Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 15χρονη πέθανε από περιτονίτιδα στο Παπαγεωργίου – Οι γονείς της καταγγέλλουν ιατρικά λάθη

«Μαμά δεν βλέπω καλά...», ήταν τα τελευταία λόγια της 15χρονης στη Θεσσαλονίκη - Ξεσπά η μητέρα της.
Ακούστε το άρθρο

Μήνυση εναντίον έξι γιατρών κατέθεσαν την Πέμπτη (28/7) οι γονείς μιας 15χρονης που άφησε την τελευταία πνοή της τον Νοέμβριο του 2021 στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στην Θεσσαλονίκη από περιτονίτιδα.

Οι γονείς της 15χρονης Χριστίνας – Μαρίας, βρέθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, συνοδεία του δικηγόρου τους και κατέθεσαν μήνυση για ιατρικά λάθη στον θάνατο της κόρης τους.

Σύμφωνα με το Thestival, το κορίτσι είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για καθαρισμό συμφύσεων, καθώς από βρεφική ηλικία αντιμετώπιζε πρόβλημα στο έντερο. «Μαμά δεν βλέπω καλά, Μαμά μου δεν βλέπω», ήταν τα τελευταία λόγια της ανήλικης.

Από τριών έως 15 ετών ζούσε φυσιολογικά. Τέλη Οκτωβρίου του 2021 διαμαρτυρήθηκε για πόνους στην κοιλιά και αρχές Νοεμβρίου χειρουργήθηκε στο Παπαγεωργίου. Από τότε όπως καταγγέλλουν οι γονείς ξεκίνησε ο εφιάλτης.

«Το μηχάνημα δίπλα στο μόνιτορ ανά πέντε λεπτά βαρούσε συνέχεια. 140, 150, 160, 170, 175 και έλεγα γιατί το μηχάνημα χτυπά συνέχεια. Η απάντηση; Μου λέγανε θέλει υγρά… Φωνάζω το μηχάνημα χτυπά συνέχεια. Στις 04.00 τα ξημερώματα είπα φωνάξτε το γιατρό… 12.00 η ώρα μου λέει το παιδί μαμά δεν βλέπω καλά πονάω εδώ (δείχνει το στήθος), μαμά δεν βλέπω καθόλου.

Βγήκα, παίρνω τον γιατρό, λέει στο παιδί μου πως σε λένε; Λέει Μαρία Παπαδοπούλου, Τι τάξη πας; Πρώτη λυκείου, τι ομάδα είσαι ΠΑΟΚ. Και εκείνη την ώρα γυρνάνε τα μάτια της και μου φωνάζει τρέξε γρήγορα φέρε γιατρούς, φέρε βοήθεια, όλους», δήλωσε η μητέρα της 15χρονης. Η άτυχη κοπέλα μετά από επιπλοκές παρουσίασε εγκεφαλικό οίδημα. Λίγες μέρες αργότερα κατέληξε.

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το 2022 μπορεί ένα παιδί να πεθάνει από περιτονίτιδα σε ένα νοσοκομείο», ξεσπά η μητέρα της 15χρονης. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, στην κλινική δεν υπήρχαν απινιδωτής, ηπαρίνες, ενώ ο γιατρός δεν ξεκίνησε καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα λεπτά και το παιδί να υποστεί βαριές εγκεφαλικές βλάβες.

«Όταν την επανέφεραν, την οδήγησαν στο χειρουγείο. Διαπίστωσαν ότι είχε κοπρανώδη περιτονίτιδα. Από εκεί και πέρα είχε εγκεφαλικές βλάβες, αλλά ουσιαστικά, είχε χάσει τη μάχη και μετά από 20 μέρες πέθανε», τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς.

Πηγή: iEidiseis.gr

Όλη η επικαιρότητα