Categories: Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Πυροβολισμός 16χρονου: Συγγνώμη για τις απειλές κατά του αστυνομικού ζητά ο πατέρας

Share

Μετανιωμένος για τις απειλές που εκτόξευσε ο πατέρας του 16χρονου Ρομά που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά τα πυρά που δέχτηκε από τον αστυνομικό την ώρα της καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη

Συγγνώμη για τις εμπρηστικές δηλώσεις και τις απειλές που εκτόξευσε σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε τον 16χρονο γιο του, ζήτησε ο 34χρονος Ρομά.

«Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια και τα παιδιά του, δεν μου φταίνε σε τίποτα τα παιδιά του. Αλλά θέλω να δικαστεί ο αστυνομικός. Ήμουν τρελαμένος και δεν ήξερα τι έλεγα και επίσης να μην έρθει κανένα παιδί στη θέση του παιδιού μου».

Ο 34χρονος κατά το προηγούμενο διάστημα είχε προβεί σε απειλητικές δηλώσεις κατά του αστυνομικού λέγοντας πως αν οι Αρχές τον αφήσουν ελεύθερο, θα τον κάνει να «πληρώσει με το ίδιο νόμισμα».

«Αν αφήσουν τον αστυνομικό ελεύθερο, δεν ξέρω κι εγώ πού θα φτάσω. Έχει δυο παιδιά αυτός, ο αστυνομικός. Μεγαλώνει δυο παιδιά… Αυτός τι έκανε στο παιδί μου; Με το ίδιο νόμισμα θα το πληρώσει κι αυτός. Ό,τι έκανε στο παιδί μου, θα κάνω στο παιδί του. Αυτό, δεν έχω τίποτα άλλο να πω… Μπορείτε να τον βάλετε μέσα; Η Δικαιοσύνη να τον βάλει μέσα; Άμα τον βάλει μέσα, όλα ήρεμα θα γίνουν. Θα ησυχάσουν τα πάντα. Άμα τον βάλει αύριο ο εισαγγελέας και ο ανακριτής και τον προφυλακίσει, όλα θα γίνουν ειρήνη. Εάν τον αφήσει ελεύθερο, δεν ξέρω κι εγώ πού θα φτάσω», είχε αναφέρει ο πατέρας του 16χρονου.

Μιλώντας στο MEGA η σύζυγος του 16χρονου ζητά από την πλευρά της να αποδοθεί δικαιοσύνη .«Θέλω δικαιοσύνη να τον δικάσει ο εισαγγελέας και να γίνει καλά. Προσεύχομαι για να γίνει καλά και θα γίνει. Να μπει μέσα, να μην βγει ποτέ. Ο Θεός είναι μεγάλος και βλέπει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κούγιας: Δεν ήξεραν ότι ήταν ανήλικος πίσω από το τιμόνι

Την ίδια ώρα, σε νέες δηλώσεις για το χρονικό της καταδίωξης προχώρησε ο συνήγορος υπεράσπισης του αστυνομικού, Αλέξης Κούγιας.

«Ξεχνάμε ένα προηγούμενο. Όλοι μιλούν για έναν ανήλικο. Σε αυτή την καταδίωξη δεν υπήρχε κανένας ανήλικος. Η γνώση που είχαν τα δύο πληρώματα των δικυκλιστών ήταν ότι ένας πολίτης, αδιευκρίνιστου ηλικίας και αδιευκρίνιστου χρώματος, έχει διαπράξει μία παράνομη πράξη, έχει κλέψει βενζίνη. Τους το λέει ο υπάλληλος και ξεκινούν να αναζητούν το αυτοκίνητο στην περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Κούγιας μιλώντας στο Mega.

«Βρίσκουν το αυτοκίνητο, το πλησιάζουν, αρχίζουν με τους φανούς και τα ηχητικά σήματα να δείχνουν προς τα έξω ότι γίνεται καταδίωξη. Προλαβαίνουν το αυτοκίνητο αυτό σε ένα κόκκινο φανάρι και εκεί η μία μοτοσυκλέτα πλησιάζει, η άλλη μοτοσυκλέτα που βρισκόταν ο εντολέας μου κρατά απόσταση ασφαλείας και ειδοποιούν και λένε να σταματήσουν για να κάνουν έλεγχο», πρόσθεσε ο ποινικολόγος.

Σε βάρος του κατηγορούμενου αστυνομικού είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελέα Πρωτοδικών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.