Categories: Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Την Παρασκευή απολογείται για τις κακουργηματικές κατηγορίες ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Share

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης ζήτησε και πήρε ο 32χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε τον 16χρονο στη διάρκεια καταδίωξης, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει σοβαρά.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (η πρώτη πράξη σε βαθμό κακουργήματος και η δεύτερη πλημμεληματικού χαρακτήρα).

Μετά την προθεσμία, ο 32χρονος αστυνομικός οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος από συναδέλφους του στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο κατηγορούμενος -διά του συνηγόρου του- αρνείται την κατηγορία, τονίζοντας ότι δεν ενήργησε με ανθρωποκτόνο δόλο.

Φέρεται να υποστήριξε ότι πυροβόλησε, λόγω του κινδύνου που διέτρεχαν οι συνάδελφοί του και ειδικότερα οι αναβάτες της προπορευόμενης μηχανής.

Κατά πληροφορίες, είπε ότι πυροβόλησε «μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό», ενώ για τον δεύτερο πυροβολισμό που έπληξε τον 16χρονο στο κεφάλι, φέρεται να ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε «ενστικτωδώς προς τα κάτω, στοχεύοντας στα λάστιχα του αυτοκινήτου», και περιγράφοντας στη συνέχεια τις συνθήκες υπό τις οποίες άνοιξε πυρ, ανέφερε πως η μηχανή στην οποία επέβαινε κινούνταν με ταχύτητα και λόγω του οδοστρώματος είχε συχνές αναπηδήσεις.

Έδεσσα και διαθεσιμότητα

Ο 34χρονος έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο πολύ νωρίς το πρωί της Τρίτης, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ ομάδας Ρομά και δυνάμεων των ΜΑΤ. Οι Ρομά φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών.

Ο 16χρονος που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, υπεβλήθη τη Δευτέρα σε πολύωρο χειρουργείο στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Πηγή: in.gr