Categories: Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μητέρα εξέδιδε την 12χρονη κόρη της- «Τη συνόδευε η ίδια σε σπίτι νεαρού, περιμένοντας σε άλλο δωμάτιο»

Share

Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό  Εφετείο Θεσσαλονίκης σε μία γυναίκα, η οποία κατηγορείται ότι εξέδιδε την 12χρονη κόρη της.

Η γυναίκα, σύμφωνα τη δικογραφία φέρεται να εξέδιδε την κόρη της για μικροποσά σε έναν 23χρονο τότε άνδρα. Μάλιστα, όπως αναφέρει η δικογραφία, στοιχεία της οποίας δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα», χτυπούσε την κόρη της, όταν εκείνη αρνιόταν να κάνει όσα της ζητούσε η μητέρα της.

Η υπόθεση για την οποία συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, η μητέρα της 12χρονης, ο 27χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε την ανήλικη, η μητέρα του και ο σύντροφός της, αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2018, μετά την κινητοποίηση συγγενών του κοριτσιού. Στη συνέχεια, η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Οι ποινές

Με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης (δεύτερος βαθμός) οι τέσσερις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για τις πράξεις τους, ωστόσο, τούς αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των ποινών που τους είχαν επιβληθεί πρωτόδικα. Δικαστές και ένορκοι επέβαλαν στη μητέρα της 12χρονης κάθειρξη 7 ετών. Αντίθετα, σε πρώτο βαθμό τής είχε επιβληθεί κάθειρξη 15 ετών.

Μέχρι σήμερα η γυναίκα αυτή, μητέρα ενός ακόμη αγοριού, παραμένει στις φυλακές, εκτίοντας την ποινή της.

Στον 27χρονο σήμερα άνδρα, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε επί δύο έτη την ανήλικη, επιβλήθηκε κάθειρξη 11 ετών, ενώ σε πρώτο βαθμό του είχε επιβληθεί κάθειρξη 19 ετών, καθώς και χρηματική ποινή ύψους 60.000 ευρώ.

Στη μητέρα του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών, ενώ πρωτοδίκως οκτώ ετών. Ο σύντροφος της τελευταίας καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, ενώ σε πρώτο βαθμό του είχε επιβληθεί φυλάκιση πέντε ετών.

Ωστόσο, το ζευγάρι των δυο τελευταίων κατηγορουμένων είχε αποφυλακιστεί με όρους, πριν την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης, έχοντας εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της πρωτόδικης ποινής του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η μητέρα της ανήλικης διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον 23χρονο τότε άνδρα και την οικογένειά του. Όταν η κόρη της έγινε 12 ετών, η κατηγορούμενη, η οποία όπως αναφέρει η δικογραφία, στοιχεία της οποίας επικαλείται το «Πρώτο Θέμα», χειροδικούσε συχνά εναντίον του παιδιού της, αποφάσισε να υποκύψει στις προτροπές της μητέρα του νεαρού.

Η τελευταία, όπως είχε χαρακτηριστικά είχε αναφέρει στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου, έπεισε τον γιο της «να έρθει σε σαρκική επαφή με την ανήλικη, η οποία τύγχανε ήδη γνωστή της και έτσι εκείνος ξεκίνησε να ενεργεί συστηματικά ασελγείς πράξεις σε βάρος της έναντι αμοιβής που θα της έδινε μετά την ολοκλήρωση των ασελγών πράξεων σε βάρος της».

Στη συνέχεια, η μητέρα του νεαρού συνεννοήθηκε με τη μητέρα της ανήλικης, προκειμένου η δεύτερη να «παραχωρεί» στον γιο της πρώτης την 12χρονη, για «να γίνει άνδρας», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει μάρτυρας κατηγορίας στο ακροατήριο.

Η ανήλικη, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, υπό τις απειλές που φέρεται να δεχόταν, πήγαινε στο σπίτι του νεαρού με τη συνοδεία της μητέρα της. Αυτό φαίνεται να συνέβαινε από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2016 έως και τον Ιούνιο του 2018.

Την πρώτη φορά που η ανήλικη θα πήγαινε στο σπίτι του άνδρα, η μητέρα της την έκανε. Στη συνέχεια την πήγε στο σπίτι του νεαρού και την οδήγησε στο δώματιό του. Έπειτα κάθισε μαζί με τους υπολοίπους συγκατηγορουμένους της σε άλλο χώρο του σπιτιού.

Έκτοτε, οι επισκέψεις στο σπίτι του νεαρού άρχισαν να γίνονται σε τακτική βάση, «σχεδόν κάθε Παρασκευή και Σαββατοκύριακο, άλλοτε δυο άλλοτε τρεις φορές την κάθε ημέρα» και πάντα η 12χρονη μετέβαινε σε αυτό μαζί με τη μητέρα της.