Categories: Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 16χρονος – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Share

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο 16χρονος Ρομά φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ο 16χρονος που δέχθηκε πυρά από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στην περιοχή των Διαβατών.

Ο νεαρός Ρομά υποβλήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε ιατροδικαστική εξέταση, ύστερα από εισαγγελική εντολή στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο 16χρονος φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχθηκε από το υπηρεσιακό όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Κατά τα ίδια ευρήματα, διαπιστώθηκε μόνο πύλη εισόδου της σφαίρας, για την οποία υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης και έκτοτε νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Στο μεταξύ, χωρίς εντάσεις κύλησε η νύχτα στη Θεσσαλονίκη, όπου τα προηγούμενα 24ωρα είχαν εκδηλωθεί επεισόδια από ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονταν για τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου θύματος.

Χθες στις 9 το βράδυ εκδηλώθηκε επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Δενδροποτάμου με περιορισμένες ρίψεις μολότοφ, χωρίς όμως να αναφερθούν ζημιές ή τραυματισμοί. Στη θέα των αστυνομικών οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Έκαψαν κατάστημα στον Ασπρόπυργο

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση σε Ασπρόπυργο και Άνω Λιόσια, με ομάδες Ρομά να προχωρούν σε καταστροφές, διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ομάδα Ρομά, περίπου στις 9 το βράδυ, διέρρηξε κατάστημα με ελαστικά που βρίσκεται επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο, και στην συνέχεια του έβαλαν φωτιά. Όπως έγινε γνωστό πριν απο λίγο απο την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν αυτήν την ώρα 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Παράλληλα, πριν από λίγη ώρα, στα ‘Ανω Λιόσια, νεαροί Ρομά πυρπόλησαν ένα αστικό λεωφορείο. Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, στην διασταύρωση της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού, Ρομά έκαψαν ολοσχερώς ένα αστικό λεωφορείο στο οποίο δεν υπήρχαν επιβάτες. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα. Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

Πυρπόλησαν λεωφορείο – Επεισόδια σε Αγρίνιο και Θεσσαλονίκη

Πολλά ήταν τα επεισόδια που ξέσπασαν χθες, από ομάδες Ρομά, σε πολλές περιοχές στη χώρα.

Το βράδυ της Τετάρτης (7/12) σε ένα ακόμα ακραία περιστατικό, ομάδα Ρομά έβαλε φωτιά σε ένα αστικό λεωφορείο στο Μενίδι.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο, ενώ οι Ρομά έστησαν οδοφράγματα και εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον τους. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα. Στην περιοχή παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ το ίδιο βράδυ, όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελευσίνας, στην περιφερειακή Αιγάλεω, δέχτηκε πυρά (σκάγια) και υποχώρησε. Ευτυχώς, από την επίθεση δεν υπήρξαν τραυματίες.

Παράλληλα και στα Μέγαρα, στην Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το 39ο έως το 42ο χιλιόμετρο, καθώς Ρομά πέταξαν κάδους και πέτρες στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με το agrinionews.gr, λίγο πριν από τις 19:20 την Τετάρτη, σκηνικό έντασης στήθηκε και στο Αγρίνιο από ομάδα ατόμων Ρομά. Πυρπόλησαν κάδους, έκλεισαν την εθνική οδό, ενώ έριξαν πέτρες σε αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, σημειώθηκε αποκλεισμός της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου Αγίου Δημητρίου. Οι Ρομά αποχώρησαν περί τις 20:00.

Στα επεισόδια συμμετείχαν 50 περίπου άτομα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Αστυνομίας, η οποία έσπευσε με μεγάλη δύναμη. Στο σημείο, μάλιστα, μεταφέρθηκαν και φλέγομενοι κάδοι και λάστιχα που καίγονται ενώ κάποιοι Ρομά επιδόθηκαν και σε πετροπόλεμο ενάντια σε διμοιρία της Αστυνομίας. Για την κατάσβεση των εστιών φωτιάς στο σημείο επιχείρησε η Πυροσβεστική.