Olympia Forum

Θεσμός το Olympia Forum – Αυλαία με προοπτική

Ολοκληρώθηκαν χθες με απόλυτη επιτυχία, οι εργασίες του Olympia Forum, του συνεδρίου που συνδιοργάνωσαν η εφ. «Πατρίς» και το Οικονομικό Forum των Δελφών.

Οι εργασίες των δύο πρώτων ημερών πραγματοποιήθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα, ενώ οι επόμενες δύο ημέρες διεξήχθησαν στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ, στην Αρχαία Ολυμπία.

Το συνέδριο ήταν αφιερωμένο στην Τοπική και Περιφερειακή διακυβέρνηση, και οι εργασίες του επικεντρώθηκαν γύρω από την δυναμική των πόλεων και των περιφερειών, με στόχο την προώθηση και ανταλλαγή ωφέλιμων πρακτικών για τις προκλήσεις της Περιφερειακής Ανάπτυξης, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η τελευταία ημέρα του συνεδρίου είχε έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Συζητήθηκαν πολύ σημαντικά ζητήματα, όπως ο υπερτουρισμός, η κυκλική οικονομία και η απολιγνιτοποίηση, οι προοπτικές ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία, καθώς και ο ρόλος της γυναίκας στην πολιτική ζωή των περιφερειών.

Οι εργασίες της τέταρτης ημέρας ξεκίνησαν με τον χαιρετισμό του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, καθώς και με τον χαιρετισμό του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίον προλόγισε ο πρόεδρος του Οικονομικού Forum των Δελφών, κ. Συμεών Τσομώκος.

ΣΥΜΕΩΝ ΤΣΟΜΩΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ DELPHIC ECONOMIC FORUM

 «130 ομιλητές μίλησαν στο Forum που θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο»

Ο Πρόεδρος του Delphic Economic Forum κ. Συμεών Τσομώκος μίλησε για την προοπτική του forum στο αύριο επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο που θα αναπτύξει στην κατάρτιση ενός αναπτυξιακού σχεδίου για την Δυτική Ελλάδα αλλά και ολόκληρη τη χώρα

“Σας ευχαριστούμε όλους όσους είσαστε με φυσική παρουσία σήμερα εδώ και όσους βέβαια μας παρακολουθούν διαδικτυακά. Καλώς ήρθατε σε αυτή  την τέταρτη και τελευταία ημέρα του «OLYMPIA FORUM»  που όπως γνωρίζετε  οργανώνεται από την εφ. «Πατρίς» και σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω πάρα, πάρα πολύ την οικογένεια Βαρουξή.

Αγαπητέ Λεωνίδα σε ευχαριστούμε θερμά για αυτή την ιδιαίτερα τιμητική συνεργασία. Ελπίζουμε αυτό το forum μαζί να το φτιάξουμε ακόμα μεγαλύτερο και ασφαλώς βέβαια  να το αφήσουμε και στα παιδιά μας και να μεγαλουργήσει ακόμα περισσότερο. Και βέβαια θέλω να ευχαριστήσω και το οικονομικό φόρουμ των «Δελφών». Είχαμε τρεις ιδιαίτερα πλούσιες σε περιεχόμενο μέρες, Τετάρτη και Πέμπτη και χθες σε αυτόν τον μοναδικό χώρο της Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία.

Ευχαριστούμε θερμά και πολύ όλους και τους 130 ομιλητές στο  «OLYMPIA FORUM», Έλληνες και ξένους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους και ασφαλώς τους χορηγούς εταιρείες που χωρίς την δική τους στήριξη δεν θα μπορούσε να γίνει αυτή η εκδήλωση. Τους ευχαριστούμε θερμά. Και η σημερινή μέρα, η τελευταία  είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα με ομιλίες και συζητήσεις και σε θέματα όπως η περιφερειακή-περιβαλλοντική διακυβέρνηση, οι προκλήσεις στα θέματα της απολιγνιτοποίησης της χώρας μας, η Δυτική Ελλάδα και τα θέματα φιλοξενίας μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων και θα κλείσουμε με την συζήτηση που πιστεύω πως είναι ιδιαίτερα σημαντική με τα θέματα της ενεργοποίησης των γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας για τη φιλοξενία του”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Τσομώκος.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΒΑΡΟΥΞΗΣ

Το «OLYMPIA FORUM» γίνεται θεσμός στην συνείδηση όλων

“Πραγματικά χαίρομαι που το «OLYMPIA FORUM» γίνεται πλέον θεσμός στην συνείδηση όλων σας». Είναι τα λόγια με τα οποία  ο Πρόεδρος του forum κ. Λευτέρης Βαρουξής κατά την ομιλία του την τελευταία ημέρα των εργασιών,  έδωσε  το στίγμα της προοπτικής της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας στο αύριο, κοινή διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων”.

Ο κ. Βαρουξής δεν ξέχασε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργάτες τους που  συνέβαλλαν ώστε το τετραήμερο αυτό συνέδριο να μπορέσει να έχει επιτυχία. Μία επιτυχία  που μεταφράζεται με ουσιαστική αλληλεπίδραση στην κοινωνία με κύριο στόχο την συμβολή του στην κατάρτιση ενός αναπτυξιακού σχεδίου που θα δώσει την δυνατότητα να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

«OLYMPIA FORUM ΙΙ»  20 με 23 Οκτωβρίου. Τέσσερις μέρες συνεχούς αγωνίας και  προσπάθειας . Η δουλειά αυτή για να βγει και να έχουμε αυτό το άρτιο αποτέλεσμα, είναι τουλάχιστον τεσσάρων μηνών προσπάθειας. Και πραγματικά χαίρομαι που το «OLYMPIA FORUM» γίνεται πλέον θεσμός και γίνεται θεσμός στην συνείδηση όλων σας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνέδρους, διαδικτυακούς και αυτούς που συμμετείχαν με φυσική παρουσία και στήριξαν αυτή τη προσπάθεια. Τους ομιλητές μας όπου ήταν πάρα πολλοί. Τους συνδιοργανωτές μας και τους χορηγούς αλλά πάνω από όλα την ομάδα του Delphic Economic Forum  και την ομάδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βαρουξή που προσπάθησαν αυτούς τους τέσσερις μήνες για να υπάρχει αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. Επίσης όλους τους συνεργάτες μας που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτό το forum. Η συγκίνηση για εμένα είναι μεγάλη και ελπίζω του χρόνου να είμαστε ακόμα καλύτεροι”, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ.Βαρουξής.

Διαβάστε Επίσης

Όλη η επικαιρότητα