Ελλάδα

Θέσεις στο Αιγαίο λαμβάνουν τα πλοία του ΝΑΤΟ

nato.jpg

Θέσεις στο Αιγαίο λαμβάνουν τα πλοία της ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στην περιοχή, τα οποία θα ενισχυθούν σταδιακά, προκειμένου να διακόψουν τις γραμμές που χρησιμοποιούν οι δουλέμποροι.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, οι θέσεις έχουν ως εξής:

Η γερμανική φρεγάτα fgs-bonn βρίσκεται μεταξύ Λέσβου και Χίου, η καναδική φρεγάτα HMCS-Fredericton μεταξύ Χίου και Ικαρίας, η ελληνική φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ μεταξύ Ικαρίας και Κω και η τουρκική φρεγάτα TCG-Barbaros-(F-244) δυτικά της Ρόδου.

Η ιταλική φρεγάτα LIBECCIO -που συμμετείχε σε άσκηση στην Ιταλία- αυτήν την ώρα βρίσκεται νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου με κατεύθυνση το Αιγαίο.

Επιπλέον, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου βρίσκεται και η γαλλική φρεγάτα MONTCALM, που κινείται προς την περιοχή, για να ενταχθεί στη νατοϊκή δύναμη.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τη Τρίτη δεν αναμένεται καμία απολύτως κίνηση της νατοϊκής δύναμης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το γερμανικό πλοίο Bonn, δεν βρίσκεται στο Αιγαίο για να ψάξει για δουλεμπορικά που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες. Αλλά για να αποτελέσει το επικοινωνιακό σκηνικό για μια υψηλού επιπέδου επίσκεψη. Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας θα έρθει στο Αιγαίο συνοδευόμενη από πλήθος τηλεοπτικών συνεργείων και θα επιβιβαστεί στο γερμανικό πολεμικό σκάφος.

Πηγή: cnn.gr

Όλη η επικαιρότητα