Ηλεία

Οι θέσεις για καντίνες και ξαπλώστρες στις παραλίες του δήμου Ήλιδας

Καθορίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας οι χώροι δημοπράτησης για χρήση παραλίας για το έτος 2017.

Το Συμβούλιο έλαβε σχετική απόφαση κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση και η διαδικασία θα προχωρήσει άμεσα προκειμένου να καλυφθεί η θερινή σεζόν. Συνολικά είναι δέκα θέσεις για ξαπλώστρες και οκτώ θέσεις για καντίνες.

Οι θέσεις

Πιο συγκεκριμένα, για την παραλία της Μαραθιάς καθορίστηκαν δύο θέσεις για ξαπλώστρες, 200 τετραγωνικά μέτρα έκαστη, και δύο θέσεις για καντίνες έκτασης 15 τμ. έκαστη.

Για την παραλία της Ροβιάτας καθορίστηκαν δύο θέσεις για ξαπλώστρες,100 τμ. έκαστη, και δύο θέσεις για καντίνες 15 τμ. έκαστη.

Για την παραλία των Σαβαλίων καθορίστηκαν τρεις θέσεις για ξαπλώστρες 231 τμ. έκαστη και τρεις θέσεις για καντίνες 15 τμ. έκαστη.

Για την παραλία της Αγίας Μαρίνας Δουνεΐκων καθορίστηκαν τρεις θέσεις για ξαπλώστρες 300 τμ. έκαστη και μία θέση για καντίνα…

Κατά τη συνεδρίαση καθορίστηκε και η επιτροπή δημοπράτησης με τακτικά μέλη την κα Ρούλα Γκουβίτσα και αναπληρωτή της τον κ. Χρήστο Βαλιανάτο, τον κ. Νώντα Παναγιωτόπουλο και αναπληρωτή τους τον κ. Παναγιώτη Μαυρίκο και τον κ. Κώστα Τσεριώνη με αναπληρωτή του τον κ. Γιάννη Αθανασόπουλο.

 

Στάσιμο υπαίθριου εμπόριο

Στην ίδια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση και για την κατανομή αδειών υπαίθριου στάσιμου εμπορίου που θα χορηγηθούν το έτος 2017.

Συνολικά θα χορηγηθούν 24 άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου και αυτές έχουν ως εξής:

α) Κατηγορία Καλαμπόκι-κάστανα-ποπ κορν

Μία στην πλατεία Αγ. Αθανασίου

Μία στην πλατεία Ανεμομύλου

Μία στην πλατεία Δημοκρατίας

Μία στην πλατεία Ελευθερίας

Μία στην πλατεία Ευαγγελιστρίας

Μία στην πλατεία Καλίτσα

Μία στην πλατεία Μπελογιάννη

Μία πλησίον χώρου λαϊκής αγοράς Αμαλιάδας

Μία στον πεζόδρομο Αμαλιάδας

Δύο στην παραλία Παλουκίου

Τέσσερις στην πλατεία Κουρούτας

Μία στην Τ.Κ Δουνεΐκων (παραλία Αγ. Μαρίνας)

Μία στην Τ.Κ Καρδαμά

Μία στην Τ.Κ Σαβαλίων

 

β) Κατηγορία Μπιζού

 

Μία στην πλατεία Κουρούτας

Μία στην παραλία Παλουκίου

 

γ) Κατηγορία Κεραμικά – Είδη λαϊκής τέχνης

 

Δύο στην πλατεία Κουρούτας

 

δ) Κατηγορία Παραδοσιακά Γλυκά

 

Δύο στην πλατεία Κουρούτας

 

Νέα πρόσωπα

Σε ότι αφορά την αντικατάσταση μελών και διευθύνοντος συμβούλου της Α.Ε. Ακινήτων Αμαλιάδας, νέα διευθύνουσα σύμβουλος ορίστηκε η δικηγόρος κα Νάνσυ Αναγνωστοπούλου, η οποία αντικαθιστά τον κ. Βασίλη Γκρίλλα που είχε υποβάλλει την παραίτησή του. Τακτικά μέλη του Συμβουλίου ορίστηκαν ο κ. Γιάννης Σαραβάκος και ο κ. Μιχάλης Γεωργακόπουλος και αναπληρωματική η κα Αλεξάνδρα Κατσαρού.

Νέος πρόεδρος της Α.Ε. Ραδιοφώνου Αμαλιάδας ορίστηκε ο κ. Σπύρος Τζουλέκης, ο οποίος παίρνει τη θέση του κ. Κώστα Τσεριώνη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως αντιδήμαρχος τεχνικών έργων.

Επίσης, το Συμβούλιο κατά πλειοψηφία αποφάσισε την υπογραφή συμβάσεων διάθεσης λυμάτων στην ΕΕΛ Αμαλιάδας. Ουσιαστικά ο δήμος θα προχωρήσει σε συμβάσεις με 15 εταιρείες (αγροτικού περιεχομένου, συσκευαστήρια κλπ.) προκειμένου αυτές να μεταφέρουν τα λύματά τους στον βιολογικό καθαρισμό Αμαλιάδας.

Πέραν των παραπάνω, το Συμβούλιο καθόρισε έξι θέσεις πρακτικής άσκησης μαθητών ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ και 12 θέσεις ασκούμενων μαθητών στο πλαίσιο υλοποίησης του μεταλυκειακού έτους- τάξης μαθητείας των ΕΠΑΛ.

Στα θέματα προ ημερησίας διάταξης ελήφθη ομόφωνα απόφαση για έκδοση ψηφίσματος και συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα γίνει στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου για τη φτώχεια.

Όλη η επικαιρότητα