Ελλάδα

Θεοφάνης Μπαρμπαρίτσας: «Απάντηση σε δημοσίευμα περί υποτιθέμενης διαγραφής»

Ακούστε το άρθρο

Τι αναφέρει σε επιστολή του

Σχετικά με την από 13-5-2020 απόφαση του ΔΣ της ΔΑΚΕ Εφοριακών Ν  Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας & Ζακύνθου, περί «διαγραφής» μου, μετά από εισήγηση του Προέδρου της Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου , η οποία διέρρευσε αμέσως και δημοσιεύτηκε, αυτούσια, στον τύπο,( σε τοπική εφημερίδα και μάλιστα στην πρώτη της σελίδα ) καθώς και στον ηλεκτρονικό τύπο ,επιθυμώ να πληροφορήσω τους συναδέλφους μου, αλλά και την κοινή γνώμη για τα ακόλουθα:

Κατ’ αρχάς, τονίζω ότι οι αρχές, οι αξίες, η επαγγελματική και η συνδικαλιστική μου πορεία δεν είναι δυνατό να διαγραφούν.

Υπενθυμίζω, ότι συμμετέχω στον Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΑΚΕ Εφοριακών από το οποίο, υποτίθεται ότι, διαγράφτηκα , είμαι μέλος αυτού επί 31 συναπτά έτη και έχω διατελέσει Πρόεδρος επί μια δεκαετία. Έχω αναλάβει σημαντικές θέσεις ευθύνης στην Πανελλήνια ΔΑΚΕ Εφοριακών (Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου και Πρόεδρος Πειθαρχικής Διαδικασίας) αλλά και στην ΠΟΕ – ΔΟΥ (Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου, Γενικός Γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής). Στις τελευταίες εκλογές εκλέχθηκα, πρώτος μεταξύ των υποψηφίων της παρατάξεώς μου, και για την εκπροσώπηση στο τοπικό σύλλογο και ως σύνεδρος για την ομοσπονδία (Π.Ο.Ε-Δ.Ο.Υ)  και εκπροσωπώ την παράταξη μου ως μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εφοριακών Ν  Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας & Ζακύνθου.

Όσον αφορά την διαδικασία της «διαγραφής» μου, φρονώ ότι περιττεύουν τα σχόλια και οι αυτονόητοι, χαρακτηρισμοί. Πράγματι, είναι ανήκουστο να διαγράφεται ένα μέλος Διοικητικού Συμβουλίου, χωρίς να καλείται, καν, στο αρμόδιο συλλογικό του όργανο, προκειμένου να εκφράσει τις απόψεις του. Εξίσου πρωτοφανής είναι και η αποδοχή πρότασης μομφής, χωρίς να κατονομάζεται, και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, αυτός που την υπέβαλε. Ομοίως (αν και η «απόφαση» λήφθηκε κατά πλειοψηφία) δεν κατονομάζονται ούτε και αυτοί που την υπερψήφισαν.  Κατόπιν τούτων, θα ήθελα να παρακαλέσω αυτούς που έσπευσαν να με διαπομπεύσουν, διαρρέοντας στον τύπο τις προσβλητικές αοριστολογίες της επίμαχης απόφασης, να επιδείξουν την στοιχειώδη ευθύτητα και να καταστήσουν γνωστά τα στοιχεία τους.

Τα ίδια ισχύουν και όσον αφορά την ουσία των εις βάρος μου «κατηγοριών». Μου αποδίδεται ότι διαταράσσω την «ομοφωνία της παράταξης», ότι κωφεύω στις προσπάθειες διαλόγου και ότι δημιουργώ διενέξεις με άλλες παρατάξεις. Ο ανυποψίαστος αναγνώστης των σχετικών δημοσιευμάτων διαπιστώνει, αμέσως, την αοριστία των αιτιάσεων αυτών, που δεν συνοδεύονται από αναφορά του οποιουδήποτε πραγματικού περιστατικού που θα μπορούσε να τις τεκμηριώσει. Παρά ταύτα, επιθυμώ να γνωστοποιήσω, ότι από της εκλογής μου στο ΔΣ, και την ανάληψη καθηκόντων  προέδρου από τον Σακελλαρόπουλο Παναγιώτη  προ δύο, και πλέον, ετών, ουδέποτε κλήθηκα να λάβω μέρος σε οποιαδήποτε συνεδρίασή του. Επισημαίνω, επίσης, και ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα, ο Πρόεδρος του ΔΣ, που υπογράφει την απόφαση «διαγραφής», επικοινώνησε μαζί μου (τηλεφωνικά, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο) μία και μοναδική φορά, στις 8-5-2020, και τούτο για, εντελώς, άσχετο θέμα (για να με καλέσει να επιβεβαιώσω την συμμετοχή μου στο ΔΣ της ΔΑΚΕ). Μετά ταύτα, διερωτώμαι (ρητορικώς): Πως ακριβώς είναι δυνατό να διαταράσσω την λειτουργία ενός οργάνου που συνεδριάζει (αν συνεδριάζει) ερήμην μου;;; Πως μπορώ να αγνοώ προσπάθειες συνδιαλλαγής, όταν δεν υφίσταται η οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί μου;;; Γιατί οι άλλες παρατάξεις με τις οποίες, υποτίθεται ότι, έχω διενέξεις δεν μου έχουν προσάψει το οτιδήποτε, αλλά αφήνουν το έργο της εξοντώσεώς μου στην δική μου παράταξη;;;

Περιορίζομαι προς το παρόν να επισημάνω, συνοπτικά, τα ανωτέρω, εν πολλοίς αυτονόητα, πράγματα.

Ας είναι όμως σίγουροι όσοι αποπειρώνται να με προσβάλλουν, ότι θα λάβουν, σύντομα, την απάντηση, τόσο στο συνδικαλιστικό πεδίο, όσο και στις δικαστικές αίθουσες, εφόσον, βέβαια, σταματήσουν να καταφεύγουν στην ανωνυμία και αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεών τους.

Μπαρμπαρίτσας Θεοφάνης

Διαγραφή του μέλους της ΔΑΚΕ Δ.Ε ο Θεοφάνης Μπαρμπαρίτσας

Όλη η επικαιρότητα