Πολιτική

Θεοδωράκης: Όχι πλιάτσικο στις καταθέσεις

theodorakis.jpg
Ακούστε το άρθρο
Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος το βράδυ της Κυριακής, ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε να υπάρξει εθνικό μέτωπο για την υπογραφή συμφωνίας με τους δανειστές, τόνισε όμως ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της έναν Γολγοθά, και κάλεσε την κυβέρνηση να μην κάνει «πλιάτσικο σε καταθέσεις και περιουσίες».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τρία ζητήματα: πρωθυπουργού: ότι δεν θα διακινδυνεύσει τη θέση της Ελλάδας στην ευρωζώνη, ότι θα σεβαστεί τους κόπους του ελληνικού λαού και δεν θα κάνει κάνει πλιάτσικο στις καταθέσεις και τις περιουσίες των πολιτών, και ότι θα στείλει στην Ευρώπη διαπραγματευτές «επαρκείς και λογικούς», με εντολή, τη συνεννόηση και όχι τη ρήξη.

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη δημαγωγία και το λαϊκισμό, λέγοντας πως «αν συνεχίσει την πολιτική που έκανε τους τελευταίους μήνες, ο ελληνικός λαός θα πεινάσει».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ζήτησε ακόμα από την Ευρώπη να βοηθήσει στην αναζήτηση συμφωνίας χωρίς την «εκδικητική πολιτική» που εισηγούνται συντηρητικοί κύκλοι.

Μια δίκαιη συμφωνία, είπε, θα έφερνε ανάπτυξη και θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα του χρέους της χώρας. «Έχω ήδη ξεκινήσει τις συζητήσεις με τους συμμάχους μας στην Ευρώπη με ένα κοινό αίτημα: Δίκαιη συμφωνία με ανάπτυξη και βιώσιμο χρέος. Και τους τονίζω ότι η πλειοψηφία του 60% που είπε “όχι” δεν είναι εναντίον της Ευρώπης» δήλωσε.

Κάλεσε, τέλος, τα στρατόπεδα του «ναι» και του «όχι» να δημιουργήσουν ενιαίο, εθνικό μέτωπο.  «Το μέτωπο αυτή τη στιγμή είναι ένα. Το πατριωτικό. Η κυβέρνηση μπορεί να έχει τορπιλίσει την εθνική ενότητα, όμως η υποχρέωσή μας είναι η εθνική ενότητα. Τον τρόπο πρέπει να τον βρει ο πρωθυπουργός».

»Σημαντικότερο σε μια νίκη, είναι να ξέρεις τι να την κάνεις. Ας χρησιμοποιήσει λοιπόν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο κ. Τσίπρας για λύσεις προς όφελος των πολλών, έξω από μικροκομματικές ισορροπίες».

Κάλεσε, τέλος, το παλιό πολιτικό προσωπικό «να σταματήσει να μπλοκάρει την εξέλιξη των πραγμάτων για να ικανοποιήσει τους εγωισμούς του σε μια Ελλάδα που καταρρέει».

»Η επαπειλούμενη χρεοκοπία της χώρας έχει και την δική του υπογραφή» είπε.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα