Θ. Σκυλακάκης από τον Πύργο: «Οι υποδομές θα φέρουν ιδιωτικές επενδύσεις»

Share

Δηλώσεις με σημασία που έγιναν στο πλαίσιο του εορτασμού της χθεσινής εθνικής επετείου.

«Είμαι στην Ηλεία για την εθνική επέτειο του ΟΧΙ του 1940, που είναι μια γιορτή για την Ελευθερία και για την αξία της Ελευθερίας που οι Έλληνες πάντα υπερασπίζονταν. Επίσης βρίσκομαι στην Ηλεία, που είναι ένας τόπος αγαπημένος, για να επισκεφθώ άλλη μια φορά φίλους και να δω και κάποια τοπικά προβλήματα στον λίγο χρόνο που υπάρχει».

«Εκτός από τις υποδομές χρειαζόμαστε και τις ιδιωτικές επενδύσεις»

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης και τα έργα που αφορούν στην Δυτική Ελλάδα ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως «Τα έργα θα τα παρουσιάσει η Κυβέρνηση οργανωμένα και θα παρουσιάσει το σύνολο των έργων σε κάθε Περιφέρεια. Δεν θα παρουσιάζουμε έργα ανά ταμείο.

Τα χρήματα που υπάρχουν είναι πολλά, τα έργα που πρόκειται να ξεκινήσουν είναι επίσης πολύ σημαντικά, διότι εκτός από τα εθνικά έργα, όπως είναι ο δρόμος Πάτρα – Πύργος, που είναι το πιο κρίσιμο, θα έχουμε και έργα αρδευτικά και παρεμβάσεις στην υγεία, στην παιδεία, στην κατάρτιση.

Για μένα όμως το πιο σημαντικό στη Δυτική Ελλάδα, το οποίο αφορά και τους τρεις νομούς, είναι να προωθήσουμε μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες θα αξιοποιήσουν αυτές τις υποδομές. Διότι οι υποδομές από μόνες τους δεν μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.

Χρειαζόμαστε και τις ιδιωτικές επενδύσεις. Εκεί θα παίξει μεγάλο ρόλο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, περιφέρεια και δήμοι, που βλέπω με χαρά ότι δρουν με ισχυρή βούληση για να προσελκύσουμε εδώ επενδύσεις, καλές θέσεις εργασίας και να αλλάξουμε την πορεία του τόπου».

Απαντώντας σε ερώτηση της εφημ. ΠΑΤΡΙΣ (σε σχέση με την πρό ημερών δήλωση του στο Olympia Forum II), διευκρίνισε πως «Για την ώρα βλέπω την Ελλάδα που πρέπει να αλλάξει. Την Ελλάδα που αλλάζει ελπίζω να τη δούμε μέσα στα επόμενα δυο χρόνια και να δούμε μεγάλες αλλαγές».

Νεκτάριος Φαρμάκης – Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

«Το Όχι των Ελλήνων του 1940 αποτελεί για όλους μας έναν φάρο. Έναν φάρο αξιών, έναν φάρο που αποδεικνύει ότι οι αγώνες των προγόνων μας αλλά και ημών, όλων όσων συνεχίζουμε σήμερα όχι μόνο με τις ίδιες αξίες και τα ιδανικά, αλλά και φυσικά έχουμε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον δεν μπορούμε παρά να πιστεύουμε ότι αυτές, οι ίδιες αρχές και οι αξίες, μπορούν να αποτελέσουν την πυξίδα για το μέλλον. Σήμερα είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους αγώνες των αγωνιστών του 1940, είμαστε εδώ για να επισημάνουμε ότι Εμείς θα συνεχίσουμε τη δική τους κληρονομιά».

Τάκης Αντωνακόπουλος – Δήμαρχος Πύργου

«Τιμήσαμε σήμερα τους αγώνες του Ελληνισμού ενάντια στον ναζισμό και στον φασισμό της γερμανικής φασιστικής μηχανής. Η 28η Οκτωβρίου σημαίνει για μας όχι απλά ένα εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα που ξεκίνησε ενάντια στον κατακτητή αλλά έναν ιδεολογικό αγώνα εναντίον των απάνθρωπων ιδεολογιών του ναζισμού και του φασισμού.

Σήμερα πρέπει να δυναμώσουμε τις μνήμες, πρέπει να φέρουμε στην επικαιρότητα τις αξίες της Δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί πάλι στα περιθώρια της Δημοκρατίας κινούνται αυτές οι δυνάμεις απειλώντας την ανθρωπότητα σε επίπεδο κοινωνικής πρακτικής αλλά και σε επίπεδο πολιτικής επανεμφάνισης, μέσα από τους δρόμους της Δημοκρατίας. Χρειάζεται επαγρύπνηση όλων των υγιών δυνάμεων της πολιτικής και της κοινωνίας, για να υπάρχει διαρκές μέτωπο απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο για την ανθρωπότητα. Ο Ελληνισμός για άλλη μία φορά συνεισέφερε με ιστορικά μεγέθη στην ανθρωπότητα κατά το 1940. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε και η Δημοκρατία και οι αξίες της Αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, που ο Ελληνισμός έχει δημιουργήσει, η αρχαία Ελλάδα αλλά και νεώτερη, πρέπει να μείνουν ψηλά στο λάβαρο των αξιών της ανθρωπότητας Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους με ειρήνη, ομοψυχία και αγωνιστικότητα για να τα βγάλουμε πέρα στις δύσκολες εποχές που ζούμε».

Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου – Βουλευτής Ηλείας Νέας Δημοκρατίας

«Σήμερα μετά από δύο χρόνια γιορτάζουμε πάλι με παρελάσεις το έπος του `40 που είναι μία ανυπέρβλητη ιστορική μέρα. Με το έπος του 1940 αναγνωρίστηκε παγκόσμια ο ηρωισμός των Ελλήνων, το υψηλό τους φρόνιμα, η ανυπέρβλητη αγάπη τους για την Ελευθερία. Με αφορμή τους εορτασμούς για την εθνική μας επέτειο μεταλαμπαδεύουμε την αγάπη για την ελευθερία και για την πατρίδα στις επόμενες γενιές. Εμείς εδώ στην Ηλεία έχουμε να επιδείξουμε σειρά ηρώων όπως τον Μίλτωνα Ιατρίδη αλλά και σειρά άλλων επωνύμων και ανώνυμων Ελλήνων, επωνύμων και ανώνυμων Ηλείων που στήριξαν με αυτοθυσία τον αγώνα για την ελευθερία. Χρόνια πολλά σε όλους».

Ανδρέας Νικολακόπουλος – Βουλευτής Ηλείας Νέας Δημοκρατίας

«Με μεγάλη τιμή και σεβασμό κατέθεσα στεφάνι προς τιμήν των Ελλήνων που θυσιάστηκαν για μια ελεύθερη Ελλάδα.  Ο ελληνικός λαός ήταν, είναι και θα είναι πιστός στα ιδανικά της ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Οι δύσκολες στιγμές και καταστάσεις που βίωσε το έθνος μας, μας έφεραν όλους πιο κοντά. Η εθνική ενότητα και η ομοψυχία είναι οδηγός μας. Πιστοί στις αξίες που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας και με όραμα μια Ελλάδα καλύτερη για τα παιδιά μας, προχωρούμε υπερήφανοι στην επόμενη ημέρα. Χρόνια πολλά Ελληνίδες και Έλληνες!»

Διονύσης ΚαλαματιανόςΒουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ

«Ημέρα μνήμης η 28η Οκτωβρίου και τιμούμε την περήφανη στάση του λαού μας και τον αγώνα του για ελευθερία, ανεξαρτησία, ακεραιότητα και αξιοπρέπεια. Τιμούμε την αντίσταση στον επίδοξο κατακτητή. Τιμούμε το μεγάλο και διαχρονικό «ΟΧΙ» απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό. Τιμούμε όσες και όσους πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την πατρίδα, αψηφώντας την υπεροπλία του εχθρού. Τους χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη. Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε αυτή την ιστορική μνήμη και όλα εκείνα τα ιδανικά που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης του έπους του 1940 και της Εθνικής Αντίστασης. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι στεκόμαστε πάντοτε με αποφασιστικότητα απέναντι σε όποιον επιβουλεύεται την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της πατρίδας μας. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο με αλληλεγγύη, ειρήνη, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές».

Μιχάλης Κατρίνης – Βουλευτής Ηλείας ΚΙΝΑΛ

«Αν υπάρχει ένας λαός που μπορεί να πει ηχηρά και δυνατά ΟΧΙ, αυτός είναι οι Έλληνες, οι οποίοι οποτεδήποτε απειληθεί η ελευθερία τους, ξέρουν να πολεμούν και ξέρουν να νικούν. 81 χρόνια μετά, αναδεικνύεται ένας νέος πατριωτισμός με σύνεση αποφασιστικότητα και κυρίως με ενότητα. Γιατί εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να παραμερίζουμε τις δυσκολίες μας και να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και στη χώρα μας και σε όλες τις γωνιές της Γης».