Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Επανεξέταση της εισαγγελικής πρότασης ζητά η Γεωργία Μπίκα

«Υπάρχουν στοιχεία ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά» ανέφερε ο δικηγόρος της 24χρονης.
Ακούστε το άρθρο

Νέες εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες γύρω από την καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα, ότι βιάστηκε από ένα άτομο μετά από πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Μετά την εισαγγελική πρόταση που απαλλάσσει τον κατηγορούμενο για το βιασμό, η πλευρά της 24χρονης ετοιμάζει υπόμνημα με το οποίο θα αιτηθεί την επανεξέταση της απόφασης.

«Υπάρχουν στοιχεία ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Μία δικαστική λειτουργός έχει την πρότασή της. Περιμένετε να βγει το βούλευμα και συζητάμε. Έχουμε αντίθετη άποψη με την πρόταση της εισαγγελέως. Τα πράγματα είναι διαφορετικά» ανέφερε ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, Αθανάσιος Ζιώγας.

Όσο, για την ψυχολογική κατάσταση της νεαρής κοπέλας μετά την εισαγγελική πρόταση, ο συνήγορός της τόνισε ότι «η κοπέλα δεν είναι στα καλύτερά της, όμως υποστηρίζεται από δημόσιο γιατρό».

«Αδικημένη και πληγωμένη»

«Αισθάνομαι αδικημένη, πληγωμένη. Τα συναισθήματά λύπης και απογοήτευσης με έχουν καταβάλει και πάνω που προσπαθούσα να βρω λίγο τον εαυτό μου και να συνεχίσω την πορεία της ζωής μου με την αλήθεια μου» υποστήριξε η Γεωργία Μπίκα, τονίζοντας ότι η εισαγγελική πρόταση «δεν με τιμά και έχει καταβάλει την αξιοπρέπειά μου και την ηθική μου».

Η εισαγγελική πρόταση

Στην 65 σελίδων εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αναφέρεται ότι η καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα είναι ψευδής, με την εισαγγελέα να απορρίπτει ότι υπήρξε βιασμός, αλλά και περισσότερα άτομα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Τι έδειξε το DNA

Οι εξετάσεις DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης καταρρίπτουν επίσης τον ισχυρισμό της Γεωργίας Μπίκα ότι το μοιραίο βράδυ είχε περίοδο.

«Έπλασε μια ιστορία με θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη», ανέφερε η εισαγγελέας, τονίζοντας πως στην υπόθεση αυτή η 5η ανακρίτρια δεχόταν καθημερινά και έναν νέο μάρτυρα που ήθελε να καταθέσει, χωρίς ωστόσο να βρίσκεται στην αρχική λίστα που είχε καταθέσει η πλευρά της 24χρονης.

Παράλληλα, η πλευρά της 24χρονης αναμένει τα αποτελέσματα από τις τρίχες που έστειλε προς εξέταση η Γεωργία Μπίκα, προκειμένου να αποδειχθεί αν της είχε χορηγηθεί κάποια ουσία πριν τον καταγγελλόμενο ως βιασμό της.

Όλη η επικαιρότητα