Categories: Ελλάδα

Θεοδωρικάκος για Κιβωτό του Κόσμου: Οι υπαίτιοι θα ακολουθήσουν τον δρόμο της Δικαιοσύνης

Share

«Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι και αυτό θα πρέπει να εφαρμόζεται και να αποδεικνύεται», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου.

«Όποιος κι αν έχει υποπέσει σε παράπτωμα, σε παράνομη δραστηριότητα, σε εγκληματική πράξη θα ακολουθήσει το δρόμο της Δικαιοσύνης» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης (30/11) στο MEGA.

«Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι και αυτό θα πρέπει να εφαρμόζεται και να αποδεικνύεται», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος συμπληρώνοντας στη συνέχεια ότι η Αστυνομία διερεύνησε τις καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» και διαβίβασε τα στοιχεία που συγκέντρωσε στη Δικαιοσύνη.

Εφαρμογή του νόμου χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις

«Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου και αυτό αποδεικνύεται στην υπόθεση της Κιβωτού. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους. Δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας. Η περίπτωση της Κιβωτού συγκεντρώνει το τεράστιο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης γιατί αφορά παιδιά, τα οποία έχουν ανάγκη, ανάγκη στήριξης, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης. Αφορά μια υπόθεση που η κοινωνία είχε στηρίξει με πολύ μεγάλη ευαισθησία.

Η Αστυνομία έκανε το καθήκον της

«Το μήνυμα λοιπόν ήταν από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρο ότι για όποιον κι αν είναι οι καταγγελίες, θα εξεταστούν, θα διερευνηθούν από την Αστυνομία και το οποίο έχει ήδη πράξει. Βρήκε τα παιδιά, γιατί αυτό δεν ήταν εύκολο και ξεκλείδωσε την ψυχή τους για να μιλήσουν και να πουν το τι έχει συμβεί.

Συγκεντρώθηκαν οι καταθέσεις και έχουν δοθεί ως δικογραφία στον Εισαγγελέα, ο οποίος από εδώ και πέρα έχει την ευθύνη της έρευνας. Και βεβαίως το ίδιο κάναμε και μέσα σε πολύ λίγες ημέρες και με την Οικονομική Αστυνομία στο οικονομικό κομμάτι.

Άρα οι καταγγελίες διερευνήθηκαν από την Αστυνομία και παραδόθηκαν στη Δικαιοσύνη, η οποία πράττει πλέον το καθήκον της χωρίς καμία αμφιβολία. Όποιος κι αν έχει υποπέσει σε παράπτωμα, σε παράνομη δραστηριότητα, σε εγκληματική δραστηριότητα, θα ακολουθήσει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Όποιος κι αν είναι».

«Η Οικονομική Αστυνομία μπήκε στις δομές της Κιβωτού από την προηγούμενη Δευτέρα και μέσα σε 8 μέρες εκπλήρωσε την πρώτη φάση της αποστολής της, συγκέντρωσε τα ευρήματα που έχουν ενδιαφέρον και τα κατέθεσε στην Εισαγγελική Αρχή. Είναι απαίτηση της κοινωνίας για απόλυτη διαφάνεια στη συγκεκριμένη υπόθεση και αυτή υλοποιείται. Δεν υπάρχουν αόρατα χέρια που να σταματάνε την έρευνα. Εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις και όλες οι καταγγελίες από την Ελληνική Αστυνομία».

ΠΗΓΗ: cnn.gr