Οικονομία

Θετικές προοπτικές για συμφωνία βλέπει το ΔΝΤ, τονίζει το θέμα του χρέους

Ακούστε το άρθρο

Θετικές είναι πλέον οι προοπτικές για την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε λιτή ανακοίνωσή του μετά το Eurogroup, εκτιμώντας ότι τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά μπορούν να κλείσουν κατά την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα.

Σπεύδει πάντως να υπενθυμίσει ότι για τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα είναι απαραίτητο να υπάρξουν και «επαρκείς διασφαλίσεις για αξιόπιστη στρατηγική που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος τύπου ΔΝΤ Τζ.Ράις σε ανακοίνωσή του, έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες. Ωστόσο υπάρχουν ακόμη θέματα πολιτικής που παραμένουν ανοικτά.

Σε κάθε περίπτωση, όπως προσθέτει στην ανακοίνωση του, «βρισκόμαστε πλέον σε ένα σημείο όπου μπορούμε να ισχυριστούμε βάσιμα ότι υπάρχουν θετικές προοπτικές για την επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων επί των ανοικτών θεμάτων κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που θα διεξαχθούν στην Αθήνα».

«Μία τέτοια συμφωνία για τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν θα πρέπει να συμπληρωθεί με διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης προκειμένου να διασφαλιστούν επαρκείς διασφαλίσεις για μία αξιόπιστη στρατηγική η οποία θα αποκαθιστά τη βιωσιμότητα του Δημόσιου Χρέους, πριν το πρόγραμμα τεθεί για έγκριση στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου», τονίζεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα