Categories: Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Τα σύνορα μας είναι απροσπέλαστα – Ό,τι κι αν συμβεί μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε

Share

«Ούτε που θα δοκιμάζει κάποιος να πλησιάσει στον Έβρο, είναι απροσπέλαστος»: αυτό δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε πως κάθε φορά που πηγαίνει στον Έβρο βλέπει τους ακρίτες απολύτως ενωμένους και αποφασισμένους.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως «δεν θα πετύχει τίποτα όποιος προσπαθήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία, τα σύνορα είναι απροσπέλαστα».

Μιλώντας για τον φράχτη στον Έβρο, τόνισε πως θα κατασκευαστούν άλλα 140χλμ και όταν το έργο θα ολοκληρωθεί, κανείς δεν θα μπορεί να περάσει παράνομα στη χώρα μας.

«Ούτε που θα δοκιμάζει κάποιος να πλησιάσει, είναι απροσπέλαστος» τόνισε και πρόσθεσε πως όταν το δοκίμασαν τον Μάρτιο του 2020 «έσπασαν τα μούτρα τους».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε, επίσης, πως η Ευρώπη πρέπει να στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθεια που κάνει για τη φύλαξη των συνόρων, καθώς αποτελούν και ευρωπαϊκά σύνορα.

«Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα, δεν μπορεί να μας αιφνιδιάσει ο Ερντογάν. Ό,τι και αν συμβεί μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, ο Έλληνας δεν πρέπει να φοβάται» ξεκαθάρισε ο ίδιος, συμπληρώνοντας ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει τρομοκρατηθεί από την αναβάθμιση της Ελλάδας.

«Με ετοιμότητα και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε κάθε απειλή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε:

«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε δε, πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει το σύνολο των δυνάμεων της χώρας σε επιφυλακή.

Ερωτηθείς εάν φοβάται κάποια προβοκάτσια απάντησε: «Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω».

Για τα πανεπιστήμια
Αναφερόμενος στην πρόσφατη επιχείρηση της αστυνομίας στην παλιά φοιτητική εστία στου Ζωγράφου, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση βάζει τέλος σε κάθε ανομία που υπάρχει σε φοιτητικούς χώρους.

Μάλιστα, έστρεψε τα «βέλη» του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα.

Υποστήριξε δε, πως ήξεραν ότι υπάρχει συμμορία στην Πολυτεχνειούπολη από το 2018 και «δεν έκαναν τίποτα».

Προανήγγειλε, παράλληλα, ότι θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας πέριξ των πανεπιστημιακών χώρων από την πανεπιστημιακή αστυνομία συνοδεία και άλλων δυνάμων.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ακόμη ότι από την επόμενη εβδομάδα 700 νέοι αστυνομικοί θα βγουν στις γειτονιές.