Πολιτική

Θεοδωράκης: Να διαψεύσουμε όσους βλέπουν την ΕΕ χωρίς τους Έλληνες

na_diapseysoyme_osoys_vlepoyn_tin_ee_horis_toys_ellines.jpg
Ακούστε το άρθρο
Χρέος των πολιτικών αρχηγών είναι να διαψεύσουν όσους πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να υπάρξει χωρίς του Έλληνες, δήλωσε ο αρχηγός του Ποταμιού εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και την υπογραφή κοινού ανακοινωθέντος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ακόμα πως έγινε ομόφωνα δεκτή η πρότασή του να μην δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά της συζήτησης μέχρι να ξεπεραστεί ο κίνδυνος.

Όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ συμφώνησαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει άμεσα την ευθύνη για διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Στόχος είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικά δίκαιο που οδηγεί στην ανάπτυξη, είπε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε πως επισήμανε στους αρχηγούς την κρισιμότητα της κατάστασης. Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για όσα προηγήθηκαν και ακολούθησαν του δημοψηφίσματος, είπε ο κ. Θεοδωράκης, τόνισε όμως ότι τώρα δεν είναι η ώρα για καταλογισμό ευθυνών αλλά για ενότητα.

Σε ερώτηση για τον αντικαταστάτη του Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι, όπως επισημαίνεται και το κοινό ανακοινωθέν, το πρόσωπο που θα επιλεγεί πρέπει να ακολουθεί τη λογική της συνεννόησης και όχι της ρήξης.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα