Κόσμος

Θετική στον κορωνοϊό η Γερμανίδα ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ – Δεν έρχεται στην Ελλάδα

Αναβάλλεται η επίσκεψη στην Ελλάδα
Ακούστε το άρθρο

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ που αναμενόταν στην Ελλάδα την Πέμπτη, με αποτέλεσμα να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες επισκέψεις της.

“Η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών Anallena Baerbock ανέβαλε την επίσκεψη της στην Αθήνα, που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 9 Ιουνίου, λόγω νόσησης”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου.

Σημειώνεται πως η Αναλένα Μπέρμποκ βρισκόταν ήδη στο Πακιστάν και ετοιμαζόταν να έρθει στην Ελλάδα. Ωστόσο, κατά την επίσκεψή της στο Πακιστάν βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, ενώ ακύρωσε και τις προγραμματισμένες για την Πέμπτη και την Παρασκευή επισκέψεις της στην Αθήνα και στην Άγκυρα αντίστοιχα.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ από το Ισλαμαμπάντ, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος η κυρία Μπέρμποκ διαπίστωσε ότι είχε χάσει τη γεύση της και το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε κατόπιν ήταν θετικό.

Υπήρχε κρούσμα στο οικογενειακό της περιβάλλον το Σαββατοκύριακο, με το οποίο όμως η υπουργός ήρθε σε ελάχιστη επαφή και υποβαλλόταν συνεχώς σε τεστ.

Όλη η επικαιρότητα