Αγροτικά Μεσσηνία

Θετικές προκλήσεις στην Τριφυλία με στήριξη στην πράξη των νέων αγροτών

Ακούστε το άρθρο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ προκλήσεις για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα στην Τριφυλία με έμφαση στους νέους αγρότες, καλείται να εκπληρώσει όπως κάνει ήδη με επιτυχία η Διεύθυνση Αγροτικής οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας κάνοντας πράξη την αξιοποίηση ευρωπαικών προγραμμάτων εν μέσω κρίσης της εθνικής μας οικονομίας.

Σε ερώτησή μας για τις εξελίξεις στο τομέα των αγροτών ο διευθυντής της υπηρεσίας κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος τόνισε ότι η ΔΑΟΚ Τριφυλίας μαζί με όλες τις υπηρεσίες της περιφέρειας Πελοποννήσου ανταποκρίθηκαν στις αξιολογήσεις αιτήσεων των νέων γεωργών καθώς ήδη οι χρηματοδοτήσεις απονεμήθηκαν στους τελικούς δικαιούχους καθώς αυτό αποτελούσε ένα στοίχημα για τις περιφερειακές υπηρεσίες δεδομένου ότι μπορούν να υλοποιήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τα προγράμματα των νέων γεωργών.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Πρόσθεσε ότι αυτή την εποχή διεξάγεται στα κέντρα κατάρτισης του Νομού μας η εκπαίδευση των νέων γεωργών ολοκληρώνοντας την επιμόρφωση που απαιτείται για το μέλλον τους όπως και στην Κυπαρισσία και τα Φιλιατρά με την έμπρακτη συμπαράσταση του Ελληνικού γεωργικού Οργανισμού Δήμητρα, ώστε όλοι οι παραγωγοί μας να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις τους απέναντι στο πρόγραμμα. Εκτίμησε ότι αυτό είναι θετικό παρέχεται δυνατότητα μέσα από τα προγράμματα να υπάρχει γεωργία υψηλής ποιότητας στη περιοχή μέσα από εξειδικευμένες λύσεις για ορθή πρακτική στις καλλιέργειες της περιοχής.

Παράλληλα υποστήριξε ότι η κατάρτιση με εκπαίδευση των αγροτών αποτελεί προτεραιότητα για την υπηρεσία ώστε να εφαρμοστούν οι νέες τάσεις στην γεωργία για ένα αειφόρο πρωτογενή τομέα συνυφασμένο με την ορθή διαχείριση, την πιστοποίηση και την παραγωγή ασφαλών ποιοτικών προιόντων που συνδυάζεται στην αύξηση των εισροών για την περιοχή ωφελώντας την τοπική οικονομία η οποία εμφανίζει σημάδια ευρωστίας.

Όλη η επικαιρότητα