WEB tv Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Όμηροι του ξαδέλφου τους για 9 μήνες- Τους απέσπασε 80.000 ευρώ [ΒΙΝΤΕΟ]

Ακούστε το άρθρο

Ένα απίστευτο θρίλερ βγαλμένο από ταινίες του κινηματογράφου βίωσαν στα χέρια του ίδιου τους του εξαδέλφου, δύο αδέλφια 47 ετών ο άντρας και 48 ετών η γυναίκα, από τις Σέρρες.

Τα δύο αδέρφια είχαν μειωμένη νοητική αντίληψη, δεν εργάζονταν και ουσιαστικά ζούσαν από τις οικονομίες που τους είχαν αφήσει οι αγρότες γονείς τους όταν έφυγαν από την ζωή.

Αυτή την αδυναμία που είχαν την γνώριζε όλη τους η γειτονιά και βέβαια οι συγγενείς τους, ανάμεσά τους και ο 58χρονος ξάδελφος τους που ήταν δασολόγος και εργαζόταν στον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Ο 58χρονος που ήταν διαζευγμένος τα τελευταία 6 χρόνια και έμενε σε μονοκατοικία στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, μαζί με την 23χρονη κόρη του που ζούσε στην Αγγλία, κατέστρωσαν ένα πανούργο σχέδιο για να εκμεταλλευτούν την νοητική αδυναμία των δύο συγγενών τους και να αρπάξουν τις οικονομίες των πεθαμένων γονέων τους με τις οποίες ζούσαν.

Στις 23 Ιουλίου 2017 μαζί με την κόρη του ο 58χρονος πήγε στις Σέρρες με το αυτοκίνητό του και αφού έπεισαν τα δύο αδέρφια να τους ακολουθήσουν δήθεν με τον πρόσχημα βόλτας, τους έβαλαν στο αυτοκίνητο και υπό την απειλή όπλων τους οδήγησαν στο σπίτι του 58χρονου στο Ωραιόκαστρο όπου εκεί τους έδεσε τα χέρια με χειροπέδες και τα πόδια με καλώδια.

Τα θύματα στην κατάθεσή τους ανέφεραν πως την ημέρα της απαγωγής τους στο αυτοκίνητο υπήρξε και μία ακόμη γυναίκα, άγνωστη σε εκείνους, όμως αυτό δεν προέκυψε από την έρευνα των Αρχών που θεωρούν πως μόνοι δράστες ήταν ο πατέρας με την κόρη.

Έκτοτε και για σχεδόν 9 μήνες ζούσαν φυλακισμένοι υπό αυτές τις συνθήκες στο σπίτι του εξαδέλφου τους και υπό την απειλή και χρήση βίας ανάγκαζε ο 58χρονος τον 47χρονο ξάδελφο του να πηγαίνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην τράπεζα μαζί και να μεταβιβάζει μεγάλα χρηματικά ποσά σε εκείνον και την κόρη του που επέστρεψε στην Αγγλία όπου διέμενε, φτάνοντας μέχρι σήμερα συνολικά τα 80.000 ευρώ!

Αργότερα στην Αστυνομία απόρησαν, πώς ήταν δυνατό αφού η γειτονιά στις Σέρρες τους ήξερε καλά, να μην τους αναζητήσει κανείς τόσο καιρό και να μην πάει κάποιος να δηλώσει την εξαφάνισή τους στις Αρχές.

Αυτή την απορία την έλυσαν τόσο τα ίδια τα θύματα όσο και οι γείτονές τους που τους πρόσεχαν, καθώς ανέφεραν στις καταθέσεις τους ότι παρουσία του δεσμώτη τους, όποιος τους καλούσε στα κινητά τους τηλέφωνα, επικαλούνταν τα θύματα υπό την απειλή βίας είτε ότι βρίσκονταν σε κάποιο ταξίδι, είτε σε μοναστήρι κλπ., με αποτέλεσμα να περάσουν σχεδόν 9 μήνες δίχως να δηλωθεί ποτέ η εξαφάνισή τους…

Ο δεσμώτης τους παρότι τους είχε δεμένους στο σπίτι όποτε έφευγε από αυτό και δεν τους άφηνε να βγαίνουν έξω, δεν τους είχε υποσιτισμένους, καθώς ήθελε να είναι καλά στην υγεία τους μέχρι να «στραγγίξει» από τις καταθέσεις τους και το τελευταίο ευρώ…, κάτι που το έκανε σταδιακά για να μην προκαλέσει υποψίες και να μην τραβήξει την προσοχή.

Χθες το βράδυ, έφυγε από το σπίτι και ο 47χρονος κατάφερε να βρει την ευκαιρία και να καλέσει στην Άμεση Δράση, αναφέροντας τον εφιάλτη που ζούσε εκείνος και η αδελφή του όλους αυτούς τους μήνες. Εμβρόντητοι οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σπίτι του δημοτικού υπαλλήλου τους απελευθέρωσαν και ύστερα από αναζητήσεις του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου, εντοπίστηκε και ο πανούργος δεσμώτης τους που συνελήφθη, ενώ εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης και για την κόρη του που ζει στην Αγγλία.

Τα δύο αδέρφια που ανέπνευσαν ελεύθεροι αέρα μετά από τόσο καιρό, μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια όπου τους φρόντισαν οι αστυνομικοί και ο πανούργος δεσμώτης τους που κατηγορείται για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή, αναμένεται να οδηγηθεί με τις σε βάρος του κατηγορίες ενώπιον του εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι τα μόνα άτομα που βρέθηκαν κινήσεις προς τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από τα θύματα, ήταν ο δράστης και η κόρη του και δεν υπήρχε άλλο άτομο, γι αυτό και έχουν πειστεί οι αστυνομικοί ότι δεν υπάρχει εμπλοκή άλλου προσώπου.

Πηγή: news247, newsbomb

Όλη η επικαιρότητα