Ηλεία

Θεοφάνια στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου: Τυχερός ο Παναγιώτης Ρούνης για όγδοη φορά!

Ακούστε το άρθρο

Οι πολίτες αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και το πρωί της Κυριακής, ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων, έδωσαν το παρών στο αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου, όπου τελέστηκε με λαμπρότητα ο Καθαγιασμός των υδάτων.

Παρά το κρύο ο καιρός ήταν ηλιόλουστος, δίνοντας την δυνατότητα στους πολίτες να κατακλύσουν το αλιευτικό καταφύγιο, όπου λίγο μετά τις 11 το πρωί ο Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Πετράκος τέλεσε τον Καθαγιασμό των υδάτων, παρουσία των αρχών του τόπου.

Έξι ήταν οι τολμηροί που αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού, ανάμεσά τους και μία κοπέλα, για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και να έχουν την ευλογία του.

Βέβαια, δεν σημειώθηκε ούτε φέτος καμία πρωτοτυπία αφού τυχερός για όγδοη φορά ήταν ο αστυνομικός Παναγιώτης Ρούνης από το Χάβαρι, ο οποίος κατάφερε για ακόμη μία φορά να πιάσει τον Σταυρό, εμφανώς συγκινημένος.

Στην συνέχεια ανέβηκε στην εξέδρα και τον παρέδωσε στον Αρχιμανδρίτη, δεχόμενος τα συγχαρητήρια όλων, και μάλιστα παρέλαβε από τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο μία επίχρυση αναμνηστική πλακέτα. Αντίστοιχη είχε λάβει και πέρυσι, ενώ τα προηγούμενα χρόνια το δώρο του ήταν για κάθε χρονιά από ένας χρυσός σταυρός.

Ο ίδιος ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο και όπως είπε να είναι μία ευλογημένη χρονιά.

Να σημειωθεί ότι νωρίς το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Σωτήρος (Σωτηρούλα) στο Παλούκι.

Όλη η επικαιρότητα