημα του ελαιολάδου οι ίδιοι και οικογένειές τους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μια περιοχή που έχει υποστεί από το 2007 απανωτά χτυπήματα από πυρκαγιές και ακραία καιρικά φαινόμενα με τις πληγές να είναι ακόμα ανοιχτές. Θα πρέπει το υπουργείο  να δώσει συγκεκριμένο  χρονοδιάγραμμα για να γνωρίζουν οι πληγέντες  τις επόμενες πληρωμές