Επιχειρήσεις Ηλεία Καταναλωτές

Θερινές εκπτώσεις – Πύργος: Ικανοποίηση στην αγορά από την πρώτη μέρα

Ακούστε το άρθρο

Σε ικανοποιητικά επίπεδα κύλησε την Δευτέρα, η πρώτη μέρα των θερινών εκπτώσεων στην τοπική αγορά του Πύργου, γεγονός που έδωσε μηνύματα ελπίδας στους καταστηματάρχες για βελτίωση της αρνητικής κατάστασης που έχει προκαλέσει το πέρασμα του κορωνοϊού από τη χώρα μας και σταθερή επαναφορά με αργά βήματα προς την κατάσταση που βρισκόταν η τοπική αγορά προ κορωνοϊού.

Έχοντας δεχθεί τεράστιο πλήγμα με το κλείσιμο των επιχειρήσεων τους για δυο μήνες, οι καταστηματάρχες έχουν μπει δυναμικά στο «χορό των εκπτώσεων» προκειμένου να μπορέσουν να μετριάσουν το χαμένο έδαφος του περασμένου διαστήματος. Με τεράστια ποσοστά εκπτώσεων στοχεύουν όχι μόνο να προσφέρουν προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας στο καταναλωτικό κοινό, αλλά και να το προσεγγίσουν και πάλι στην τοπική αγορά που περισσότερο από ποτέ χρειάζεται τη στήριξή του. Το διάστημα της καραντίνας δεν ήταν λίγοι αυτοί που στράφηκαν στις αγορές μέσω διαδικτύου, με τις τοπικές επιχειρήσεις να προσπαθούν με κάθε τρόπο να επανακτήσουν το συγκεκριμένο ποσοστό ανθρώπων που χάθηκαν το περασμένο διάστημα.

«Η πόλη χρειάζεται στήριξη»

Οι καταστηματάρχες εμφανίζονται αισιόδοξοι για το διάστημα των θερινών εκπτώσεων, εκτιμώντας πως παρά τις δυσκολίες που έχει φέρει ο κορωνοϊός στον κόσμο θα σημειωθούν εν τέλει οι απαιτούμενες αγορές από πλευράς καταναλωτών, οι οποίοι και θα έχουν περιθώριο ενάμιση μήνα.

Ωστόσο, κοινό μήνυμά τους είναι η ανάγκη στήριξης της τοπικής αγοράς και της πόλης από όλους, προκειμένου να μην οδηγηθεί σε «μαράζωμα».

Παρακάτω οι εκτιμήσεις τους στην «Π» για το διάστημα των θερινών εκπτώσεων:

Σπύρος Μπλάθρας-«Blathras Sport»: «Σήμερα είναι διερευνητική μέρα. Υπάρχει ικανοποιητική κίνηση θα έλεγα, αλλά αναμένεται η κορύφωσή της τις επόμενες ημέρες, διότι όλοι γνωρίζουν πως οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τέλη Αυγούστου. Το διάστημα που έχουν μπροστά τους είναι μεγάλο και όλοι έχουμε καλές εκπτώσεις, καθώς η αγορά είναι σε ύφεση. Ελπίζουμε πως όλα θα κυλήσουν ομαλά. Μιλάω με πραγματικά στοιχεία και όχι παραμύθια. Δουλεύουμε καλά από την πρώτη μέρα που ανοίξαμε, οπότε στις εκπτώσεις περιμένουμε να πάμε καλύτερα. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η πόλη χρειάζεται στήριξη. Σε αντίθετη περίπτωση η πόλη θα μαραζώσει. Αν γίνει αυτό, τότε δεν θα παίζει ρόλο η οικονομική επιφάνεια του καθενός καθώς δε θα υπάρχουνε επιχειρήσεις για να πηγαίνουν».

Μάριος Ντεβενέζος-«Devenezos Konstadinos»: «Πρώτη μέρα εκπτώσεων και η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη. Η αλήθεια είναι πως οι γάμοι έχουν μειωθεί και περιμένουμε τις επόμενες μέρες να υπάρξουν εξελίξεις στο ζήτημα, ώστε από Αύγουστο-Σεπτέμβριο να δούμε αν θα υπάρχει αύξηση τους. Οι τιμές είναι χαμηλές, με τις εκπτώσεις αρκετών προϊόντων να αγγίζουν ακόμα και το 70%. Πιστεύω ο κόσμος να βγει για αγορές και έχει αρκετά μεγάλο διάστημα γι’ αυτό. Επιθυμία τους είναι να στηρίξουν την τοπική αγορά, αλλά δεν είναι στις δυνατότητές του λόγω της κατάστασης που έφερε ο κορωνοϊός και «τσάκισε» την αγορά που πλέον προσπαθεί να επανέλθει».

Φώτης Βασιλακόπουλος-«Jordan Mens Store»: «Ξεκίνημα εκπτώσεων και η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί το ερχόμενο διάστημα. Σήμερα γίνεται αναγνωριστική βόλτα και ήδη από τις προηγούμενες ημέρες είχαν γίνει οι απαραίτητες έρευνες αγοράς. Τα μαγαζιά διαθέτουν ποικιλία εμπορευμάτων και μπορεί να βρει κανείς ότι θέλει σε κορυφαία ποιότητα και καλές τιμές. Το πώς θα εξελιχθούν βέβαια οι εκπτώσεις το επόμενο κρίσιμο δίμηνο δεν το γνωρίζει κανείς, αλλά σίγουρα θα δείξει τη δυναμική του κόσμου και αν πράγματι έχει ξεπεραστεί ο φόβος του ιού. Πιστεύω με υπομονή θα μπορέσουμε να επανέλθουμε. Χρειάζονται διευκολύνσεις από το κράτος σε πολίτες και επιχειρήσεις. Ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην αγορά και βοηθάει όσο περισσότερο μπορεί”.

Εύη Ρουμπάνη-«Ρουμπάνη υποδήματα»: «Ήδη ο κόσμος έχει ξεκινήσει έρευνα αγοράς από την προηγούμενη εβδομάδα. Η πρώτη μέρα ξεκίνησε καλά, με τον κόσμο κάθε χρόνο να περιμένει πάντα το διάστημα αυτό. Οι τιμές είναι εξαιρετικές και τα ποσοστά εκπτώσεων φτάνουν έως 50%. Πάντα στήριζε ο κόσμος την τοπική αγορά. Έχουμε πελάτες που γνωρίζουν την ποιότητα που προσφέρουμε, οπότε πάντα δεχόμαστε στήριξη. Ένα μικρό ποσοστό μπορεί να φεύγει, ωστόσο εκτιμώ πως πλέον τα πράγματα θα είναι καλύτερα λόγω εκπτώσεων. Ήταν δύο χαμένοι μήνες στους οποίους όλοι δέχθηκαν τεράστιο πλήγμα, που σίγουρα θα γνωρίζουμε στο τέλος των εκπτώσεων αν θα έχει μετριαστεί έστω και στο ελάχιστο”.

Νίκος Τσίτσος-«Tsitsos mens store»: «Ο κόσμος ανταποκρίθηκε από την πρώτη μέρα εκπτώσεων. Ξεκινάμε από 30% και σε αρκετά προϊόντα φτάνουμε μέχρι 60%. Είναι καλοκαίρι και πολλοί θέλουν να ξεσπάσουν, γι’ αυτό εκτιμώ πως θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και ελπίζω το επόμενο δίμηνο να είναι ευεργετικό καθώς έχουν μείνει πολλές υποχρεώσεις πίσω. Για να αναπληρωθεί 100% το χαμένο έδαφος θα περάσει αρκετό διάστημα, ωστόσο ως επιχειρηματίες θα πρέπει να προσφέρουμε σωστό προϊόν στην καλύτερη τιμή και να επωφεληθούμε και εμείς πουλώντας το, αλλά και ο πελάτης λαμβάνοντάς το στο μικρότερο δυνατό κόστος. Περισσότερα από 50 χρόνια παρουσίας στην τοπική αγορά, βλέπουμε ότι ο κόσμος στηρίζει τις επιχειρήσεις. Σίγουρα θα υπάρχουν κάποιες απώλειες, αλλά εκτιμώ πως η προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου είναι αξιόλογη και ελπίζω να συνεχιστεί. Αν καταφέρουμε και πραγματοποιήσουμε και τη Λευκή Νύχτα, νομίζω θα ήταν ιδανικό. Το διαδίκτυο αποτελεί την εξέλιξη των πραγμάτων και συμμετέχουμε και εμείς με διαδικτυακό μαγαζί, πηγαίνοντας σύμφωνα με την τεχνολογία και τα νέα μέτρα προκειμένου να μη μείνουμε πίσω».

Μέλτης Βασιλακόπουλος-«Crocodilino» και «Bloum»: «H πρώτη μέρα εκπτώσεων κύλησε ικανοποιητικά, ωστόσο η κίνηση τέτοια εποχή κορυφώνεται πάντα Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή απόγευμα καθώς ο κόσμος προτιμά πρωί τις παραλίες και το σούρουπο να ψωνίσει. Έγινε η απαραίτητη έρευνα αγοράς και τα σημάδια που λάβαμε ήταν άκρως θετικά. Έχουμε τεράστιο διάστημα μπροστά μας και πιστεύω πως με την κάθοδο ετεροδημοτών που εκτιμώ ότι θα προτιμήσουν την πατρίδα τους από κάποιο νησί, θα είναι καλή σεζόν για όλους. Στον τομέα των παιδικών ρούχων και παπουτσιών υπήρχε ενδιαφέρον και σχεδόν καλύψαμε το χαμένο έδαφος καθώς οι τρεις πρώτες βδομάδες μετά την καραντίνα ήταν σαν Πάσχα για εμάς, ωστόσο οι υποχρεώσεις συνεχίζουν να τρέχουν. Τέλος, θετικό στοιχείο αποτελεί ότι οι ετεροδημότες επιλέγουν να ψωνίσουν από εμάς και όχι από την πόλη στην οποία βρίσκονται».

Όλη η επικαιρότητα