Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου χειροκρότησε τη μαθητική παρέλαση

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η παρέλαση των μαθητών για την αυριανή εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου – Μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων χειροκροτήθηκαν από πλήθος κόσμου

Ένα ζεστό χειροκρότημα επιφύλαξε πλήθος κόσμου για τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Θεσσαλονίκης, που μετείχαν στην παρέλαση, ενόψει της αυριανής 28ης Οκτωβρίου.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11 το πρωί κάτω από ιδιαίτερα καλές συνθήκες από τη Διαγώνιο και ολοκληρώθηκε στην οδό Ίωνος Δραγούμη. Η «αυλαία» άνοιξε με την Φιλαρμονική του δήμου, ενώ ακολούθησαν οι μαθητές, που πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων που στήθηκε στο ύψος της Αριστοτέλους.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, είπε: «Η λεβεντιά με την οποία παρέλασαν σήμερα τα παιδιά μας και η περηφάνια με την οποία κρατούσαν τις σημαίες της πατρίδος μας γεμίζουν αισθήματα αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης για την πορεία του έθνους. Με σεβασμό και προσήλωση στις αρχές και αξίες του έθνους προχωρούμε μπροστά έχοντας ως οδοδείκτη τους ένδοξους αγώνες των προγόνων μας».

Thestival.gr Μαθητική Παρέλαση

Το παρών στην εξέδρα των επισήμων για τη μαθητική παρέλαση έδωσε και ο ευρωβουλευτής, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ανέφερε: «Είναι μια ιδιαίτερη μέρα σήμερα για μένα, εδώ υπερήφανα από τη Θεσσαλονίκη. Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που παρέλασα κι εγώ ως 15χρονος σημαιοφόρος. Η νέα γενιά δηλώνει εδώ δυνατά τον ελληνισμό μας και τις αξίες μας. Και το κράτος μας έχει υποχρέωση αυτή την Ελλάδα, τις ψυχές των νέων μαθητών, να τις καλλιεργεί περισσότερο».

«Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι. Είδαμε τις ελληνικές σημαίες να κυματίζουν ψηλά και μάλιστα να τις κρατούν οι άριστοι, όχι οι τυχεροί», είπε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Πρόσθεσε δε πως «είδαμε τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας να συμμετέχουν σε μια εξαιρετική παρέλαση. Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τους νέους αυτούς ανθρώπους να μείνουν στην Ελλάδα, να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν εδώ στον τόπο τους. Και σε όσους νέους έφυγαν να τους δώσουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουν πίσω».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, από την πλευρά του δήλωσε: «Ανάμεσα στη γιορτή της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, της 26ης Οκτωβρίου και της γιορτής του έπους του 1940 απέναντι στο ναζισμό και το φασισμό, η χώρα μας γιορτάζει τη σημαία. Η σημαία συμπυκνώνει όλες αυτές τις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκαν οι πρόγονοι μας. Είναι εξαιρετικά σημαντικά να τιμά η νεολαία τη σημαία».

Thestival.gr Φιλαρμονική δήμου Θεσσαλονίκης Παρέλαση

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, εκπροσωπώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετέφερε τη στήριξη του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, προς τους νέους και τις νέες που παρέλασαν στη Θεσσαλονίκη. «Σ’ αυτά τα παιδιά οφείλουμε κάποιες απατήσεις και θα τις δώσουμε προγραμματικά και πολιτικά. Για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον, για το πώς θα μπορέσουν να κατακτήσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια», είπε χαρακτηριστικά.

Στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος και Δημήτρης Κούβελας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Αβδελάς, η προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βόρεια Ελλάδα, Μαρία Αντωνίου, αντιδήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.

mathitiki_thessaloniki1
mathitiki_thessaloniki2
mathitiki_thessaloniki3

via

Όλη η επικαιρότητα