Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Φωτογραφία ντοκουμέντο από την αιματηρή ληστεία – Ο δράστης είχε συνεργό

Στην αποκαλυπτική φωτογραφία που παρουσίασε το MEGA, φαίνεται ένας άνδρας να κρατά στο δεξί χέρι μια μεγάλη πλαστική σακούλα
Ακούστε το άρθρο

Κάμερα ασφαλείας καταστήματος έχει καταγράψει τον καταζητούμενο που σκότωσε εν ψυχρώ τον 44χρονο σε ψιλικατζίδικο στην Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στην αποκαλυπτική φωτογραφία που παρουσίασε το MEGA, φαίνεται ένας άνδρας να κρατά στο δεξί χέρι μια μεγάλη πλαστική σακούλα.

Στο αριστερό του χέρι βρίσκεται κάτι που μοιάζει με σακ βουαγιάζ, χωρίς να αποκλείεται η περίπτωση να πρόκειται για στρώμα.

Δίπλα του, σε πολύ μικρή απόσταση, είναι ένα ακόμη άτομο, με τις Αρχές να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για γυναίκα.

Όπως έχει αποτυπωθεί από το φωτογραφικό ντοκουμέντο, και οι δύο φορούν κουκούλες και σκουρόχρωμα ρούχα.

Mega

Ο δολοφόνος είχε συνεργό

Από τη μέχρι τώρα ανάλυση που έχει γίνει στο βιντεοληπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως ο δολοφόνος του 44χρονου, μαζί με το άτομο που βρίσκεται δίπλα του, περπατούσαν λίγα λεπτά πριν τις 04:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, επί της οδού Τριπτολέμου.

Όταν έφτασαν στη συμβολή με την Γρηγορίου Λαμπράκη, ο δράστης έκανε αριστερά και πέρασε στο πεζοδρόμιο όπου βρίσκεται το ψιλικατζίδικο.

Εισέβαλε στο κατάστημα με το όπλο στα χέρια, σκοτώνοντας τον άτυχο 44χρονο.

Στη συνέχεια, διέφυγε τρέχοντας ξανά προς την οδό Τριπτόλεμου, εκεί όπου είχε κατευθυνθεί και το άτομο που ήταν νωρίτερα μαζί του.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, αναφέρεται ότι ο δράστης χτύπησε στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου τον 44χρονο, ο οποίος κατέληξε λόγω κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Ωστόσο, το σενάριο ο υπάλληλος να έπεσε νεκρός από πυροβολισμό που δέχτηκε από τον ληστή ενισχύεται ακόμη περισσότερο.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών, δεν βρέθηκε όμως βολίδα, ούτε κάποιο ίχνος από σημάδι σφαίρας.

Έτσι, είναι πολύ πιθανό να δέχτηκε πυροβολισμό 0 44χρονος και η βολίδα να βρίσκεται στην σορό του, καθώς το τραύμα δεν ήταν διαμπερές, κάτι που θα ξεκαθαρίσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Από την ανάλυση που έχει γίνει στα βίντεο από το σημείο της δολοφονίας, ο δράστης υπολογίζεται ότι έχει ύψος περίπου 1,75 μ., βάρος 80 κιλά, τα ρούχα του είναι μαύρα, φορά χειρουργική μάσκα και, κατά πάσα πιθανότητα, στα χέρια του είχε γάντια, ενώ κάλυπτε το πρόσωπό του με κουκούλα.

Η αστυνομία εξετάζει τις πληροφορίες για το προφίλ τού συνεργού του δράστη, αλλά και για το λάθος του δολοφόνου, πως ίσως αποκαλύψει την ταυτότητά του.

Στα βίντεο που έχουν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί, εξετάζουν το δεύτερο άτομο. Από τη σωματοδομή και την κίνηση που κάνει, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για γυναίκα.

Ένα ακόμα στοιχείο που εξετάζουν, επειδή οι δράστες έφτασαν στο σημείο με τα πόδια, είναι η πιθανότητα το σημείο που θα ήθελαν να καταλήξουν να βρίσκεται αρκετά κοντά στο κατάστημα ψιλικών. Μάλιστα, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κατοικούν εκεί κοντά οι δράστες.

Επιπλέον, συνεχίζουν τις έρευνες στον τόπο του εγκλήματος, όπου ίσως έχει πέσει κάποιο αντικείμενο του δράστη, που θα βοηθήσει στον εντοπισμό του.

Όλη η επικαιρότητα