Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέα τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για τον θάνατο του 52χρονου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών

Οι δύο κατηγορούμενοι, 40 και 42 ετών, με καταγωγή από την Αρμενία, διώκονται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
Ακούστε το άρθρο

Τα δύο αδέρφια τα οποία κατηγορούνται για τον θάνατο του 52χρονου ιδιοκτήτη γραφείου τελετών, ύστερα από μεταξύ τους επεισόδιο, το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 40 και 42 ετών, με καταγωγή από την Αρμενία, διώκονται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, πράξη την οποία αρνήθηκαν στις απολογίες τους, επικαλούμενοι και τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας, σύμφωνα την οποία ο θάνατος φέρεται να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, και ειδικότερα σε ισχαιμικό επεισόδιο που υπέστη το θύμα κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Το επεισόδιο ξεκίνησε επειδή ο 52χρονος τάιζε αδέσποτα, έξω από την επιχείρησή του, γεγονός που φαίνεται να ενόχλησε τα δύο αδέλφια, ενώ από μαρτυρίες κατοίκων προκύπτει ότι είχαν προηγηθεί κι άλλοι καβγάδες καθώς οι κατηγορούμενοι αντιδρούσαν στη λειτουργία της επιχείρησης στην περιοχή.

Αρχικά οι δύο πλευρές λογομάχησαν και η μία κουβέντα έφερε την άλλη, με αποτέλεσμα να ασκηθεί σωματική βία εναντίον του 52χρονου. Στις απολογίες τους, ο 40χρονος αποδέχθηκε ότι χτύπησε ελαφρά το θύμα επειδή τον έβρισε. «Προηγήθηκε καβγάς με αφορμή τα αποφάγια που υπήρχαν στο δρόμο» παραδέχθηκε ο ίδιος, αρνούμενος ότι ο θάνατος προκλήθηκε από τα χτυπήματά του. «Όταν φύγαμε ήταν όρθιος και είχε τις αισθήσεις του» φέρεται να τόνισε.

Από την άλλη, ο αδελφός του ανέφερε, κατά πληροφορίες, ότι επιχείρησε να παρέμβει πυροσβεστικά όταν ξεκίνησε το επεισόδιο. «Δεν είχαμε προηγούμενα μαζί του» πρόσθεσε ο 42χρονος, όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενες προστριβές με τον 52χρονο κατά το παρελθόν.

Οι ισχυρισμοί τους όμως δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα που τους «έδειξαν» τον δρόμο για τις φυλακές.

Όλη η επικαιρότητα